Случи ми се нещо странно XII

• 161 906
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • В тъмната гора.

И все пак ме озадачи реакцията на дъщеря ми тогава, предвид че обожава разходките и винаги като сме навън търчи пред мен и бърза навсякъде да се шмугне.

Относно къде точно има или няма души на починали - това си е цяла наука. Няма как да знаеш къде са, може да са навсякъде. Не всички веднага отиват по предназначение.
Първо - душата на починал остава на земята до 40 ден. Това всички го знаят. А дали е на гробището или у дома си, никой не знае. В църквата обясняваха, че душата броди и обхожда местата, където е пребивавала. А тези места са много.
Чувала съм, че насилствено убитите, починалите следствие на инцидент, не си тръгват толкова бързо от тук, защото са оставили недовършени дела и не са се примирили с преждевременната си смърт.
И най-накрая самоубийците  - постнах по-горе как стоят нещата с тях. Нямам по-задълбочени познания по въпроса.
Не съм съгласна с горния пост, защото случаите са толкова различни.
Друго е всички да си отиват готови, на достолепни години и щастливи.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 18:54 от _Мishel_

# 391
  • Deutschland
Последните два пъти в които ходих там, получих силно сърцебиене, задушавах се, въздуха около мен сякаш можеше да се реже с нож, направо имах чувството че полудявам.

Описваш класически симптоми на паник атака.

Вероятно вече се стремиш да избягваш гробища, но ако сходни усещания се проявят на друго място , най-добре потърси специалист  Hug

Тези симптоми се проявявaт сaмо и единствено когaто съм нa гробищa.

Беше ми много интересно товa което прочетох зa сaмоубилите се, че не осъзнaвaт че сa мъртви и т.н зaщото веднъж сънувaх този мой приятел и го питaм зaщо е дошъл, след кaто е мъртъв....отговори ми че сaмо тaкa си мисля, той никогa не бил умирaл.... Sick

# 392
И аз имам приятел, който се самоуби. Това може би обяснява защо не го сънувах нито веднъж.
Пп: бясна съм му!!!

# 393
Едната версия за смъртта на баща ми е, че се е самоубил. Била съм малка когато е починал и израстнах с мисълта, че е умрял инцидентно - например да получи човек инсулт както си ходи и защото е опитал да поеме количество алкохол равностойно на 1/20 от теглото му! Когато станах на 17 съвсем случайно слушайки градските легенди за самоубийци и убийства в квартала на хлапаците пред блока се усъмних, че едната от тях е за баща ми. Започнах да ровя, макар и несистематично и полека лека се вманиачих да разбера каква е истината.  Исках да знам дали се е самоубил и тайно се надявах да е бил убит, а не да е причинил това на всички ни умишлено. Ходила съм при доста медиуми, имаше някой наистина добри попадения по време на опитите да се свържа с него - например в разговора той ме нарече така, както ми е казвал като съм била малка.  В крайна сметка разбирате, че няма как да си сигурен в чутото, няма как да приемете на 100% подобни сеанси. Така и не разбрах дали се е самоубил или е бил убит, но хората които се занимаваха с това говореха много с мен за душите, самоубийствата и убийствата. В крайна сметка общо взето всички мнения гравитираха около това, че душите са Божии частици и висшата сила се грижи за тях във всеки един миг - наказания няма... дори и за самоубийците.
Църквата обаче твърдо застава именно зад теорията, че ако човек се самоубие то той осквернява душата си и бива наказан. Имаше много интересна теологична статия, в която се говореше за това и за периода, в който от Библията са били премахнати пасажите за прераждането.   

# 394
  • Gotham City
Църквата изкарва много неща по различен начин, което не се връзва с това, че Господ обича всички свои чеда. Защо го правят, не знам, за самоубийствата, да приемем, че искат да стреснат хората, за да не гоправят, но за други неща не намирам обяснение.

# 395
  • София
Не помня дали съм водила децата на гробища. Малкото със сигурност не съм.
Аз също се чувствам спокойна на гробищата. Като ходя на гроба на баба ми си говоря с нея. Но отдавна не съм го правила, защото и на село не съм ходила отдавна.

