Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 028
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 710
Казват "да" ,евентуално ново правителство ,приемат мерките и ....после дали ще удържат да не свалят правителството и да си изберат следващия Ципрас newsm78
мαрия ми то наистина на циганска работа прилича това ,и аз имам роднини там не го приемай като обида .
"Това, което те (кредиторите) правят с Гърция, си има име – тероризъм“, заяви Варуфакис пред испанския всекидневник El Mundo.
„Това, което Брюксел и тройката искат днес е „да“-то да спечели, за да могат да унижат гърците“, каза още финансовият министър.

# 4 711
Но хората някак са успели да направят така, че такива идиоти да не стигат до властта, дори в Русия, чрез упражняването на граждански контрол. Да, дори и в Русия, колкото и да не е за вярване.

Ммм - тука съм тотално несъгласна с тебе. Точно Русия е рай за диктаторите с тази страст на руснаците към някой батюшка, който да им решава всички проблеми, да мисли вместо тях и да наказва враговете им. И да се е създала някаква прослойка с демократично мислене за последните 20-30 години, тя е в малцинство и при необходимост бива обезглавявана (да не цитирам пресния случай) без никакви последствия за диктатора, както това е ставало винаги в историята на Русия. Но няма да дълбая повече по въпроса за самата Русия и вътрешните й дела, за това си има друга тема.
Мисълта ми беше, че Русия се управлява в момента от един диктатор-мегаломан, за когото човешкия живот и разни ми ти демократични глезотии не значат абсолютно нищо, който е обучен в най-бруталните методи от най-добрите учители в КГБ, и който при това е една доста харизматична личност и се ползва с любовта на огромна част от населението. Това представлява световен риск и съм на 100% убедена, че в сегашните събития в Гърция има руско участие, руски интереси и вероятно ще има и руска намеса. Просто още не е дошъл моментът да се манифестира, защото всичко минава под шапката на "вътрешни работи". Самите гърци, начело с демократично избрания от тях проводник на руските интереси, съвсем успешно водят страната си към правилната посока, не е необходима явна интервенция.
Надявам се единствено Русия наистина да има достатъчно икономически проблеми, за да не посмее да участва във война на територията на натовска държава. Но то не е и необходимо да е явно. Примерите по света са достатъчно.

# 4 712
"Greece is a member of the eurozone. There’s no doubt about that. Whether with the euro or temporarily without it*: only the Greeks can answer this question. And it is clear that we will not leave the people in the lurch."

А много хубав цитат. Много. Особено думичката "временно", т.е. каквото и да и се случи на Гърция т.е. за малко без еврото, ще е временно и краткотрайно. Точно така мисля и аз.

Цялото изречение говори за още по-мека позиция. "Дали с еврото или временно без него ... "

# 4 713
  • София
Според мен ЕС се готви за Гърция без евро, макар и временно. За какво споразумение говори Ципрас при гласуване с "не"?  Thinking

Poppea, мерси за поясненията.

# 4 714

А много хубав цитат. Много. Особено думичката "временно", т.е. каквото и да и се случи на Гърция т.е. за малко без еврото, ще е временно и краткотрайно. Точно така мисля и аз.

Тази работа с временното би следвало да плаши най-вече самите гърци. Хора, няма ВЕЧНО фалирала държава! Въпросът е през какво преминават хората, докато трае "временното".

Естествено, през това, което ние преминахме, няма как да стане, а и не е нужно. Но понеже всичко е относително, на тях това ще им се стори много зле - то щом Самарасовото им се видя зле, та изтикаха Ципрас нагоре, какво да говорим...

# 4 715
Но гърците, типично с циганския си манталитет смятат, че тях (понеже са изключителни) никога не би ги застигнала такава буря, каквато ние преживяхме. Но пък има една приказка "Никога не казвай никога"...та не знам какво ги чака всъщност. Гръцките богове винаги са наказвали жестоко възгордялите се смъртни-добре е гърците да си припомнят собствената си митология.

Шобле май не мисли като теб. От манталитета ще е.

"Greece is a member of the eurozone. There’s no doubt about that. Whether with the euro or temporarily without it*: only the Greeks can answer this question. And it is clear that we will not leave the people in the lurch."

Може би Шойбле ще се смили и ще прати хуманитарна помощ?
Рогът на изобилиета свърши, Чек.

Точно пък Шойбле намерихте да цитирате... Mr. Green Шойбле е най-големият поддръжник на остеририто и какво ги чака горките горди гърци, ако Шойбле решава....

