Нашите кухни-57

• 74 494
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Под Сините камъни
Ифко така е  PeaceВ началото тръгнаха да ми показват едни механизми,които ако се пробвам сигурно по добре ще ги направя  Mr. Green.
Не уточних,че две от офертите са с отстъпка като на колега.Мъжо ми е в стъкларският бизнес и повечето мебелисти ходят при него,така че едва ли ще ме прецакат с някой боклук

# 646
Пепински имам един въпрос ,хладилника до последния шкаф  ли ще е или е на съвсем друго място

# 647
  • Русе
Пепински има и на блум евтини за чекмеджета пълно отваряне струват по 28 лева на чекмедже ,едва ли имаш 100 чекмеджета,направи си кефа,в в кухнята е основно жената.....за съжаление на някой домакини:)
тези за които ти говора се различават от лъскавите само по това,че са с дървени кутии ,а другите са с метабокс.Иначе като работа никаква разлика,само в цента ,а тя е около 50 лева по висока

Тук съм съгласна и аз. Моите механизми са на Блум, но най-евтините, не само заради цената, а и не харесвам метабоксовите с металните страници,  макар и не с пълно отваряне (не ми пречи). Моите и са МДФ с врати от масив. Аз съм на мнение, че от врати може да се спести, но не и от механизми, а след време винаги могат да се сменят вратичките.

# 648
  • Под Сините камъни
Пепински имам един въпрос ,хладилника до последния шкаф  ли ще е или е на съвсем друго място

За сега решихме да е до колоната с вградената фурна

# 649
Ами на проекта виждам фурна и аспиратот после шкаф с чекмеджета,колона никъде не виждам newsm78 или има и друга фурна някъде

# 650
  • Под Сините камъни
Ами на проекта виждам фурна и аспиратот после шкаф с чекмеджета,колона никъде не виждам newsm78 или има и друга фурна някъде
А това е проекта на Антонина,не моя  Wink

# 651
Сори ,голям идиот съм #Crazy

# 652
  • Казанлък

Това е моята кукня, а хладилника ще е на отделно място. До тясната колонка има врата и точно срещу нея ще го разположим. Помещението ми е доста странно и малко и няма как по друг начин да стане.

# 653
  • Под Сините камъни
Сори ,голям идиот съм #Crazy
Няма проблем  Wink

# 654
  • Раковски
 Да взема да се изкажа и аз малко за пантите и механизмите и за цените им. Ако пантите на блум бяха по 6 лв щяха да фалират. Най-използваемата им панта се води клип и е на цена от 1,7 лв, пантата е без блумоушън (амортисьор), но е пригодена за такъв. Един блумоушън е около 2,2 лв бройката, тук трябва да се обясни, че не на всяка панта се поставя амортисьор, зависи от размера на самата врата. Панта която е около 6 лв се види клип-топ с вграден блумоушън, аз тези панти не ги харесвам много понеже е слаб амортисьора. За да съм изчерпателен бих добавил, че има панта клип-топ без вграден блумоушън, разликата в клип и клип-топ е в ъгъла на отваряне и реглажа на самата панта.
 Механизмите с плавно затваряне са няколко вида, започва се от най-евтиния който се води тандем със фиксатор и частично изтегляне (около 17 лв), носеше май 25 кг, става за малки чекмеджета, за големи не бих ги препоръчал. Следва тандем със заключване и частично изтеглане (22 пари), изглежда леко по-солиден от другия като има и едни щипки. Следва механизъм с фиксатор и пълно изтегляне (33 лв), носи 30кг, следва мовенто (43 лв) с пълно изтеглане и носи 40кг, има тандем с пълно и заключване (45лв). От тук нагоре следват тандембокс, лаграбокс, интиво-то който са вече друг тип механизъм щото са с метални царги и цените им са нагоре и може би други неща за които не сещам.

# 655
Аз ще направя една забележка ,пантите с еграден амортисьор не са изобщо слаби ,а точно обратното.Като номенклатури не ги споменавам ,тъй като 90% от дамите и да им се каже тандембокс или тандем,мовенто ,нищо не им говори ,просто споменавам разликите  между качество и цена.Например Блум за сега нямат механизъм за чекмедже хем с плавно затваряне хем пуш,докато Хетих имат такъв,но цената е в небесата.При блум за да се направи този вариант трябва ел.палци ,но е още по скъпо

# 656
  • Раковски
Механизма на хетих е по-скоро нищо отколкото нещо. Важно е да се споменава всичко понеже става дума за пари а всичко опира до тях. На мен никога не ми е направило впечатление, че вградения блумоушън е по-силен, използвал съм и двата вида и смятам, че този който се защипва на пантата е по-силен.

# 657
Ако си го монтирал ок,бих  си казал ,момчето представлява блум разбираемо е ,но не бих казал ,че е нищо ,и аз предпочитам единствено блум ,но не могат да се отричат предимствата и на други
,а за пантите ,без да го приемаш за заяждане ,сложи от двата вида на две еднакви врати и засечи времето за затваряне и ще се убедиш:),правя си доста подобни експерименти ,както например горна хоризонтална врата отваряща се нагоре с размер дължина 220 и височина 40 ,дори нямат механизъм за такава врата,но слагам трети в средата да не провисва.С една дума искам да кажа ,че си експериментирам за да знам

# 658
  • Раковски
Не работя за блум.

# 659
Не съм казал това,казах предствляваш .имах идеята ,че основно ги предпочиташ и е разбираемо ,много са добри

Общи условия

Активация на акаунт