Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 196
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Браво за добрите новини.

Аз писах в групата, но и тук да каза, бях днес на изследване за захарта, инсулина и щитовидната жлеза и сега чакам резултатите. Захарта само ми е излязла и е супер- 4.7, при граница 6.8. Много съм доволна. Сега се надявам и другите да са ок.

Във вторник съм на гинеколог, да видим дали този път ще ме запише на ЖК. Предният път само каза, че висчко е ок и че ще ме запише следващия път, защото тогава било много рано(6г.с.4 дни). Но важното е че всичко беше ок тогава Simple Smile

За пренатест и аз много четох. Обаче цените тръгват от 1500 лв до 2100 лв. Мисля да го правя ако се стигне до амниоцентеза, но ако БХС ми даде добри резултати, няма да правя.

# 631
  • Ботевград
И на мен ми се пада да съм в 11г.с и 4 дена в понеделник...Тога ми е ФМ и имам надежда да каже нещо по въпроса..

# 632
Здравейте и от мен! Присъединявам се към вас. С термин 06.09 съм. Може ли да ме добавите в групата във ФБ?

# 633
Biskvitka87, и аз още не съм решила. Първият ми преглед беше при Сибел Татарова, но за записване на ЖК не съм решила. Ако ще раждам в Девата, трябва да взема скоро решение и да се запиша.
Ти записа ли се за ФМ?

Никакво време не ми остава напоследък и въобще не съм мислила при кой доктор ще се запиша да ми следи бременността. Дано ми остане скоро време да добера до НОИ да си платя здравните, после до личната лекарка да взема направление за ЖК...и най-накрая ще мисля за гинеколог.

Тази бременност минава дори по-леко от първата. А през първата имах един кратък период от 1 седмица, в която ме дразнеха някои миризми и  едно повръщане в 5 месец. Сега не усещам дори, че съм бременна, освен засиленият апетит към тестени продукти  Crazy

На ММ нищо не съм му купувала и нямам намерение, тъй като определено не е фен на този "празник".  Mr. Green Както и аз не очаквам какъвто и да е подарък от него  Wink
За пола на бебо, през първата бременност ми казаха на ранната ФМ в 13г.с. Доктора беше сигурен, че ще е момче и си позна Simple Smile Тогава не правих втора ФМ.

# 634
Къде мога да прочета повече за тези тестове? Не са ли пак нещо като "теория на вероятностите"?
Не, не са теория на вероятностите. Взема се кръв от майката, от която се изолира ДНК на бебето. Точността е доста висока.
Казват, че дават 0.1% фалшиви позитивни резултати.

Ето повече информация - www.prenatest.bg/‎
http://shterevhospital.com/pregnancy/harmony-test-в-медицински-комплекс-д-р-щерев/

Аз съм на 35,5 години, на термина си ще сум станала тъкмо на 36.
И аз съм точно на толкова Simple Smile

# 635
Аз съм още в 7 г.с. и имам време. За сега съм се спряла на Гамишев. Другият вариант е да се възползвам от "промоцията" на Девата, но хич не съм ги и чувала лекарите там. Изключение прави Минчев, за когото имам няколко лоши отзива.

# 636
  • Варна
allana, благодаря за информацията, ще прочета като си легнат дребните.

# 637
Аз за празника на моя приятел съм му поръчала подарък, утре сутринта ще го докарат - една голяма плюшена панда с бебе-панда на стомаха Grinning

# 638
Оф ... аз тайничко се надявах че ще се спася ..

Благодаря ти  allana, дай тогава моля те в най-синтезиран вариант списъка с изследванията, да почвам да се оглеждам

благодаря ти, че се отзова
 Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug

# 639
Благодаря ти  allana, дай тогава моля те в най-синтезиран вариант списъка с изследванията, да почвам да се оглеждам

Скрит текст:
Аз съм си по-страхлива, защото имам позната, която на 37 имаше две последователни проблемни бременности и дете със Даун. Историята е даже по-трагична, но не искам да я описвам в подробности. Още тогава си казах, че не трябва да чакам толкова време с второто, бях на 30. Обаче човек едно мисли, друго се случва и забременяването ми отне няколко години и ето ме вече на 35.
Аз бях твърдо решена за амниоцентеза, но разбрах, че има начин този стрес и потенциални усложнения да бъдат избегнати с неинвазивен тест.
Не искам никого да агитирам да дава толкова пари, тестовете са много скъпи. Просто аз съм много наплашена заради историята на моята позната и още от преди да почнем с опитите бях решена за амниоцентезата. Може и малко параноично да звучи...
Линковете съм ги дала по-горе. Аз не съм си избрала кой от двата теста да правя, още обмислям. Преди това ще направя ФМ.

# 640
  • Варна
Не си параноична, а отговорна. В нашата държава трудно се гледа дете с увреждане.
А когато знаеш, че има шанс да го предотвратиш, всяка цена си заслужава.

# 641
Радвам се да се включа и аз с термин 14. септември:) Честит празник на всички бъдещи майчета! Бъдете много обичани и обичайте близките си с 2 сърца:)

# 642
Честити празник на всички влюбени мамчета  txtloves Two Hearts easter  Аз вече подарих една стъклена топка с влюбени мечета на ММ , а моя подарък е вътре в корема ми  pregnant
Приятно празнуване на празника  1dating luvbed

# 643
Честит празник!  Heart Eyes

# 644
  • Драгоман
  Здравейте и честит празник  Heart Eyes Вчера ми беше ужасен ден, достигнах до 7 повръщания и гърлото ми се раздра, заболяха ме линфните възли и вечерта просто не се търпеше вече.  Sick Накрая изпих 1 деган и тази сутрин също и вече съм по-добре.  Hug Знам, че не е много добре в ранна бременност да се пият лекарства, но ако се обезводня, ще ме вкарат в болница и пак ще ми дадат лекарства, само че на системи и в доста по-големи количества.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 11:44 от Jen4et012

Общи условия

Активация на акаунт