Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 26 680
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз видях, че са пуснали нова серия Frosch baby, течен препарат за пране, веро и спрей за петна, мисля да ги пробвам, защото съм доволна от останалите им препарати. Само за пране не съм пробвала досега.
Иначе предния път почнах с Тео и понеже не переше добре, минах на Персил сензитив.

Дрешките мисля да пера март. Ако зараждам по-рано, да се оправят тука... Laughing

Първия път така изпрах всичко две-три седмици по-рано, изгладих, подредих, оправих креватчето и в него донаредих разни неща, отгоре го опаковах цялото с един найлон. hahaha Луда работа...

ПП. welinity, на преносимите кошари не им се сваля плата, така цялата трябва да я изпереш.
Аз нашата я прах лятото на вилата с маркуча, ама то там я и ползваме. В банята ще е кофти.
Можеш да провериш за конкретния модел дали продават само горно ниво. Peace

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 11:42 от Елица

# 316
Ние от утре започваме да разбиваме банята ...  Shocked Дано само по-бързо да стане, че ...  ooooh!

Ние правихме цял месец. Направо не ми се пребираше от работа Simple Smile След това казах,че 5 години няма да бараме нищо у нас,ако ще и тавана да ми пада на главата Simple Smile
То и на нас толкова време ни се очертава сигурно. Мислехме като се стопли, ама има опасност да тръгна да раждам и да няма къде един душ да си взема ...  hahaha
Ама аз ви казах, че ще имаме февруарчета, нали?!  Rolling Eyes
Пупи, може, да. Тялото продължава да произвежда околоплодна течност, така че може да се задържи положението.
Рози, за мен е рано за пране. Аз дори не съм разгледала дрешките на баткото още. Тези дни ще ги видя, ама ще ги пера към средата на март сигурно /1 април ми е термина/.  Peace
Моника, аз на баткото още ги пера отделно на 60 градуса. Сега на бебето сигурно ще ги пускам с неговите.  Whistling Свекър ми работи в Германия и мисля да му поръчвам да ми носи прах за пране и памперси, ама ще се върне месец след като родя сигурно. До тогава ще карам с праха на баткото.  Peace

# 317
Привет, априлки Simple Smile

Чета ви за всички неща, за които смятах, че все още ми е рано, ноооо 6ти април си наближава с пълна сила  Shocked

Не ми се иска да оставям неща за последния момент и тези дни се надявам да приключим с големите покупки, но педиатъра може да ми се окаже проблемен, затова да си попитам.

Има ли бъдещи мами от Банкя за съвет относно избора на педиатър? От две години живеем тук и със сигурност ще е по-удобно, ако ни е близичко.

Освен това може ли да се регистрираме отрано? Един вид, ако предпочета някой популярен независимо къде, да се застраховам, че като наближи момента, няма да ме отпрати поради липса на места или както там се води.

# 318
  • София
Аз също си мислех за Персил сенситив, на 40 градуса, при мен е проблема че няма да мога да ги гладя но все ще се намери кой.

За Майчинските напротив увеличават се доста за второ и леко падат за трето и драстично за четвърто, именно заради малцинствата. За майките студентки реално се прави понеже се злоупотребява с помоща. Те пак ще си я взимат но не и тези фиктивно записалите.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 11:54 от Мацето

# 319
Цитат
За Майчинските напротив увеличават се дост за второ и леко падат за трето и драстично за четвърто
45 лева става за първо и за всяко следващо намалява с 15 лева....аз никога не съм вземала,и сега няма да вземам,но....обърнах уж внимание,какво казаха по въпроса или....не съвсем ама като цяло си е подигравка

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 11:57 от Karina81

# 320
  • София
Цитат
За Майчинските напротив увеличават се дост за второ и леко падат за трето и драстично за четвърто
45 лева става за първо и за всяко следващо намалява с 15 лева....аз никога не съм вземала,и сега няма да вземам,но....обърнах уж внимание,какво казаха по въпроса

Калфин каза вчера нещо от сора на 100 лева за второ 50-60 за трето. Нищо не е уточнено все още

# 321
за препарата за пране,ние взехме на ДМ бебешкия прах,от няколко места ми го похвалиха.и памперси взехме от там,че и за тях отзивите са много добри.аз като не разбирам и нямам опит,ще се доверя на чужди мнения за начало,пък после,ако има нужда,ще сменям марки и модели.за прането на дрешките,хем ми се струва рано,хем някак си ме гони параноята,че няма да ми стигне времето.хич не знам до кога ще устискам с тая скъсена шиика,серклаж и 2 бебета....пък и пусти мерак!искам да ги изпера,изгладя и прибера.скрина още не е сглобен,но съм си приготвила един голям плик останал от спален комплект с юрган(прилича на прозрачен куфар с капак и цип).като ги изгладя,сгъвам всичко вътре и затварям ципа.хем няма да се мачкат,хем няма да събират прах.

# 322
  • София
Аз също мисля, че е рано да пера. Мисля да започна към средата на март. То ние другата седмица започваме грандиозното разместване и боядисване и няма смисъл сега да пера каквото и да било. Аз също ще ползвам Персил Сензитив. От опита ми с баткото само той изпираше петната от ако Simple Smile
И тук много стиснати палчета и позитивна енергия за Силки и бебка  Praynig Дано скоро имаме добри новини от тях  Praynig

# 323
Поправям се ето това е: "Семействата с едно дете ще получават 35 лева, тези с две деца – 85 лева, а тези с три деца – 130 лева. За четвърто и всяко следващо дете семействата ще получават сума, по-ниска от 35 лева, обясни Калфин."

# 324

ПП. welinity, на преносимите кошари не им се сваля плата, така цялата трябва да я изпереш.
Аз нашата я прах лятото на вилата с маркуча, ама то там я и ползваме. В банята ще е кофти.
Можеш да провериш за конкретния модел дали продават само горно ниво. Peace

Явно ще е в банята, само да я събера! Ей сега се обадиха че са наемрили мрежата!  newsm44

А за майчинските не споря - само мернах гневни коментари, че за първо няма промяна.

Аз мисля на 60 градуса да пера, особено бодита, ританки и тениски. Дънкените работи на 40 градуса! Препаратите - геловете, много ме притеснява, че не са с "бандероли" или защитетни капачки, защото един и същ препарат в различни магазини мирише и е с различна консистенция, а особено за бебешките си е страшно. Не мога да разбера, защо тия производители все още не са променили начина на защита на продуктите си?! Close

# 325
Стискаме палци със Силки всичко да е наред!  newsm17 newsm10

Момичета с тези киселини няма управия...почва се кашляне, после повръщане, а накрая, последния път, чак до кръв стигнах да повърна...в ужас съм  Sick

Маце честит 8 месец на теб и всички останали - на вас съвсем малко ви остана, понеже аз съм чааак накрая на април...голяма разлика  Peace  bouquet

И на нас ни останаха май само дрешките за изписване и едно одеалце  bowuu

# 326
И аз ще съм с беличкия Персил. Иначе за прането също мисля, че е рано - поне за мен, защото почти всеки ден разглеждам нещата и им се радвам Simple Smile Мисля преди прането да махна етикетчетата на бодитата и блузките, тези които са отзад на вратлето да не драскат.
Стиснати палци и от мен за Силки и бебе. Всичко ще бъде наред Simple Smile

# 327
  • София
Поправям се ето това е: "Семействата с едно дете ще получават 35 лева, тези с две деца – 85 лева, а тези с три деца – 130 лева. За четвърто и всяко следващо дете семействата ще получават сума, по-ниска от 35 лева, обясни Калфин."

Глей бременни мозъци колко сме разбрали hahaha

Нали има едни магазини за немски препарати? Някой знае ли проверени такива?

# 328
  • Бургас
Здравейте, момичета!

Дано всичко да е наред със Силки  Praynig

За дрешките - пера си на воля, и то от няколко седмици вече. Първият път от суеверие не бяхме купили абсолютно нищо до 8-ми месец и изненада - девойката се появи в 36 г.с. (пу да не й е уроки, бърза и тя все като майка си  hahaha ). Стой та гледай как се купува, пере и глади всичко за отрицателно време, да не говорим, че цялото удоволствие от пазаренето остана за бабите Simple Smile  После чаках да ми докарат количката 1 месец... Този път съм решила всичко да ми е готово в началото на март, нищо че терминът ми е на 30.04 Simple Smile

Относно праха - купила съм Персил Сензитив, но има много добри отзиви и за Сано Максима и мисля да пробвам и него. От Тео Бебе бях доволна първия път, но много упорити петна май не се изпират с него. Иначе ухае уникално - на скоро изкарах най-малките бебешки дрешки на каката, прани преди 7 години с Тео Бебе. Е всичко мирише на бебенце в къщи  Heart Eyes направо е страхотен ароматът (дори и след Персила се усеща другия препарат).

Оказа се, че с дървената кошара, която имаме ще ни е доста тесничко и сега ни дадоха една сгъваема, мисля направо в банята да я изпера, дано да ми се получи Simple Smile 

# 329
Прах ползвах на Тео бебе, но както казаха другите не маха упорити петна/разбрах, че преди да се перат петнисти дрехи, трябва веднага да ги накиснеш и потъркаш на ръка, тогава вече в пералнята/. Сега ще видя какъв прах ще ползвам, ще ви следя. Иначе на 40 градуса бебешки дрешки  Peace

И кошара за малката трябва да вземем, че баткото спи в хола на неговата си, а вечер при мама на спалнята...да видим как ще иска и момата  Whistling

А също и от няколко дни гледам, че имам нови стрий по корема, няколко са, но имам още 3 месеца кажи-речи  Shocked С малкия чаак накрая се появиха, кой знае сега колко ще ме "налазят"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт