Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 688
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
  • София-Младост
Нека се сложи в първият пост в следващата тема
Бюджет 2016
Чл. 60. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г.
е 350 лв. от 1 януари и 400 лв. от 1 юли.
(2) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за
семейни помощи за деца за 2016 г. е, както следва:
1. за семейство с едно дете – 37 лв.;
2. за семейство с две деца – 85 лв.;
3. за семейство с три деца – 130 лв.;
4. за семейство с четири деца – 140 лв.,
като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв.
(3) Размерът на месечната помощ за отглеждане на близнаци по чл. 7, ал. 6 от Закона
за семейни помощи за деца е 75 лв.
(4) Размерът на месечната помощ за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 2 от Закона за
семейни помощи за деца се определя и изплаща в размера по ал. 2, т. 1.
(5) Размерът на месечната помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане по чл. 7,
ал. 8 от Закона за семейни помощи за деца е 100 лв.
(6) Размерът на еднократната помощ при бременност по чл. 5а, ал. 1 от Закона за се-
мейни помощи за деца за 2016 г. е 150 лв.
(7) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 1 от Закона
за семейни помощи за деца за 2016 г. е, както следва:
1. за първо дете – 250 лв.;
2. за второ дете – 600 лв.;
3. за трето дете – 300 лв.;
4. за четвърто и всяко следващо дете – 200 лв.
( 8 ) Размерът на допълнителната еднократна помощ за дете с установени трайни увреж-
дания 50 и над 50 на сто до навършване на 2-годишна възраст по чл. 6, ал. 6 от Закона за
семейни помощи за деца за 2016 г. е 100 лв.
(9) Размерът на еднократната помощ при осиновяване на дете по чл. 6б, ал. 1 от Закона
за семейни помощи за деца се определя и изплаща в размера по ал. 7, т. 1.
(10) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете до навършване на една годи-
на по чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е 100 лв.
(11) Размерът на еднократната помощ за отглеждане на близнаци по чл. 6а, ал. 1 от За-
кона за семейни помощи за деца за 2016 г. е 1200 лв. за всяко дете.
(12) Размерът на еднократната помощ за отглеждане на дете от майка (осиновителка) сту-
дентка, учаща в редовна форма на обучение, по чл. 8в, ал. 1 от Закона за семейни помощи
за деца за 2016 г. е 2880 лв.
(13) Размерът на месечната добавка за отглеждане на дете с трайно увреждане по чл. 8д,
ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е 240 лв.
(14) Размерът на обезщетенията по чл. 230, ал. 1 и чл. 231, ал. 1 от Закона за отбраната и
въоръжените сили на Република България за 2016 г. е 340 лв.

# 721
Благодаря  bouquet

При мен няма промяна в обстоятелствата,но явно ще трябва задължително да декларирам постоянно пребиваване в страната...това с документ,даден за попълване от тях ли става?И нали не е нужно да нося пак бележки за бруто,за имунизации и т.н.?

# 722
  • Варна
Здравейте!
Къде да видя графика на подаване на документи ?Аз съм подала  през февруари миналата година  newsm78
В сайта на АСП...подаваш си пак м.02.
Благодаря!
В сайта гледам пише:"..1. До 31 януари 2016 г. – за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 март 2015 г.;"  -аз не влизам ли в този график ,след като съм подала февруари.. newsm78
Още един въпрос newsm78
Мъжът ми не работи ,няма трудова книжка ,понеже никъде не е работил.Разбрах ,че ще трябва декларация в свободен текст от негово име ,че никъде не работи.
Има ли някъде пример ,как трябва да се напише?Към кого да е адресирана?

# 723
  • София
Момичета, някой може ли да ми даде актуален телефонен номер на социалните за гр. Пловдив район " Западен" . Искам да направя справка по телефона кога трябва да подам документи и нямам време да мина от там за инфо....

Благодаря ви много  bouquet

# 724
  • Сф
Аз пък съм друг случай- разведена , но се води БНД на настоящия ми адрес- така сме разделени, да ползваме общо жилището, защото е сио. Дали ще искат и бележка от него за дохода? Нямам нерви да се занимавам с това, няма ли да си проверят служебно? Е..си, разведени сме все пак.
Подавала съм май месец, значи сега февруари да декларирам , че нямам промяна? Свободен текст?
Спират ли ги 100% , ако не подадеш нищо и си изчакаш срока-т.е. за мен май да си подам всичко?

Новата реформа ми изглежда ужасна! Определени кръгове пак са на кяр! Раждайте после българчета....... #Cussing out

# 725
  • София-Младост
Аз пък съм друг случай- разведена , но се води БНД на настоящия ми адрес- така сме разделени, да ползваме общо жилището, защото е сио. Дали ще искат и бележка от него за дохода?
Няма да искат, ще приложите копие от съдебното решение за развода, където пише, че детето остава при вас.

# 726
  • Сф
Аз пък съм друг случай- разведена , но се води БНД на настоящия ми адрес- така сме разделени, да ползваме общо жилището, защото е сио. Дали ще искат и бележка от него за дохода?
Няма да искат, ще приложите копие от съдебното решение за развода, където пише, че детето остава при вас.
Благодаря, да детето е присъдено на мен , значи февруари ще се разходя за всеки случай да не ми ги спрат.  bouquet

# 727
  • Пловдив
Момичета, някой може ли да ми даде актуален телефонен номер на социалните за гр. Пловдив район " Западен" . Искам да направя справка по телефона кога трябва да подам документи и нямам време да мина от там за инфо....

Намери ли телефон?
Ако да, бяха ли отзивчиви?

# 728

Намери ли телефон?
Ако да, бяха ли отзивчиви?
Ето тук има актуални телефони http://news.plovdiv24.bg/175326.html

# 729
Здравейте, имам следния въпрос - ако двамата родители имат различни адресни регистрации и не са сключвали граждански брак, дали ще трябва да се подават документи и за бащата?

# 730
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам следния въпрос - ако двамата родители имат различни адресни регистрации и не са сключвали граждански брак, дали ще трябва да се подават документи и за бащата?

Не.

# 731
  • Пловдив
Ако съм подала март 2015, сега до края на януари ли трябва да подам нови документи?

# 732
Щом бащата фигурира в акта за раждане и го е припознал,няма значение дали сте на различни адреси и нямате брак,се подават и на двамата дохода.На мен го искаха,подадох октомври.

# 733
Не е вярно, че щом фигурира и го е припознал...На мен ми казаха да напиша в документите,че бащата не е регистриран на същия адрес и поради тази причина не ми искаха дохода му. Подавах през август.
Нали точно въз основа на адреса на бащата-е или не е регистриран на същия, ще правят проверките.

# 734
  • Sliven, Bulgaria
Не е вярно, че щом фигурира и го е припознал...На мен ми казаха да напиша в документите,че бащата не е регистриран на същия адрес и поради тази причина не ми искаха дохода му. Подавах през август.
Нали точно въз основа на адреса на бащата-е или не е регистриран на същия, ще правят проверките.

Дори постоянните адреси да съвпадат, щом настоящите се различават, нямат право да ви искат дохода на бащата. Много ясно си го пише в закона.

Общи условия

Активация на акаунт