Банята - тема 22

• 89 059
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Какво значи лентовият сифон е нехигиеничен или така си пишем????

# 481
И аз това щях да попитам! Нашият вече е купен и монтиран!

# 482
Тези вертикални сифони са много красиви, но моето опасение (заради което се отказах от такъв) е, че не знам, дали ще дърпа достатъчно тръбата и ако се случи да не дърпа толкова бързо или пък нещо се разплацикаш из душ кабината, водата може да отиде и в "сухата" част на банята. Когато има праг и два сифона ми се струва, че "сухата" част на банята е по-защитена. Затова и поръчах да ми направят пода с два сифона.

# 483
Вие знаете ли какво значи всмукателна сила на лентов сифон нищо общо няма с този дето е кръгъл, разлика от небето до земята. Няма как да се разплацикаш , никаква вода не се събира, ама никаква.  Peace. Вторият сифон трябва най-малкото когато миеш останалата част и я поливаш с душчето, къде да иде тая вода, а какво значи ще я мия със стирка, толкова и ще е измита като стане на повече години Peace. В баня си трябва много препарат и много вода, като тръгнат розовите гъби, знаеме какво е  Peace

# 484
  • ГО
Ако лентовият сифон е поставен и над него по средата е вратата на паравана, ако се мокри от двете страни, ще поема ли водата?
Разбираемо ли си зададох въпроса?  Simple Smile

# 485
Да, ще поеме!

# 486
Ще поема водата сифона ама не знам как ще се затваря вратата, тя трябва да е прилепнала с едни гуми , от закалено стъкло, за да не се нарежете ако се счупи. Не знам плътно трябва да се затваря, ама сигурно става, тия със стъклата трябва да се питат.

# 487
Не си обяснявам, как ще дърпа повече, по-дебела тръба ли се слага, когато сифонът е лентов  newsm78

# 488
  • Сф

Сифонът е мястото, където се събира мръсотията от банята. По-голяма площ на сифона>> по- голяма площ, на която да се събира мърсотия. Мразя косми, от мокри косми направо ми се  Sick и като си представя на тоя дълъг сифон колко косми ще се събират и  #Crazy Sick
Граден праг от плочки не можем да направим, защото параванът ни ще е ъглов овал и единствения начин е с лятите прагове.
Ето за това става въпрос баня

Та чуденката е дали прагът се залепя на пода както е на снимката,  и около него се редят плочките (с различни наклони към съответния сифон), или се слагат плочките и после някакси се опитваме да залепим прагът върху неравните плочки??

# 489
  • ГО
И на мен ми се  Sick от мокрите косми, ама у дома мъжът ми чисти сифоните, та да се надяваме, че и в новата къща ще чисти сифона. Пък и да не ги чисти той, няма как, ще си ги чистя сама.  Crazy

# 490
  • София
Как се монтират праговете на ФАТ за душ параван? Лепят се върху плочките или се слагат на замзката и около тях се редят плочки (т.е. половината праг е "вкопан" в плочките)?

Имаме 2 сифона на 20 см разстояние един от друг. Единия ще е в душ пространството, другия вън от него. Съответно ще се правят 2 наклона на банята и майсторът вика, че няма как да се залепи прагът отгоре заради двата наклона  newsm78 newsm78

Добре е прага да е сложен преди плочките.Вижте тука в работен вариянт
http://rumen1972.snimka.bg/daily/tanya.854074.34881503

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 21:17 от rumen_iankov

# 491
  • София
Колко сантиметра трябва да е вкопан лентовият сифон в земята? Единият майстор, който водихме да гледа нашата баня каза, че се вкопавал много и едва ли не чак арматурата на пода трябвало да се реже, пък това щяло да отслаби плочата. В къща сме, банята се пада над мазата.  newsm78

Сифона е около 10 см .Ако трябва да се направи замазка.

# 492
  • Сф
rumen_iankov, точно това питах, много благодаря за снимките. Аз си мислех, че най-отгоре се слага прагът, но явно съм бъркала. Мерси!

# 493
  • София

Miraj*
 Ако е това прага ,който е от снимката като го слагате оставете разстояние от стената колкото
дебелината на две плочки .Иначе ви се скъсява прага.Също така намажете картона една ръка с теракол
предния ден.

# 494
  • Сф
Това е снимка от  по-рано, вече няколко ръце хидроизолация намазахме върху гипсокартона.
Иначе прагът беше 125 х 125, ние го отрязохме 125 х 95, колкото ни е стъклото за паравана. Много ли сме го изрязали, че сега казваш да оставим разстояние между него и стената?

Общи условия

Активация на акаунт