Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 357
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 290
  • MI
Хелимод, аз пък други неща съм чела. Да, станало е И корабна офшорка, но далеч не затова е създаден закона. А заради силното лоби. Поради същото не му е стискало на никой да го промени.

Пак призовавам защитниците на оправяха се да погледнат как и кога е нараснал Debt to GDP ratio-то и дали са слушали по това време или на власт е бил лошия Ципрас.

Гери, смешна е нашето и на гърците  самомнение че сме уникални. Е, не сме. И в посочените от мен страни е имало не по-малки зверства столетия наред. А създадоха съюза, нали?

# 4 291
]

Не съм сигурна в това, защото не съм го проверявала, но съм чела, че голямата част от флота всъщност не е техен, а регистриран под техен флаг, точно за да използват липсата на данъци.
Нещо като ошфорка за кораби Sunglasses, като идеята е да осигуряват заетост и поръчки за сектора в Гърция- там докове, ремонти и т.н. - не ги разбирам много-много тия неща.
Ако това наистина е така, всяко вкарване на данъци ще ги изгони и е разбираемо защо не искат да го правят.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-09/billionaire-gr … t-overseas-profit

Greece’s shipping magnates control 23 percent of the world bulk carrier fleet, according to the report, even as their home country accounts for less than 0.4 percent of the world economy.  

Имената им са гръцки, не виждам никакви офшорки. Нещо не схващам - те и да се пререгистрират другаде всичките, пак ще ползват пристанищата, инфаструктурата и екипажите на гърците, защото те си съществуват, добри са и са на добро място, така че какви поръчки за сектора ще отпаднат?

От друга страна, каква е в момента ползата на Гърция, че са регистрирани в нея, като не е видяло едно евро от тях, че да се плаши, че ще се махнат формално (тоест, на книга)?

# 4 292
Hellymod. Лоша интерпретация, олигарсите командват парада и си избират политици, няма значение националността им, пред парите и това се забравя.
А правилният отговор не е ли - защото олигарсите са част или в комбина с управляващите?
По този въпрос поне не може да има лоша интерпертация. Ето, даже и Нели смята така.

# 4 293
  • MI
А правилният отговор не е ли - защото олигарсите са част или в комбина с управляващите?
По този въпрос поне не може да има лоша интерпертация. Ето, даже и Нели смята така.

Е че то това и слепия ще го види! Въпросът е защо МВФ се прави години наред че не го вижда?  newsm78

# 4 294
Герри, знаеш колко хора са дошли тук само с дрехите на гърба, който е искал го е направил. Изборът на твоите роднини явно е бил да останат. Не знам за какъв тормоз пишеш, но няма сила на света, която да ти забрани вкъщи да говориш на български и да възпитаваш у децата си българския дух, е навън просто ти се налага, за да комуникираш.
 Познавам няколко българки в Гърция, на които децата им не знаят дума български, дали гърците са виновни, или мама?
Нямам желание да коментирам. Но политиката на гърците спрямо малцинствата, особено българското, е известна.
Не обвинявам  гърците(които нормално защитават националния си интерес), а нашите политици за това-нашите политици са виновниците.

Не ми се коментира повече.
 Ако ти се чете виж книжката , която препоръчах. Разказ е от първо лице ед. ч. от човек, който заслужава уважение.

# 4 295
Вчера, обаче ми направи впечатление как каза в речта си Аз лично гарантирам за вложенията на хората. Скоро не бях чувала политик лично да гарантира нещо.

ЗоИ, без да се обиждаш, но има една българска приказка "гаранция-Франция, Америка плаща"  Grinning Та и на Ципрас същата - как по-точно гарантира за тези неща - със своето имущество или как? И то ще стигне ли да покрие тези разходи? Изобщо, много наивно звучи това, да ме прощаваш.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 16:14 от Анонимен

# 4 296
Попея, затова ми стана интересно куку ли си или си по-добре, от колкото те мислят. Някакси да застанеш пред 11 млн., а и пред света с Аз, носи огромна отговорност. Ще видим.

# 4 297
Хелимод, аз пък други неща съм чела. Да, станало е И корабна офшорка, но далеч не затова е създаден закона. А заради силното лоби. Поради същото не му е стискало на никой да го промени.

Пак призовавам защитниците на оправяха се да погледнат как и кога е нараснал Debt to GDP ratio-то и дали са слушали по това време или на власт е бил лошия Ципрас.

За корабите съм напълно съгласна. Въпросът, който ти ПАК удобно подминаваш, е, че твоят любим левичар Ципрас СЪЩО не иска да ги пипа, въпреки предизборните си обещания.

За дълга и макро - ами аз на тебе като ти дадох същото рейшо за Прибалтика, ти що скачаше да ме убеждаваш те колко са се оправили? Wink Това са различни неща, Нели - растеж ма БВП, намаляване на безработицата, а от друга - растеж на дълга. Гърците бяха почнали да излизат от рецесията, но нивото на задлъжнялост не е почнало да пада и затова почнаха да продумват за преструктуриране на заемите, което (и пак се повтарям!) най-вероятно щяха да получат, щото никой не обича длъжник с малки доходи и лоши макро-данни,  и гледа да го измъкне от нея. Най-малкото Драги щеше да ги включи в QE.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 16:12 от Анонимен

# 4 298
Относно корабните мангнати, няколко пъти е имало намеци за данъците им и винаги са скачали, че ще се изнесат от Гърция, явно е било за пред народа поне работа дават, а парите за данъци са отивали под друг вид под масата, но съм убедена, че не само гръцките политици са в тази игра.

# 4 299
Попея, затова ми стана интересно куку ли си или си по-добре, от колкото те мислят. Някакси да застанеш пред 11 млн., а и пред света с Аз, носи огромна отговорност. Ще видим.

Хаха, ти вервай на тоя търчи-лъжи, че ще извади 140 милиарда евро за гарация на депозитите от фокусническата си шапка Joy

Утре ще има в седем и половина два митинга - за Да и Не на едно и също място. Много взривоопасна смес.

# 4 300
Попея, въобще нямам намерение да задълбавам в темата, защото не ме интересува, а и грам не разбирам от транспорт и кораби Hug.
Просто преразказах това, което съм чела.
Нали си стиснахме ръцете, че дявола е в детайла Wink - ето сега даваш за пример Прибалтика, но случайно да знаеш какво им коства като емиграция? Изнасянето на трудоспособното и квалифицирано население от дадена държава не знам как може да се свърже  бъдещ просперитет, напр.  утежняващо обстоятелство е.

Оланд нещо е мърморил днес, че Европа е изправена пред предизвикателство.
Някой да го е чел? Не, че има значение какво е казал, ама така - да разведрим темата все пак с някакви новини.

# 4 301

Абе, хора, защо предните не въведоха данък за корабните магнати? Нали бяха правилните?  newsm78

Абе Нели, а що Ципрас се дърпа и той за данъка за корабните, а, нали беше "народният човек"?! Това е точка в споразумението, която той СЪЩО не искаше да подпише! А другите поне не докараха държавата до затваряне на банките... Ай стига, че ми се гади от такива охлюви!

# 4 302
Iliana Дай пак, че не те разбрах, за кое е обективна зълва ти? Обективност принципно можеш да имаш само с твоите очи, иначе Една жена каза...., отече.
 Попея, моля те спри да ми пишеш вие това, вие онова! Пиша си от бг позиция както и вие, само че имам повече лични интереси!
Да от моите си очи/уши говоря ,тя просто затвърждава позицията ми .

# 4 303
Тоя референдум все повече изглежда като пълен фарс. Едно, че ще гласуват за нещо, което е преведено грешно - демек обратното на противното (то затова въпросът звучеше безсмислено). Друго, че ще трябва да си пътуват до родните места при тоя недостиг на кеш пара. Трето, че може въобще да го обявят за незаконен, защото не е спазен срок от 2 седмици за размисъл.

Greek voters won’t be able to cast absentee or postal votes. And they can only vote at the polling stations where they are registered, usually the town of their birth, unless they have made arrangements agead of time.
Having to travel to other regions to vote is putting further strain on finances in a country where one can only take out €60 a day from an ATM.
Alarmingly, Antonis Manitakis, professor of constitutional law at the University of Thessaloniki has said that “There will certainly be irregularities".
The confusion continues: I reported yesterday that the referendum question is based on a document that has been poorly translated into Greek, which misses out a crucial "not".

# 4 304
  • София
Осем факта от икономиката и историята на Гърция
http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/07/02/2565274_osem_fakta_ot_ik … a/?=exclusivenews

От коментарите
Моите прогнози за неделя или какво още би измислил Ципрас:
1. Отменя референдума, виждайки, че върви към ДА.
2. Насрочва нов референдум с нов въпрос, може и същата неделя, може и следващата - ква е разликата.
3. Обявява отговора ДА за невалиден, щото вече няма предложение на кредиторите, което да се подкрепя. След което прави 1 или 2.
4. Обявява ДА всъщност за НЕ, поради същите причини.

Общи условия

Активация на акаунт