# 4 716

Цялото изречение говори за още по-мека позиция. "Дали с еврото или временно без него ... "

Е ти какво искаш да каже - ще ги гоним от еврото! Laughing
По принцип е ясно, че никой не иска да гони Гърция, въпросът е, че те сами ще си изпаднат, ако продължават в същия дух още месец-два.
Мисля, че позицията е ясна: искаме Гърция, но точно определена Гърция, не всяка Гърция. Гърция на утралевите е неприемлива за Европа и при нужда Европа ще мине и без нея.
А това "временно" може да продължи произволно дълго.

# 4 717

А това "временно" може да продължи произволно дълго.
Строителите знаят, че временните конструкции често стоят за постоянно.
Не, не ти, този израз имах предвид

Но гърците, типично с циганския си манталитет смятат, че тях (понеже са изключителни) никога не би ги застигнала такава буря, каквато ние преживяхме.
Хубаво де-поясних се по-горе.

# 4 718
Аз ако съм една гъркиня, ще съм БЯСНА на Ципрас! Не ще си късам фанелката от екстаз пред бялата му ризка, ами ще го замерям с гнили яйца, колчем го видя. Да ми обещава тоя тъпанар, че ще върне стандарта от 90-те, а накрая да ми спрат парите от банката, да нямам какво да си купя в магазина и в аптеката, че и се готвел за икономическа блокада 6 месеца в разгара на сезона! #2gunfire Пък нека ми приказва сладки приказки за демокрация и нов световен ред. Тия хора в ред ли са изобщо, че го аплодират така! ooooh!

Сещам се сега, остава да ги призове - за Бога, братя, не купувайте! Simple Smile

# 4 719
Тия хора в ред ли са изобщо, че го аплодират така! ooooh!

Заблудени са.
Повярваха си, че могат да изнудват Европа. Повярваха си, че без тях ЕС се разпада.
Че без тях еврото потъва...

Вообще страдат от заблуди, вкоренени в главите им не само от Ципрас-твърде много национализъм има в Гърция твърде отдавна..
Страдат от криворазбран национализъм...така мисля аз.
Не всички, разбира се, но тези, които фащат вяра на Ципрас и сие..

# 4 720
Черен Сапфир, аз болднах друго изречение, не това за еврото и то като реплика на конкретен пост. Няма нужда да се играе на развален телефон.
Да бе, гърците за заблудени и прости, затова ние сме на светлинни години след тях и все там ще си стоим.

# 4 721
Черен Сапфир, аз болднах друго изречение, не това за еврото. Няма нужда да се играе на развален телефон.
Кое-че няма да ги изоставят "In lurch"?
Разбира се, че няма. Ще им дават, обаче, колкото преценят. А това едва ли ги устройва гърците.
И най-вече-ще искат от тях при всяко "даване"....

Не е добре да си в такова положение.

# 4 722

"Това, което те (кредиторите) правят с Гърция, си има име – тероризъм“, заяви Варуфакис пред испанския всекидневник El Mundo.
„Това, което Брюксел и тройката искат днес е „да“-то да спечели, за да могат да унижат гърците“, каза още финансовият министър.

Ципрас ги нарича "безсрамници", този "терористи". С какви очи ще отидат тези горди елини после да искат пари, че и до 48 часа да имат подписано споразумение?  Сериозно се замислям за психическото им здраве.

# 4 723
Черен Сапфир, аз болднах друго изречение, не това за еврото и то като реплика на конкретен пост. Няма нужда да се играе на развален телефон.

Какъв телефон?
Аз коментирах това, което ме е впечатлило, не това, което е впечатлило теб.
Но добре, и по него ще се произнеса Mr. Green
Нищо не се е променило в изказванията по този въпрос от страна на Европа.
Ще помагат на всички, които са в хуманитарна криза, кой е казал обратното? Ще пращат брашно, одяла, лекарства като в Сомалия, нали сме все пак хуманно общество! Ама да им плащат дълговете и да финансират безумни харчове, ааа, тук ще трябва да се водят допълнителни разговори. Щото и те си имат електорат, който при това вече почва лееекичко да се сърди, че все му бъркат в джоба.

А ние сме на светлинни години зад тях (но те бързо тичат в нашата посока, така че скоро може и да се изравним) не защото сме по-тъпи и заблудени, а защото не сме опапали няколкостотин милиарда чужди пари. Целият просперитет на Гърция е фалшив, кух и се дължи на дълговия балон. И, както виждаш, като изчезна външната патерица, всичко се сгромоляса с гръм и трясък. Какво толкова им е напредналото в сравнение с нас?

# 4 724

Да бе, гърците за заблудени и прости, затова ние сме на светлинни години след тях и все там ще си стоим.
Не бе, изключително проницателни и трезвомислещи са и работни и производителни разбира се .

Пу-пу как пък смеем въобще да заговаряме за тях .Навеждам смирено и засрамено глава .

Общи условия

Активация на акаунт