Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 642
  • 786
  •   1
Отговори
# 15
Колко майчинство получихте за периода декември 2014 - януари 2015?

# 16
  • В полите на Пирин планина
malkogad4e, облагаемия доход по ЗДДФЛ се пише, т.е. след приспадане на нормативно-признатите разходи като земеделец.

Колко майчинство получихте за периода декември 2014 - януари 2015?

Зависи за какво обезщетение става дума  newsm78

# 17
За минималното, очаквах да получа 340лв а ми преведоха 188лв. Влязох във втората година на майчинството.Периода се касаел от работните дни 20.12-22.01, а те не са малко. Странно звънях и в НОИ, но и там не могат да ми кажат нищо за сега понеже няма данни 2015 все още.

# 18
  • София-Младост
За минималното, очаквах да получа 340лв а ми преведоха 188лв. Влязох във втората година на майчинството.Периода се касаел от работните дни 20.12-22.01, а те не са малко. Странно звънях и в НОИ, но и там не могат да ми кажат нищо за сега понеже няма данни 2015 все още.
Не плащат на такива периоди от НОИ, първо се плаща за м.12, после за м.01. Сигурни ли сте в написаните дати? Ако имате ПИК проверете си в сайта им какво точно сте получили и за кои дни.

# 19
Не плащат на такива периоди от НОИ, първо се плаща за м.12, после за м.01. Сигурни ли сте в написаните дати? Ако имате ПИК проверете си в сайта им какво точно сте получили и за кои дни.

Благодаря за отговора и аз знам, че е така но служителката в НОИ ми каза, че е за периода.Проверявах в сайта с ПИК кода но още не е отразен превода.

# 20
  • В полите на Пирин планина
За периода от 20.12.2014 до 31.12.2014 би трябвало да е плащането - няма как да е до 22.01.2015. Плаща се за конкретния месец. Но пък за този период има само 4 работни дни  newsm78

# 21
За периода от 20.12.2014 до 31.12.2014 би трябвало да е плащането - няма как да е до 22.01.2015. Плаща се за конкретния месец. Но пък за този период има само 4 работни дни  newsm78

Да! Как ли не го смятах и аз, надявам се да е станала някаква грешка! Нали през втората година от отглеждането на детето би трябвало да получавам майчинство 340лв?

# 22
  • София-Младост

Да! Как ли не го смятах и аз, надявам се да е станала някаква грешка! Нали през втората година от отглеждането на детето би трябвало да получавам майчинство 340лв?
Да, обезщетението за втората година е 340лв. На вас кога ви е бил термина, спрямо него смятайте всички дати.

# 23
  • варна
Днес ходих да подавам документи за детски или по точно да си взема бланки за попълване и служителката ми каза като идвам да ги нося да си донеса трудовия договор и понеже и на борсата сум била и заповед за напускане на предишната ми работа .
Защо ми ги искат тези неща?

# 24
  • Sliven, Bulgaria
Днес ходих да подавам документи за детски или по точно да си взема бланки за попълване и служителката ми каза като идвам да ги нося да си донеса трудовия договор и понеже и на борсата сум била и заповед за напускане на предишната ми работа .
Защо ми ги искат тези неща?

Тези документи се изискват, когато има прекъсване в осигурителния стаж. Искат трудова книжка за справка или заповед за назначаване и освобождаване от работа.

# 25
Здравейте!може ли малко помощ при попълване на молба-декларация за детски,т.к ще подавам за 1-ви път и имам някои неясности.В графата за доходи трябва ли да попълвам сумите от болничните ми и майчинството или да пиша 0?Таткото от 12 мес. 9 е бил безработен,какво да пиша там?Само доходите му от последните 3 мес,другото да го смятам на 0 ли?Благодаря!

# 26
  • София-Младост
Здравейте!може ли малко помощ при попълване на молба-декларация за детски,т.к ще подавам за 1-ви път и имам някои неясности.В графата за доходи трябва ли да попълвам сумите от болничните ми и майчинството или да пиша 0?Таткото от 12 мес. 9 е бил безработен,какво да пиша там?Само доходите му от последните 3 мес,другото да го смятам на 0 ли?Благодаря!
Обезщетенията също са доход, попълвате ги. За баща месеците без работа 0.00

# 27
Здравейете момичета! Много се обърках и имам нужда от малко помощ  Embarassed  Става въпрос за детските надбавки. Имаме две дечица и в момента съм втора година майчинство. С доходите ми се справих, но имам проблем при изчисляване на доходите на мъжо. За периода той е бил няколко пъти в болниче и от там идва затруднението ми. В справката на НОИ " Справка за социално осигуряване - актуално състояние " виждам на каква сума са платили осигуровките и към тях трябва да прибавя сумата изплатена от болничния ли? Ако не е така моля споделете как да изчисля дохода  Praynig
Предварително благодаря!   bouquet

# 28
  • София-Младост
Най-лесно е да се направи банкова разпечатка на периода и там да се видят сумите,  които е получил като обезщетение. Това се и вписва за месеца, в който те са получени.
Сумите могат да се видят и в сайта на НОИ с ПИК, ведомост мисля че беше. Нищо не изчислявате вие.
За останалите доходи ви трябва удостоверение от работодателя, а не сумите на които са платени осигуровки.

# 29
Благодаря за отговора Ала-Бала   bouquet Искам да попитам и как се изчислява дохода за месец, ако в месеца има ползвани 6 дена болничен. Стойността на болничния се вижда от сметката по която е платена, но не ми е усно как се изчислява дохода за месеца. Взима се осигурителната база за месеца и се  събира със сумата на болничния ли?

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт