Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 971
  • 701
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не разбирам защо в конкретно зададена тема продължава да се сравнява САЩ и България при положение, че са коренно различни. та чак и до съвети кой, какво да заделя за децата си...

# 601
  • София
В Сащ за детска градина не се чака след като се роди детето ти и не се тича да му запазят място там , нито пък се редят за класирания по точки кой с предимство кой не. В страната ни да си запишеш детето в детска градина е мечта, сградите стареят, персоналът също , някой от сградите биват разрушени защото с години са празни, ограбени и изоставени, други превърнати в частни заведения, закрити от години - говоря за детски заведения . В България е мода да се строят Молове, то и детски площадки не останаха. Останалото си е една голяма мечта, после защо сме с ниска раждаемост...  Close

Да, така е, не се чака. Обаче таксите са... Shocked
Затова доста от американките не работят...седят си вкъщи и си гледат децата. Или пък ги дават в организирани по съседски детски градини - майка на 3 деца решава, че ще отвори такава за още 4-5. Регистрира се и приема деца на съседи. Трябва да има изкаран курс и да осигури определени условия и воала - частна ДГ. Обаче и там таксите са си... Money Предполагам е приложимо и за България. Ето идея за частен бизнес.

# 602
В щатите майчинството е 45 дни. След което обаче в много фирми има ясли и детето е на практика някъде из съседните етажи. Но факт е, че много жени след децата просто остават вкъщи като домакини или се наемат бавачки.

Поне при мен така се получи, че американското образование ми излезе по-евтино отколкото българското... таксите доста са ги качили, особено пък предвид качеството...

# 603
  • София
В щатите майчинството е 45 дни. След което обаче в много фирми има ясли и детето е на практика някъде из съседните етажи. Но факт е, че много жени след децата просто остават вкъщи като домакини или се наемат бавачки.

Поне при мен така се получи, че американското образование ми излезе по-евтино отколкото българското... таксите доста са ги качили, особено пък предвид качеството...

Не са много тези фирми с ДГ. Може би в Ню Йорк или друг мегаполис. Другаде обаче по-скоро не.

# 604
  • в 1001-та нощ
.... Предполагам е приложимо и за България. Ето идея за частен бизнес.

Отдавна се прави и тук - т.нар "кооперативи" ....  Peace

# 605
  • София
Да вмета само, че ако виждаш детето си по половин час вечер, докато го къпеш и приспиваш, има немалка вероятност да не ти потрябват пари за университет някога. Всеки нормален човек може да си подреди приоритетите и не винаги парите са на първо място.

# 606
каква е приблизителната заплата на експерт в централата на ЧЕЗ?

# 607
  • София
Да вмета само, че ако виждаш детето си по половин час вечер, докато го къпеш и приспиваш, има немалка вероятност да не ти потрябват пари за университет някога. Всеки нормален човек може да си подреди приоритетите и не винаги парите са на първо място.

Това е много хубаво, разбира се, казах го и назад - да си стоиш вкъщи да си гледаш детето. Стига да има кой да финансира подобно начинание.... Peace

# 608
  • София
Има и друг смисъл в това да ходи на работа човек. 5 години работих от къщи, но липсата на социален контакт, особено зимата, направо ме изкарва от нерви.

# 609
  • София
Аз само не разбрах защо след като има бизнес от къщи - децата са на градина, а не у дома при родителите?!

# 610
Ами с малко дете е трудно да се работи. Особено до 3 годинки.

# 611
  • София
Аз само не разбрах защо след като има бизнес от къщи - децата са на градина, а не у дома при родителите?!

Защото хич не е лесно да се работи с децата на главата. Пробвах цялото лято м.г.!
С какво ще ги занимаваш тия деца вкъщи и то докато се опитваш да работиш? С таблети? Mr. Green

# 612
  • София
По същата причина, поради която не си водим децата с нас на работа в офис.

# 613
  • София
Има и друг смисъл в това да ходи на работа човек. 5 години работих от къщи, но липсата на социален контакт, особено зимата, направо ме изкарва от нерви.

Е то тогава кел файда, че работиш вкъщи. Работата вкъщи има смисъл, ако децата са с теб.

# 614

Е то тогава кел файда, че работиш вкъщи. Работата вкъщи има смисъл, ако децата са с теб.
Не е така. Предните мнения доста добре покриват различните аспекти.

Общи условия

Активация на акаунт