Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 547
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 735
Аз мисля, че обирджиите от цяла Европа е редно да се стекат в Гърция тези дни, просто няма такъв урожай, 40 милиарда чакат под дюшеците и зад плочките в баните.
Така е. Но по-предвидливите гърци са си ги сложили в немски банки. Може и швейцарски.
Тоест ELA-та е точно ела. ЕЦБ дава, а гърците тичат и връщат... Mr. Green

# 3 736
Хаха, много ме ласкаеш - едва ли всички мене слушат Laughing Пък и 17 потребители едва ли са от решаващо значение. И какво като от пейзажа ни изчезнат 2-3 гръцки банки? Нали тези пари ще идат в други банки, пак в България? По-добре ли е след няколко дена вложителите на Алфа Банк примерно да виснат на фонда, както тези от КТБ, че заради това се вкарахме в нови борчове? Не, не бих рискувала; който иска - да рискува.

# 3 737
  • София
........
Вижте какво:
http://www.vesti.bg/pari/evrozona/fich-chastichen-defolt-na-naj- … v-gyrciia-6038612
Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch) снощи постави под "частичен дефолт" четирите водещи гръцки банки - "Националната банка на Гърция" (National Bank of Greece), "Пиреос банк" (Piraeus Bank), "Юробанк" (Eurobank) и "Алфа банк" (Alpha Bank) - след налагането на капиталов контрол в страната.

......

Очакваше се.

http://www.investor.bg/blogosfera/363/a/chasovnikyt-tiktaka-za-gyrciia-196989/

# 3 738

Абе хора, това е превод на статия от преди 18 юни!  Shocked

Инвестор  са се сетили да я преведат..... Егати финансовата медия! Събитията във финансовия свят зависят от минути и дори от секунди понякога, те превеждат с две седмици закъснение.  Shocked

Зарежете българските медии и следете чуждите, ако искате да сте информирани.

# 3 739
Вярно, от 18. юни, но прогнозите са железни - нещо като научната фантастика, която вече се сбъдва. Нищо, че на много гърци все още им се струва, че става дума за роман, а не за живота им.

# 3 740
Според мен и да ги затворят гръцките банки у нас никой няма да разбере. Депозити там хората не вярвам да имат вече. Имаха много кредити, но от доста време си ги прехвърлят в други банки заради по-изгодните лихви, защото гърците не желаеха да свалят лихвите.

Гледам че в офисите на Пиреос, покрай които често минавам, няма ни един клиент вътре. Само служителките стоят и развалят пари за апарата за сладолед наблизо, който работи само с монети...

Това е само лично  мнение де-да не кажат сега, че правя лоша реклама на гръцките банки и им уронвам престижа...

# 3 741
Вярно, от 18. юни, но прогнозите са железни - нещо като научната фантастика, която вече се сбъдва. Нищо, че на много гърци все още им се струва, че става дума за роман, а не за живота им.

Нещата са толкова динамични в момента и с толкова важни срокове, че да слагаш точно сега материал от преди две седмици е непрофесионално, меко казано. Защото прогонзи тогава имаше всякакви, ама не всички се сбъднаха.

А на гърците не знам какво им се струва, виждам на Ципрас какво му се струва - от интервюто му. Изобщо не ми се иска да обобщавам за всички гърци, все пак има гърци и гърци.

# 3 742
виждам на Ципрас какво му се струва - от интервюто му.

Права си - има гърци всякакви. Затова и казвам "на много гърци" Peace
И за Ципрас не можеш да си сигурна. Аз лично смятам, че той не вярва в нищо от това, което говори, че е просто един артист, чиято единствена роля е да направи всичко възможно да изкара Гърция от ЕС срещу персонален хонорар от Москва (който иска да ме обвинява в конспирация, аз си вярвам Laughing). Ако не е артист, значи е луд и глупак. При всички случаи, който го слуша, ще бере ядове.

# 3 743

А на гърците не знам какво им се струва, виждам на Ципрас какво му се струва - от интервюто му. Изобщо не ми се иска да обобщавам за всички гърци, все пак има гърци и гърци.
Ами ще се види на референдума как точно и какво им се струва. Според мен ще гласуват с да за споразумение с Европа.
 Имам чуството, че просто избирателите на Сириза и разните лумпени в Гърция са  прекалено кресливи и затова изглеждат мнозинство. А и медиите само тях показват, защото се търси драматизма в ситуацията-иначе не е интересно и не се продава..
А останалите над 50% от хората просто не се чуват, а и са заети да си спасяват париците.

# 3 744
  • София

Абе хора, това е превод на статия от преди 18 юни!  Shocked

Инвестор  са се сетили да я преведат..... Егати финансовата медия! Събитията във финансовия свят зависят от минути и дори от секунди понякога, те превеждат с две седмици закъснение.  Shocked

Зарежете българските медии и следете чуждите, ако искате да сте информирани.

Точно това исках да покажа, че още на 18 юни е прогнозирано това, което вече е факт т.е. не е неочаквано.
Прогнозата е изключително точна.

# 3 745
Аз нещо не разбирам - не искат евроинституциите, но ще сезират съда, че евроинституциите не ги искат...
http://www.segabg.com/article.php?id=758250#.VZJTA6Itq98.facebook

# 3 746
...
Права си - има гърци всякакви. Затова и казвам "на много гърци" Peace
И за Ципрас не можеш да си сигурна. Аз лично смятам, че той не вярва в нищо от това, което говори, че е просто един артист, чиято единствена роля е да направи всичко възможно да изкара Гърция от ЕС срещу персонален хонорар от Москва (който иска да ме обвинява в конспирация, аз си вярвам Laughing). Ако не е артист, значи е луд и глупак. При всички случаи, който го слуша, ще бере ядове.

Ами не знам. Имаше една много хубава статия пак в гръцка медия, нещо като езопова басня Simple Smile, поствам я тука:

http://www.tovima.gr/en/article/?aid=717488

Quite often, protagonists in History will make unexplainable mistakes. They destroy themselves while historians lose track, unable to explain the unexplainable.
....
The students gave their answers, but the professor dismissed all of them. She told them that the answer was quite simple. They were fools. They made their mistakes out of sheer, unadulterated foolishness.

Та ще видим кой от кои е.

# 3 747
  • София
Аз нещо не разбирам - не искат евроинституциите, но ще сезират съда, че евроинституциите не ги искат...

Цитат
"Гърция заплаши да съди институциите на ЕС, за да не допусне изгонването си от еврозоната ......"

Иди ги разбери .....  Laughing

# 3 748
...
Точно това исках да покажа, че още на 18 юни е прогнозирано това, което вече е факт т.е. не е неочаквано.
Прогнозата е изключително точна.

Не ми се навлиза в дискусии за прогнозите. Лесно можеше и да не е точна, а и със сигурност мога да извадя поне няколко от още по-сериозни източници, които не излязоха точни. Прогнозите са вероятностна работа.  Как да е, щом ви кефят...

# 3 749

Цитат
"Гърция заплаши да съди институциите на ЕС, за да не допусне изгонването си от еврозоната ......"

Иди ги разбери .....  Laughing

Много е лесно за разбиране, според мен. Те са го измислили дори, викат му "демагогия" Simple Smile

Когато е да ни дават, ги искаме, когато трябва да връщаме, не ги искаме. Лесно и просто, докато минава.

Общи условия

Активация на акаунт