Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 968
  • 701
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Каква е файдата ли?
Само това, че съм си вкъщи, на моя копм, с моята кухня и тоалетна ми дава много повече увереност и по-малко стрес, което веднага повишава производителността ми.
Да не говоря, че не харча пари за транспорт и не давам за ресторантска храна, което увеличава приходите.
Ех, кога ще им дойде акъла на бг работодателите, че работата от вкъщи е по-изгодна за всички!

# 616
  • София
Има и друг смисъл в това да ходи на работа човек. 5 години работих от къщи, но липсата на социален контакт, особено зимата, направо ме изкарва от нерви.

Е то тогава кел файда, че работиш вкъщи. Работата вкъщи има смисъл, ако децата са с теб.
Има смисъл, особено когато детето е първа група в ДГ и боледува по седмица на всеки две.  Нямам баби на разположение, а и те техните деца са си ги отгледали. Да не говорим за летните ваканции, които в градината на дъщеря ми поради ремонти бяха по повече от два месеца. Изобщо различни хора, различни гледни точки по всички въпроси, но всеки да си подрежда собствените приоритети.

# 617
Каква е файдата ли?
Само това, че съм си вкъщи, на моя копм, с моята кухня и тоалетна ми дава много повече увереност и по-малко стрес, което веднага повишава производителността ми.
Да не говоря, че не харча пари за транспорт и не давам за ресторантска храна, което увеличава приходите.
Ех, кога ще им дойде акъла на бг работодателите, че работата от вкъщи е по-изгодна за всички!
Добавям и спестено време за отиване и връщане.

# 618
  • София
Добавям и добре организираното време. За мен беше почивка да стана и да сготвя вечерята по време на моята "обедна почивка"  Mr. Green Времето след градина пък свободно и достатъчно и за разходки и пр.

# 619
Добавям - и възможността да излезеш по-рано и да заведеш детето на занимание.
А днес имаше рожден ден и я заведох на зимни кънки, изкарахме си много добре.
Да излезеш в работно време да си смениш книгите в библиотека...

И да, разбира се не може да се работи вкъщи, когато там са и децата в градинска възраст. Случва се като е болно някое - ами няма време да го изведа навън, да сготвя хубав обяд, да го занимавам с нещо... наистина откарва пред ТВ, таблет... за ден два става, не повече.

# 620
Ама вие и книги ли имате време да четете:D

# 621
  • София

И после си говорим за производителност на труда... Party То излиза, че работата вкъщи си е направо една безкрайна ваканция...

# 622

И после си говорим за производителност на труда... Party То излиза, че работата вкъщи си е направо една безкрайна ваканция...
Хайде сега... Като стоиш в офиса и си приключил с текущите задачи, а  после редиш пасианси, голяма производителност пада. Може би работата от вкъщи е по-подходяща за творческите професии - дизайнер, журналист и други подобни, но и тя си има своите предимства, факт.

# 623
Аз всяка зима (последните 4-5 години) съм работила от вкъщи. Включително и сега на новата работа.
Управител хотел/сезонен хотел/. Реално зимата няма какво да вися в офиса. Още повече пътните ми се поемат и за шефа е по-изгодно да приемам резервации, да пускам оферти, да мисля и творя от дивана в личния ми хол по анцуг и пантофи. Когато се наложи среща с бизнес партньор - размърдвам се, слагам подходящите дрехи и се отправям.
Лично аз от вкъщи върша доста повече работа, отколкото, ако ходех в затворения хотел и висях в студените помещения. Специално вчера съм работила около 10 часа - цял до обяд и вечерта късно, до много късно.
На старото място (а тук се очертава да е същото положението) ходех в хотела, когато започваха ремонтните дейности, когато бизнес партньори са искали да го разгледат и т.н.
За сметка на това лятото - денонощно работене.  Mr. Green

Работене от вкъщи, не е = на нищоправене.

Да, сега пиша във форума, но след малко започвам да правя едни брошури (но нещо нямам муза)...

# 624
Вкъщи определено ми е по-трудно да се концентрирам, но съм с малко дете, което не посещава детско заведение по здравословни причини.

# 625
  • София

Хайде сега... Като стоиш в офиса и си приключил с текущите задачи, а  после редиш пасианси, голяма производителност пада. Може би работата от вкъщи е по-подходяща за творческите професии - дизайнер, журналист и други подобни, но и тя си има своите предимства, факт.

Ако това се случва, на някой и по-точно на мениджъра в този офис, прозводителността му куца. Не може да си наел хора, които да редят пасианси през работно време - нещо са ти криви сметките значи... Sunglasses Особено ако плащаш (представлявайки работодателя) за 8-часов работен ден на такива служители. Това видя ли го и ако аз съм работодател, мениджърът изхвърча на секундата.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 17:46 от Popule

# 626
Аз работя на поръчки и срокове. Ако срокът е хлабав и имам нещо лично за вършене или в момента нямам поръчка, мога да си позволя някаква волност. Записала съм се на 1 обучение и на 1 онлайн курс. Обучавам се през работно и извънработно време.
Никой не може да ме уволни - фирмата си е моя Simple Smile
Да, заетостта не е 100 %, поради което изкарвам по-малко от възможната заплата във фирма... И затова е дилемата, която споделих (всъщност в опо-малка степен заради парите, повече заради контакта с колеги, научаването на новостите и техниките...)

# 627
С най-добри чувства, но не мисля, че личният ти пример е релевантен за темата. Peace

# 628
  • София
Аз работя на поръчки и срокове. Ако срокът е хлабав и имам нещо лично за вършене или в момента нямам поръчка, мога да си позволя някаква волност. Записала съм се на 1 обучение и на 1 онлайн курс. Обучавам се през работно и извънработно време.
Да, заетостта не е 100 %, поради което изкарвам по-малко от възможната заплата във фирма... И затова е дилемата, която споделих (всъщност в опо-малка степен заради парите, повече заради контакта с колеги, научаването на новостите и техниките...)

Извинявам се, но за каква дилема става въпрос, че не разбрах?
Колкото до това заетост-заплата, то те би трябвало да са неразривно свързани. И ако някой седи и си реди пасианси половината ден, вместо да работи, няма как да получава пълна заплата. Мисля, че това е ясно.

# 629
http://www.jobtiger.bg/showJob.php?job_id=150704&ln=2

Дами трябва ми съвет за тази позиция, не знам какво да очаквам от интервюто утре сутринта, как да се представя успешно  Embarassed  ooooh! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт