В момента чета... 36

• 48 517
  • 741
  •   1
Отговори
# 645

И да питам, понеже запалих майка ми по електронните книги, Джоджо Мойс става ли за по-възрастна жена или е прекалено младежка литература? Мисля да дам на майка ми Мосю и... де да знам - Никълъс Спаркс, тя обича любовни, саги за семейства, такива неща.

Ако обича любовна тематика, пробвай и с Нора Робъртс. На мен ми е безподобна боза, но съм забелязала, че има много фенове сред по-възрастните дами.

Подкрепям за Нора Робъртс и вървежността и при по-възрастните дами ... никога не съм била изкушавана от преобладаващия и брой книги, заедно с тези на Даниел Стийл из рафтовете на майка ми, но тя пък много си ги харесва. А също и Сандра Браун ... е тези трите на мен са ми като знак "спирането забранено" като влезна в книжарницата.  Embarassed Laughing Може би, защото тя се опитваше да ми внуши в тийн годините ми, че са подходящо четиво за мен, ама тц. Може и да съм пропуснала нещо, но познавайки се - едва ли. Тя пък не искаше и да чуе за Дъглас Адамс, Тери Пратчет ... останах си неразбрана.  Laughing

# 646
И в този ред на мисли - дали да не направим тема "Препоръчайте ми книга като..."?
Ako искаш, направи!  Peace Смятам, че ще е интересна.

А то пък щото краят на "Нюансите" е адски изненадващ и непредвидим  hahaha
Не мислех, че ще се стигне чак до там. Освен секс друго не видях.

Има филм, ако не се лъжа, можеш примерно да погледнеш него  Laughing
Сега като ми каза се разрових. Има го качен във вбокса http://vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=%D0%9F%D0%BE%D0% … D1%8F%D0%B7%D0%B0  - 114 мин. Няма да го гледам.

...
Така че, Естел, ако не ти харесва книгата, просто я остави и вземи друга да четеш. Явно тази не е за теб.
Ще я дочета.  Peace

# 647
Хахаха, Нюансите не съм ги чела, но гледах филма  bowuu И след като вече гледах филма, мисля, че никога няма да прочета книгата.

А аз си продължавам със "Сбогуване с Чарлстън". Много ми харесва, но вечер заспивам много бързо и едва прочитам 10-ина стр.

Моля ви , препоръчайте ми нещо на Мулдашев от това, което е качено в читанка. Обикновено не чета такива книги, каквито подозирам, че са неговите, но попаднах в една компания, в която доста се говореше за Мулдашев. Та ми се прииска да прочета нещо от него. Подобни книги, които съм чела са "Тайната" (доста комерсиална по мое мнение) и "Не пипай тази книга" (която тотално уби всичко детско в мен, шокира ме, възмути ме и в крайна сметка реших, че е трябвало да "послушам" заглавието, за да не си усложнявам представите за живота). Та, препоръчайте ми нещо, за да чета на четеца от време на време докато чета "хартиената" Кейт Мортън (след като завърша Чарлстън).

# 648
Моля ви , препоръчайте ми нещо на Мулдашев от това, което е качено в читанка.

"От кого сме произлезли" е първата, след нея са Древните, и накрая - Плочите на Харати

# 649
Моля ви , препоръчайте ми нещо на Мулдашев от това, което е качено в читанка.

"От кого сме произлезли" е първата, след нея са Древните, и накрая - Плочите на Харати

Аааа, ама те били поредица. Много ти благодаря!

# 650
Не са точно свързани в строгия смисъл на думата, казах как излизаха на български.
Иначе всяка от тях може да се чете самостоятелно.

# 651
Мижика, к'ъв е тоя аватар?  Shocked
 newsm43 newsm43 newsm43

# 652
  • Ямбол
Мижика, к'ъв е тоя аватар?  Shocked
 newsm43 newsm43 newsm43
Може да е по идея на

# 653

Чела съм части от нея в оригинал. Преводът ли куца Rolling Eyes, но не, наред си е, а книгата не ме грабва. В началото съм, да видим нататък дали ще усетя повече идея в нея.

Ето на това му казвам грозна корица.

Да, корицата е откровено грозна. А за съдържанието не съм била права. В момента съм в кофти период в живота си  и явно това повлиява негативно на преценките ми. Има идеи, има удивителна игра на думи, брилянтно поднесени фрази, но и много раздутини и повторения, които като че ли ти набиват в канчето някакви авторски идеи, срещу което вмешателство човек инстинктивно се бунтува и остава със смътното чувство на раздразнение и изнасиленост. Но въпреки императивния тон на места книгата си заслужава. Героите са ми скучни, да си призная, интересуват ме мислите на автора, с които принципно не съм съгласна, интересуват ме точно тези части, които биха ми обяснили друг, различен от моя светоглед, които биха ми дали възможност да погледна на нещо под друг ъгъл, с друга идея. И може би да се променя, може би към по-добро.
Спирам, че голямо есе написах, дано не съм ви отегчила.

# 654
Изобщо не си отегчителна. Звучиш искрено.

# 655

Да, точно по тази книга е  Laughing
Това е комбинацията, с която участвах в аватарната игра по любима книга  Joy

Прочетох "Библиотеката на мъртвите" - 4/5. Препоръчвам книгата /тя е първата от трилогия, която я има в ел.вариант  Wink / на любителите на трилъри.
С изключително приятни впечатления останах от Глен Купър - този автор ще го чета и занапред!  Hug

Започнах вчера тази:

# 656
Снощи дочетох "Невидимият мост". Много, ама много ми хареса. Въпреки всичките си 700 страници не ми доскуча нито за момент. Има доста описания, но стилът на авторката е прекрасен, богат език, силни метафори. Пренесе ме в Унгария, във Франция, в Украйна, имах чувството, че наистина съм свидетел на случващото се в книгата. Очарова ме, ужаси ме, развълнува ме. Героите са живи и многопластови и дълго ще си мисля за тях.
Препоръчвам и благодаря на тези, които я похвалиха   bouquet

# 657
По-голяма картинка не намери ли  hahaha
Не не можах.

# 658
  • София

Подобни книги, които съм чела са "Тайната" (доста комерсиална по мое мнение)

За коя "Тайна" става дума, че ме заинтригува

# 659
  • Кърджали
Аз продължавам с "Паметта на Истанбул" на Ахмед Юмит. Доста обемна книга си е, та ще ме занимава още няколко дни... Но ми е страшно интересна. И то не толкова кой ще се окаже убиеца в крайна сметка, а митовете и историята на този мегаполис. Може би и затова не бързам да я чета на един дъх, искам да и се наслаждавам, на разходката из града, на историята... Малко са книгите, които нарочно чета бавно, въпреки че са ми страшно инересни....

Междувременно успях да прочета "Полулош" на Сали Грийн... Реших да послушам препоръките, въпреки че все си мислих, че фентъзито не е баш за мен. Но се оказа, че ми е доста интересна. Използвах всеки свободен миг, за да я довърша....

И "Аз съм Малала" стои и ме чака. Но тя ще си изчака реда. Нямам намерение да прекъсвам разходката си из Истанбул с друга книга...

Общи условия

Активация на акаунт