Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 224 304
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 3 765
  • София
Давали им 13% ДДС на хотелите и да обмислят от октомври ново разсрочване и намаляване на лихвите.
Отново почвам да губя интерес.

Искам и ние да имаме 13% ДДС.

Не разбрах кой на кого давал 13% ДДС.

Защо искаш 13% като ДДС за туризма в България е 9%?

И аз това исках да попитам newsm78

# 3 766
Давали им 13% ДДС на хотелите и да обмислят от октомври ново разсрочване и намаляване на лихвите.
Отново почвам да губя интерес.

Искам и ние да имаме 13% ДДС.

Не разбрах кой на кого давал 13% ДДС.

Защо искаш 13% като ДДС за туризма в България е 9%?

Юнкер предлагал вместо 23% ДДС в туризма, както е по предложението, обект на референдума в момента, да снижат ставката на 13%.

А аз искам 13% ДДС върху храни, ток и вода, както за Гърция (дори и според "драконовите" мерки за остерити).

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 13:26 от Анонимен

# 3 767
Някой в темата спомена ли нещо за това, което се случва със световните финансови пазари? Не знам дали загубите няма да са близки до размера на гръцкия дълг.

Смята се, че Германия щяла да загуби 80 милиарда при грекзита- точно толкова, колкото ще даде като помощ за Гърция ако тя остане.
Тоест 80 млрд са бегали във всеки един случай.
Тъй че-се е тая дали гърците остават или си ходят-на никого явно няма да липсват

А Юнкер може да си приказва каквото иска-включително, че ще ходи в Атина да дава на Ципрас златни кюлчета. Ясно беше казано, че споразумението е без сила след 30 юни и после ако гърците кажат да,  ще се събират наново и ще решават наново всичките 18 страни какво ще дават и какво ще вземат.
Ясно е на всички, че Юнкер не е самодържеца на ЕС ... Joy..тъй че малко празни приказки по типично белгийски маниер могат да му бъдат простени. Най-вероятно белгиеца е имал в предвид това:

""Ройтерс" и "Катимерини" посочват, че доколкото е известно, от премиера се очаква да изпрати писмено съгласие с последната оферта на кредиторите, представена в неделя, както и да се ангажира с кампания пред избирателите да гласуват в неделя с "да" в полза на плана.

Писмото трябва да е изпратено до Жан-Клод Юнкер, председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд. Освен това трябва да пристигне преди извънредната среща на еврогрупата, насрочена за по-късно днес."

Ако това стане, финансовите министри на еврозоната могат много бързо да приемат декларация, с която се обявява, че през октомври ще бъд еприложено обещаванието от 2012г. да обсъдат удължаване сроковете за погасяване на гръцките дългове, понижаване на лихвите и удължаване на мораториума по кредитите към Гърция. В офертата от неделя се казва още, че кредиторите отстъпват от искането си ДДС за хотелите да се повиши от 13% на 23%.

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 13:30 от Герри

# 3 768
Някой в темата спомена ли нещо за това, което се случва със световните финансови пазари? Не знам дали загубите няма да са близки до размера на гръцкия дълг.

Я пак? Как направи тези изчисления?

# 3 769
Ако се има предвид загубите на хедж фондовете, те едва ли ще имат някакво значение за някого.

# 3 770

За първи път чувам, че в България има различен ДДС от 20%. Може ли източник?

(2) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.04.2011 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Данъчната ставка за настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани, е в размер 9 на сто.

Източник

Хелимод, нямат се предвид хедж фондовете и не знам изобщо каква е връзката с тях.

http://www.bbc.com/news/business-33307810

# 3 771
Да, видях и аз. Ами не съм го знаела, намирам го за глупост, както и въобще всякакви преференциални данъци. Имаме ли и други такива?

Аа, чакайте, чакайте. Този данък от потребителите ли се плаща? Защото ако е от доставчиците на услуги, значи е корпоративен данък, който пък не е ли 10% за всички? newsm78

Като и да е, това е офтопик.

# 3 772
E кое му е глупост? Тук където живея няма изобщо ДДС на храни, лекарства и детски стоки, а за ток и вода е 5%, за туризъм 7, за всичко останало е 18. Диферинцираното ДДС е широко разпространено.
Естествено, че се плаща от крайния потребител и няма нищо общо с корпоративен данък.

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 13:37 от Анонимен

# 3 773

Е добре де, не ми ли прочете внимателно предният пост? Казах съвсем ясно, че  QE няма алтернатива и естествено, че действа добре, защото няма как да не действа добре да изсипеш голямо количество пари някъде.  То е ясно. Създават се пари. Това, което мен ме плаши е, че политиците и финансистите в близко бъдеще няма да могат да улучат момента с обратното свиване на паричната маса и тогава инфлацията породена от изсипването на необезпечени трилиони евра  ще направи такива поразии, че възстановяваването на икономиката може и да не се случи години наред. Скоро това ще се случи, въпреки че в пресата не го пише в прав текст и добре, че не го пише.

Неее, аз имах предвид това със "зоните на борсите", за което ти написа "права си" на Рефренолога. Което се чудя какво значи, всъщност.

А иначе рискове има, но аз лично споделям мнението на Тери Пратчет, изразено от Архиканцлера на Невидимия университет, който казва (цитирам по памет): "рискове има, да, борба има непрекъснато, живот му викат" Simple Smile 

# 3 774
Хелимод, нямат се предвид хедж фондовете и не знам изобщо каква е връзката с тях.

http://www.bbc.com/news/business-33307810
Връзката с тях е голяма - в момента губят маса пари за това, че гърците няма да прилагат мерките на Тройката.

ВВС е в тон с това, което и по-горе писах. Загубите трябва да се изкарат възможно най-големи, за да е по-драматична постановката. Всички средства са позволени.

# 3 775
ВВС не знам в какъв тон са, но има общодостъпна информация за финансовите пазари.

# 3 776

Я пак? Как направи тези изчисления?

Нищо чак толкова особено не се случва, засега реакциите са доста лимитирани, според Ройтерс, макар вчера да имаше 2-3 % спад по борсите, а днес спадът е под 1 %, паника засега не се наблюдава:

http://www.reuters.com/article/2015/06/30/us-markets-global-idUSKCN0P92YL20150630

There was little evidence of panic, however, with investors pointing to Europe's improved ability to fight financial contagion since the height of the euro debt crisis in 2011.

Но все още не е ясно дали са изконсумирани новините за Грекзит или по-скоро се надяват все още на сделка.

Днес азиатските даже се качиха, а гледам че Маркет Уоч и за американските дава предварителна информация за растеж днес след спада вчера, и че пазарът изглежда се е успокоил:

http://www.marketwatch.com/story/us-stocks-eye-higher-open-after … elloff-2015-06-30

U.S. stock futures tilted higher Tuesday, as calm seemed to be returning to markets after a Greek-led selloff drove Wall Street to its worst session of the year the day before.

ВВС не знам в какъв тон са, но има общодостъпна информация за финансовите пазари.

Има, да, и не е лошо да я постнеш, като коментираш. Все пак тя е базата за коментари Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 13:52 от Анонимен

# 3 777
Абе хич не са 1-2%.

In London the FTSE 100 tumbled by 150 points - more than 2% - when trading began at 8am BST. There were even sharper falls across Europe, with the French and German markets both tumbling by 4%. European banking shares were the hardest hit, suffering losses of up to 10%.

Overnight in Tokyo the Nikkei index had fallen almost 3% and in Hong Kong shares slid 2.5%.

The Greek butterfly looks set to cause a tornado in financial markets,” said Michael Hewson, chief markets analyst at CMC Markets UK. “In the process we could well also find out if this event turns out to be the equivalent of the butterfly flapping its wings in New Mexico, going on to cause a hurricane in China.”

http://www.theguardian.com/world/2015/jun/28/greece-crisis-deepe … eekend-shook-euro

Хелимод, търсачката ли не ти работи? Ето малко, но има още много.
http://www.nytimes.com/2015/06/30/business/international/daily-s … ctivity.html?_r=0
http://americasmarkets.usatoday.com/2015/06/29/u-s-reaction-to-g … isis-is-critical/

# 3 778
Абе хич не са 1-2%.

In London the FTSE 100 tumbled by 150 points - more than 2% - when trading began at 8am BST. There were even sharper falls across Europe, with the French and German markets both tumbling by 4%. European banking shares were the hardest hit, suffering losses of up to 10%.

Overnight in Tokyo the Nikkei index had fallen almost 3% and in Hong Kong shares slid 2.5%.

The Greek butterfly looks set to cause a tornado in financial markets,” said Michael Hewson, chief markets analyst at CMC Markets UK. “In the process we could well also find out if this event turns out to be the equivalent of the butterfly flapping its wings in New Mexico, going on to cause a hurricane in China.”

Това беше вчера, днес FTSE e  -0.24% в момента, DAX дори е зелен в момента на+0,04 %. Да, има акумулиран спад от вчера, обаче днес общо взето се успокоява,

Азиатските днес всички са зелени:

http://www.marketwatch.com/story/asia-stocks-latest-quotes-2015-06-29

Here are the latest trading levels for Asia's major stock markets: Tokyo (Nikkei Average NIK, +0.63% ) up 0.6% (closed) ; Hong Kong (Hang Seng Index HSI, +1.09% ) up 1.1% (closed) ; Shanghai (Shanghai Composite Index SHCOMP, +5.53% ) up 5.5% (closed) ; Sydney (S&P/ASX 200 XJO, +0.67% ) up 0.7% (closed) ; Seoul (Kospi SEU, +0.67% ) up 0.7% (closed) ; Mumbai (Sensex 1, +0.49% ) up 0.1% ; Taipei (Taiex Y9999, +0.94% ) up 0.9% (closed)

За американските дават също зелена прогноза. Във финансовия свят новините бързо остаряват Simple Smile

# 3 779
Сигурно им е ясно, че всичко е буря в чаша вода.
Аз си мисля, че нищо няма да се случи. Гърците просто пак няма да платят.

Общи условия

Активация на акаунт