Нашите кухни-57

• 74 435
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Копирам си отново поста от преди 2 страници, но вече със снимков материал, за което моите огромни благодарности към Rallichka и  dion, че отделиха време за да помогнат на абориген като мен!!  bouquet
Здравейте,
и аз се обръщам към вас за помощ в избора на визия на кухнята. Сега съм избрала шкафове в цвят крем или ванилия,
http://prikachi.com/images.php?images/759/7913759t.jpg
евентуално с част от вратите в това или подобно фигурално
http://prikachi.com/images.php?images/762/7913762T.jpg
плот бразилски орех на Геталит
http://prikachi.com/images.php?images/758/7913758E.jpg
 т.е много прилича на кухнята от началната снимка само плота е в по тъмни и златисти отенъци. Проблема е в избора на гърба - искам нещо което да даде акцент на кухнята /  много харесвам кухнята на Гадамер /.  Вратичките ще бъдат ПДЧ т.е няма да имат профил  / такъв ни е бюджета / и се притеснявам да не стане много скучно и монотонно. За гръб обмислям плочки като павета в кремав цвят, нещо подобно
http://prikachi.com/images.php?images/757/7913757W.jpg
 или плочки 15х15 в кремаво, като акцент разпръснати декорни плочки имитиращи пачуърк в пастелни цветове - бледо зелено ,лилаво ,нежно розово, не така ярки като на Гадамер. За съжаление ги няма в нета.
Нещо такова
http://prikachi.com/images.php?images/755/7913755W.jpg
При първия гръб се притеснявам от сливане на вратички и гръб , при втория ми се струва , че изчистените шкафове не се вързват стилово с тези плочки тип пачуърк. Досега сте помогнали на много дами , надявам се и мен да ме насочите към нещо. След грешките, които допуснах с банята, самочувствието ми е под нулата, вече не знам какво искам и харесвам!!!!  

Дано съм успяла с линковете!!

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 13:03 от gala66

# 361
  • Раковски
Момичета моля за помощ  Praynig Чуденката ни е между тези цветове и кипарис http://www.rosi.bg/cms/img_data/pic_3571/pic3571_1.jpg

Миналата година правих кухня с орех тенеси, плота бе бежов кварц от салекс.

# 362
Гала, радвам се, че успя  Hug

Мисля, че така, както се чудиш измежду всички тези цветове, рискуваш пак резултатът да не те задоволи  Confused Кремът - добре, плотут - супер, обаче това "раздвижване" на вратичките с намесването на това шарено (на цветя ли е, или на нещо друго не става ясно ) ще ти е в повече. И към това ако се прибави тук-там разпръснати единични шарени плочки на гърба, без ясна идея, съвсем ще стане шарения  Rolling Eyes Моят съвет е  - вратички (всички) - в крем, плотът, който си харесала, а гръж - или еднакви плочки навсякъде, или същият като плота. Ако под плочки "пачуърк" имаш предвид това, което аз си мисля, че е, ето такива са ми в банята
Скрит текст:
, а ги мислех за кухнята - много са красиви и са относително бюджетни - 28лв е квадратът точно на тези, ще ти дойде и по-евтино от термо-гръб.
Мисля, че в сиво ще се получи супер, аз така направих, сега ще потърся кои са плочките -ето, намерих -
Скрит текст:

А вратите ми са точно такова кремаво, плотът - дървесно, но медения дъб на Геталит, та затова си позволявам да ти дам конкретна идея за плочките  Wink

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 14:32 от Rallichka

# 363
Много благодаря за мнението , това ми е необходимо ,защото стигнах до онзи момент, в който всичко ти е каша и загубваш посоката. Плочките пачуърк не са така наситени като твоите , а по скоро наподобяват онези завивки, съшити от парчета плат,  картинките по плочките са като парчета плат едно до друго в много нежни пастелни тонове, но добавени към този ярък и шарен плот май не са добро решение, може би ако плота е черен или крем биха се вързвали повече.
Плочките като павета в кремав цвят са страхотни, особено подредени в рибя кост, както показаха в предната тема, може би ще заимствам и идеята за контрастни фуги. Много се обърквам, исках баните да са цветни , но под влияние на семейството ги направих в бежово и кафяво и сега малко не си ги харесвам. Страхувам се и с кухнята да не стане така!!

# 364
Гала, флоралният мотив е много красив, но е много ангажиращ. Трябва всичко останало да е или изцяло изчистено, или ако има други мотиви някъде, пак такива да са.

Този декор, тип пачуърк, също е доста ангажиращ. Тъй като е сравнително "тежък", визуално, всичко останало трябва да е изчистено от декори и цветове.

Плочките тип паве, които си показала, са хубави, но пак ако нямаш флорални мотиви никъде.

Така че и аз смятам, че или едноцветни кремави вратички, с показания от теб плот (който заради шарката си пак не трябва да има много натрупване на различен тип фигури и причие) и семпли плочки. Или флорални вратички, едноцветен плот (не бразилски орех според мен) и гръб.

Ние поръчахме да ни изпратят мостри на плочките за кухнята, спряхме се на ето такива, заради рустик стила Grinning

http://baniastil.com/product_images/plochki-za-kuhnq-41-1364225412-full-0.jpg

# 365
Предлагам, тези на които кухнята е с гръб плочки да ги споделят тук. Явно сега е модерно да се слагат плочки, може би е и по-хигиенично и по-удобно.

# 366
  • София
Мина ли му модата на стъклото?
Ние поне много се чудехме, дали в бъдещата ни кухня да не направим стъклен гръб.
Това с плочките ме изненада.

# 367
Аз лично на мода не робувам. Каквото ми харесва, това купувам и правя. Тя модата се мени толкова често, че мога да се разоря, ако се водя по нея Mr. Green

# 368
  • sofia
Забравете "модите", бе хора. Гледайте кое ви харесва, как изглежда и чисто практически как се поддържа, дали би ви свършило работа. Отделно цената.
За гръб на кухня винаги са ми харесвали плочки. Също така не ми харесва еднакъв плот и гръб. Не понясам картинки от типа "спа хотел" и "дзен"  с изгледи, огромни цветя и подобни. Може да са супер, ултра, дупер модерни, ама на мен не ми харесват.
Та, изяснете си кое ви харесва и кое не и си направете избора. Иначе цената на моя избор не ми хареса и мъжа ми реши проблема, като наложи неговия избор  hahaha

gala66, плот с такава наситена дървесна текстура не търпи допълнителни "джуфки". С такъв плот - минимум шарении. Ако си харесаш по-малко натрапващ се плот, може да си сложиш нещо шаренко.

# 369
Не мисля , че сега им е дошла "модата" на плочките . Сегашната ни кухня е правена преди 3-4 години и е с плочки , предишната също беше. Сега новата ще е с гръб . Стъклото също ми харесва , но без водопади , реки , цветя, нещо по-изчистено или лакобел.

# 370
По време на комунизма всички кухни бяха с плочки , после дойде ПДЧ-то и гърбовете, после гранит, стъкла и т.н  и всички си разбиха плочките, и сега пак плочки. Та който има плочки да сподели как изглежда и доволен ли е?

# 371
  • София
Добре де, вие пък много буквално го приехте това моето с "Модата"Simple Smile
Питам, защото гледам сега всички налитат на гръб от плочки, което се използваше навремето и се чудя - наистина ли е чак толкова практично, че да се използва от толкова поколения.

Друг е въпросът, че на мен не ми харесва. Но от известно време чета темата и никой не е споменал за стъклото и се зачудих - дали пък няма прекалено много недостатъци, че никой да не го избира като решение?
ИМа ли някой тук с гръб от стъкло, практично ли е?

# 372
  • Русе
Има мода, ама какво от това, на мен въобще не ми пука. Сега всички са залитнали в два стила, няма лошо естествено, но имайте предвид, че кухнята ще си я гледате 10-15-20 г, че и повече.

На този хубавия плот бих сложила тези плочки като паве или хоризонтално или рибя кост и нищо повече, без шарки, мисля, че са достатъчно силни и двата акцента.

# 373
  • На брега
През 2 години можеш да си сменяш визията на кухнята с пребоядисване, предекорация, смяна на вратички и чекмеджета, дори на гръбчето и плота. 10-15-20 години ми звучи, като присъда Laughing!

# 374
  • Русе
Стига да ти омръзне Simple Smile. Старата ми изкара 10 г и бих казала, че не ми омръзна, а беше и в цвят. Тази абсурд да ми омръзне просто, винаги съм харесвала такъв тип мебели и материал, така че не вярвам да имам проблем Simple Smile. Само плота бих сменила след време (и то не цвета, а материала), но това е нещо сравнително лесно.

Общи условия

Активация на акаунт