Работещи майки с деца

• 18 605
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
Каквото и да си говорим, трудно е балансирането между работа и гледане на дете, особено ако нямаш помощ от баби. Работодателите не са особено съпричастни, дори и самите те да са родители.

# 61
Определено не е лесно. Аз, определено не съм забогатяла от работа, да не звучи толкова розово, просто имаме прилични доходи с мъжа ми, които ни позволяват да живеем що годе нормално, както и време за детето. Затова и аз се интересувам nada 8 да сподели опит, защото постът и прозвуча доста ентусиазирано.
При мен така се стекоха нещата, че веднага като завърших, отделих няколко години на здраво работене, за да мога да напредна в областта си, съответно да спестя някой лев, след това забременях, излязох по майчинство, работих малко и по време на майчинството( от вкъщи), върнах се на работа и след две години смених фирмата, като вече две години съм на новото място.
На 35 съм и имам дъщеря на 6 години.
Домашната работа сме си я разпределили по някакъв начин - аз готвя, той чисти, всеки си приготвя дрехите, за останалите неща, който види че нещо не е направено, го прави на момента.
Никак не е лесно, особено за жената, да съвместява ролята на работеща жена и майка, имала съм и аз много безсънни нощи, но пък да се грижа за дъщеря ми е най - голямото удоволствие в живота ми. В крайна сметка в един момент децата  порастват и стават все по - самостоятелни.
Имах и късмет, че детето ми почти не е боледувало и в редките случаи, когато се е налагало да остане в къщи/извън отпуските/ съм оставала с нея, мъжа ми е взимал ден - два, майка ми е взимала ден - два и така сме решавали нещата

# 62
Не всички имат, сещаш се... Разводи, тнт...
А тези, които имат и те работят и дори да си делят задълженията, работата си се трупа на плещите на единия или на другия.
Освен това, не е държавна тайна, че има мъже и "мъже". Rolling Eyes

Разбира се, че не коментирам случаи на самотни родители.
Колкото до трупането на задълженията на единия родител, който както позволи и както си го направи.

# 63
Собствения бизнес с начален  капитал от 150 лв ми се стpува някаква МЛМ компания - Ейвън, Оpифлеймл водоpасли и подобни пpостотии.
Или пък животозстpаховане на гpаждански договоp.
Явно Нада ви заpибява.

# 64
Чакаме я да каже, пък да видим. На мен също не ми се вярва да направиш бизнес със 150 лв., дори и с 1500 лв според мен е невъзможно....нещо наистина реално и читаво!  Peace

# 65
Собствения бизнес с начален  капитал от 150 лв ми се стpува някаква МЛМ компания - Ейвън, Оpифлеймл водоpасли и подобни пpостотии.
Явно Нада ви заpибява.

Точно това щях да кажа и аз. 150 лв беше началният капитал за ЛР, когато ме замъкнаха на тяхна среща.  Rolling Eyes Орифлейм няма начален капитал. За другите не знам. Познавам хора, които изкарват пари от МЛМ, но не е за всеки определено.

# 66
Собствения бизнес с начален  капитал от 150 лв ми се стpува някаква МЛМ компания - Ейвън, Оpифлеймл водоpасли и подобни пpостотии.
Явно Нада ви заpибява.

Точно това щях да кажа и аз. 150 лв беше началният капитал за ЛР, когато ме замъкнаха на тяхна среща.  Rolling Eyes Орифлейм няма начален капитал. За другите не знам. Познавам хора, които изкарват пари от МЛМ, но не е за всеки определено.

Мерси за тоя "бизнес" тогава Stop И мен се опитаха да ме зарибят по едно време, но това не е за мен

# 67
  • София
Явно Нада ви заpибява.
Точно това щях да напиша и аз.
За съжаление,много хора се подлъгват и накрая остават с изхарчени от тях пари и приятели около тях,които като чуят,че се започва поредната реклама и се чудят как да не се изпокарат с тях и да ги отбягват.

# 68
Ами аз точно, заради това исках да разпитам, за какъв бизнес става дума, понеже, МЛМ беше първата ми асоциация. И да се започне бизнес със 150 лв. ми звучи, като вече позната пирамидална структура. Никога не съм се занимавала с тези неща, но доста съм ги изследвала, в опитите си да обясня на мои близки хора, че е вредно, както за тях, така и за цялото им обкръжение.

# 69
Докато вляза в темата и вече се е развихрил добър разговор за коментиране. Simple Smile Не съм влязла да ви зарибявам момичета,а да ви кажа,че има и начини с които можеш да печелиш колкото поискаш и както поискаш.Да,в сферата на МЛМ е компанията в която ми е частния бизнес,но няма нищо общо с представите на повечето хора за пирамиди,дистрибуторства и какви ли не ужасии,които се разсказват като градски легенди.Аз вече 11години работя с тази компания,като от 2007г работя само това.Четири години го работих заедно с частния си бизнес,докато се уверя ,че това е нещото което съм търсила и си продадох бизнеса.Щом работата ми в БГ чрез тази фирма ми осигурява трудов стаж и ми дава възможност за международна работа(с още 7 държави работя) на мен ми е добре.Както искате го наречете,не го приемайте,това е най-лесното,когато се страхуваш от нещо да го отречеш по някакъв начин.Тази възможност дава в БГ като работодател месечно около 200000лв.Наистина не е за всеки тази работа,защото се иска доста лична дисциплина,учене и работа.Аз само споделям с вас,че има такава възможност,ваш е избора дали ще я проверите за себе си дали тя работи.Аз лично не спирам да казвам където става дума за работа за това,защото съм безкрайно благодарна на тези хора,които са измислили точно така тази фирмена политика.В практиката ми досега са минали много и различни хора,установих за себе си следното. Naughty Всеки човек си има два списъка-един с оплаквания и един с промени.Вече гледам човека до мен в кой списък е сложил това за което ми говори.Ако е в списъка му с оплаквания го оставям да си се оплаква,ако не-тогава си говорим сериозно.Така,че проверете за себе си,кое в кой списък ви е,за да ви е по лесно!!
 nadita_sb ,права си,че има много МЛМ компании,които са завоалирани пирамиди и мога да кажа че много от тях минаха през БГ.Тук има доста невежество в тази насока и те го използват.И невежеството идва оттам,че хората ги мързи и искат да забогатеят от днес за утре.Няма такъв филм. Истинската същност на МЛМ бизнеса,когато той е в лицето на читава компания дава добри и повече от добри доходи,но се работи и не се забогатява на минутата с пари и коли.Все повече компании си предлагат продукцията на този принцип,защото е все по удачен за съвременните условия!
Ами това е от мен. Simple Smile Ако някои иска да разбере подробности,можем да се свържем и да му дам инфо. Лека вечер !! wavey

# 70
Всички искат да разберат подробности. Пиши тук! Аз смятам, че всеки,който може да печели от частен бизнес, може да го прави и от МЛМ и обратно. Аз, лично, не съм за тази работа. Занимавала съм се в свободното си време, когато имах такова, но откакто имам рабоса, с която печеля достатъчно, не съм и не бих. Най-малко, защото това е работа, за която не се искат никакви знания.

# 71
Аз смятам, че всеки,който може да печели от частен бизнес, може да го прави и от МЛМ и обратно.
Не  е баш така, зависи какъв ти е бизнесът. Ей на, аз снимам чудесно, изкарвам пари от това. Но не се гримирам, не ползвам почти никаква козметика, нито хранителни добавки, много съм зле като домакиня, т.е. не мога да рекламирам и пробутвам повечето продукти на МЛМ, нито да каня хора да бъдат под мен.

# 72
Тази възможност дава в БГ като работодател месечно около 200000лв.

Толкова хубаво звучи всичко.... А останалите се чудим, как да балансираме между 8 - 9 часовия работен ден и гледането на деца.

Не искам да се отклонявам от темата, понеже тук обсъждаме нещо съвсем различно и то е как балансираме професионалния си живот с гледането на деца. Искам само да ви кажа, че част от работата ми е да наблюдавам и одобрявам бизнес модели и така да се кажа МЛМ не е от най-желаните. Да не говорим, че с тоя бизнес никоя банка по света няма да ви отвори фирмена сметка например. Според закона за мерките срещу изпирането на пари в България, МЛМ структурите се приемат за пирамидални и се считат за незаконни. Естествено, говоря за много по-сериозни неща от Ейвън и Орифлейм. Да не говорим, че произхода на продуктите им е много съмнителен и често качеството е много по-ниско от това, което може да си закупите от аптека, супермаркет, и т.н.

# 73
Цитат
Най-малко, защото това е работа, за която не се искат никакви знания.
Ето една от най-разпространените заблуди за работата в МЛМ.Мога да ви споделя ,че тези знания и умения,които ми трябваха за да си изградя бизнеса бяха да речем двойно повече от знанията,които съм трупала общо в института и частния си бизнес.Момичета,не ви говоря за дистрибуторство,а за професия мрежовик.Тук ти трябват умения за продукта,за градене на отношения с хората-да намериш това което му трябва на човека докато той се мъчи да разбере за себе си какво е,да имаш уменията да създадеш твоя група от хора,които да учиш със своя пример -а това какъв пример ще дадеш си е мога да ви кажа толкова отговорно,че мен доста често ме е хващало страх.Този човек идва да го научиш,защото иска да е постигне това което ти си постигнал и тогава идва най-трудното и т.н ,95% от хората започнали МЛМ се отказват точно по тази причина-не искат да учат,мислят си,че в свободното си време ще правят нещо като хоби-да така е,но и резултатите са като от хоби.
Цитат
Да не говорим, че с тоя бизнес никоя банка по света няма да ви отвори фирмена сметка например. Според закона за мерките срещу изпирането на пари в България, МЛМ структурите се приемат за пирамидални и се считат за незаконни. Естествено, говоря за много по-сериозни неща от Ейвън и Орифлейм. Да не говорим, че произхода на продуктите им е много съмнителен и често качеството е много по-ниско от това, което може да си закупите от аптека, супермаркет, и т.н.
Да така е,има безкрайно много несериозни фирми на МЛМ.Аз лично където и да отида нямам проблем с банките,даже и жилищен кредит си изтеглих с финансовите си документи от фирмата.На всяко 15-то число на месеца  вече 11 години ми се изплащат бонусите в една и съща банка.Мисля,че това е една добра гаранция за всеки банкер.
Няма как да се обобщават нещата,все едно да отидеш в два ресторанта и да ядеш развалена храна или да те излъжат в сметката и повече никога да не стъпиш в ресторант,или аналогично в магазин.Да ще си по скептичен и ще ти трябва повече време да се убедиш,ама ще си намериш твоя магазин или ресторант,който да ползваш.И аз обяснявах преди 20 години като ме караха да работя в Орифлейм и Ейвън,че това не е за мен работа,защото не мога да карам хората да купуват и да печеля от приятелите ми,но 10 години след това,реших,че тази работа съм искала да работя до края на живота си.И то защото вече ми обясниха как се работи като мрежовик,намерих си фирмата която ми даде гаранции за сериозност.Не искам да обиждам другите читави фирми на МЛМ,но не виждам в тях(с мноооого малки изключения) елемента на мрежарство-там преобладава дистрибуторството.
Трудно е да си врътнеш начина на мислене и да излезеш от зоната си на комфорт уверила съм се в това,но не е невъзможно!
И всъщност да не се отклоняваме наистина от темата,този начин на работа ти дава възможност да си разпределиш времето така,че да си гледаш децата по начина по който ти искаш.В зависимост от това колко са големи децата си организираш и начина на работа.

# 74
nada8 , какъв продукт дистрибутираш?

Общи условия

Активация на акаунт