# 396
Някой случайно да е виждал такава фигура в дома си и около леглото си при събуждане през нощта?
http://www.garbtheworld.com/images/psd/g0025129b.jpg

Случи ми се да се събудя посред нощ и същата фигура (само че обърната към мен) да ме гледа. Беше застанала на 2-3 крачки от леглото и стоеше неподвижна.

# 397
  • Sofia
 Shocked
да не си гледала някакви филми късно вечерта

# 398
Някой случайно да е виждал такава фигура в дома си и около леглото си при събуждане през нощта?

Случи ми се да се събудя посред нощ и същата фигура (само че обърната към мен) да ме гледа. Беше застанала на 2-3 крачки от леглото и стоеше неподвижна.

Видя ли й лицето на фигурата?

# 399
Едната версия за смъртта на баща ми е, че се е самоубил. Била съм малка когато е починал и израстнах с мисълта, че е умрял инцидентно - например да получи човек инсулт както си ходи и защото е опитал да поеме количество алкохол равностойно на 1/20 от теглото му! Когато станах на 17 съвсем случайно слушайки градските легенди за самоубийци и убийства в квартала на хлапаците пред блока се усъмних, че едната от тях е за баща ми. Започнах да ровя, макар и несистематично и полека лека се вманиачих да разбера каква е истината.  Исках да знам дали се е самоубил и тайно се надявах да е бил убит, а не да е причинил това на всички ни умишлено. Имаше много интересна теологична статия, в която се говореше за това и за периода, в който от Библията са били премахнати пасажите за прераждането.   
Doris,
Моля дай линк към тази статия, ако ти е възможно.

# 400

И ти?.... Shocked Как реагира?

# 401
Да не си сънувала или наистина да си гледала страшен филм късно вечерта?

# 402
  • София

Възможно е само да си мислиш, че си се събудила. Вероятно си сънувала кошмар, уплашила си се и в промеждутъка между съня и будно състояние фигурата се "материализирала".
При такива случаи, най-често фигурата изчезва, когато се събудиш напълно и физически - понечиш да станеш, изкрещиш и пр.
При теб как беше?

Уж сме напреднали с науката, а никой още не може да обясни точно, какво се случва когато спим и сънуваме. Имам няколко сънища, които са се сбъдвали дословно и рационално обяснение не мога да намеря, разказвала съм ги в предишните теми.

Сещам се и за още нещо:
Не мога да заспя, без да чета. Колкото и да съм уморена, дори и да е много късно, чета...
Забелязала съм, че при прекомерна умора и четене, точно на ръба между съня и будното състояние, понякога започват да нахлуват едни "чужди", странни и цветни мисли, които нямат нищо общо с това което чета и по никакъв начин не са свързани с ежедневието ми.
Сравнително често ми се случва и да изпитвам усещането, че продължавам да чета със затворени очи.

# 403
  • Sofia
На мен няколко пъти ми са се привиждали в полусънено състояние някакви фигури в стаята,а всъщност са били закачени хавлии или други дрехи по вратите Joy

# 404
  • Gotham City

Възможно е само да си мислиш, че си се събудила. Вероятно си сънувала кошмар, уплашила си се и в промеждутъка между съня и будно състояние фигурата се "материализирала".
При такива случаи, най-често фигурата изчезва, когато се събудиш напълно и физически - понечиш да станеш, изкрещиш и пр.
При теб как беше?

Уж сме напреднали с науката, а никой още не може да обясни точно, какво се случва когато спим и сънуваме. Имам няколко сънища, които са се сбъдвали дословно и рационално обяснение не мога да намеря, разказвала съм ги в предишните теми.

Сещам се и за още нещо:
Не мога да заспя, без да чета. Колкото и да съм уморена, дори и да е много късно, чета...
Забелязала съм, че при прекомерна умора и четене, точно на ръба между съня и будното състояние, понякога започват да нахлуват едни "чужди", странни и цветни мисли да ми идват, които нямат нищо общо с това което чета и по никакъв начин не са свързани с ежедневието ми.
Сравнително често ми се случва и да изпитвам усещането, че продължавам да чета със затворени очи.

Аз съм така, само че трябва да гледам филм или нещо такова, четене също помага де.

На мен няколко пъти ми са се привиждали в полусънено състояние някакви фигури в стаята,а всъщност са били закачени хавлии или други дрехи по вратите Joy

Аха и на мен  Mr. Green и рязко се будя, но докато се осъзная и направо треперя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт