За хиперинсулинемията отново! Тема №12

• 59 869
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На мен ми прималяваше преди да започна да пия глюкофаж. Ставах като парцал, главоболия, световъртеж, ужасно! И след 9м глюкофаж, ако си похапна яко ориз пак ми се случва, а вече съм преодоляла страничните ефекти на хапчетата. Строго индивидуално си е....
Един приятел и той като мен, но при него прилошаването се случваше около 3-4 часа след храна,та при него по-трудно хванаха ИР.
По принцип това са симптоми на хипогликемична криза, доколкото ми е известно, но не е задължително захарта ти да е под 4, предполагам. Индивидуално си е.

# 106
Много полезен отговор. Благодаря !!!! Значи много зависи от храната. Ами и аз съм така като твоя приятел. Няколко часа след храна ми се случва и заблуждава,че си гладен, а всъщност не си. Колкото и глупаво да звучи, успокоява ме факта,че и други го изпитват. Да и аз съм чувала за тази криза,но като хапнеш нещо би трябвало да отшумее,а при мен не минава с храната. Странно е,но усещането е ужасно. А страничните действия при теб като моите ли бяха?

# 107
  • София
На теория, когато ти стане зле ако хапнеш шоколад например, може да ти стане по-добре, но за малко, после организма се включва с производстовото на още инсулин...омагьосан кръг е. Затова трябва да се яде под стриктни ограничения, за да се избягват тези кризи. На мен "лошо" ми става г/д между 30-90мин след хранене. И когато стане "белята" търпиш, докато мине, гадно звучи , но е по-добрия вариант. Край на тестените изделия, ориза,картофите, захарта (респективно всичко сладичко и шоколадово), кафето с подсладител и ще е по-добре положението.

# 108
Да,не минава никак.Просто от само себе си.Днес ми е така вече цял следобяд и главата ме стяга. Аз съм малко и паникьорка и всичко услилвам допълнително със страха си. Лекарката ми каза същото да, тесто и сладкиши да избягвам,но пък каза,че шоколада не бил толкова вреден заради мазнините които съдържа. Но аз хапвам само черен така или иначе. Ориз не обичам много,картофи хапвам рядко и по малко. Виж със захарта имам проблем,още не мога да свикна без нея.....но ще опитвам.

# 109
  • София
То си е за теб, както се казва , всеки си носи кръста сам! Аз не можех без захар в кафето и шоколад! Ама предпочитам да се чувствам енергична и добре. Поне докато не се овладее състоянието е хубаво да си наложиш строг режим. Когато има подобрение може да се поотпуснеш. Аз след 9м вече си позволявам по бисквитка понякога или малко картофчета за гарнитура  Simple Smile Изкарай си списък с гликемичен индекс на храните и се храни само с неща които са от среден надолу, никога с тези с висок (като например банани, ананас, захар)

# 110
Е за мен си е ми. То аз и сама си го докарах Simple Smile 9 месеца казваш го пиеш....грешна представа имах аз. Мислех,че за 3-4 месеца ще е цялата работа. И за това очаквах и бърз ефект. Ще се въоража с търпение значи.

# 111
  • София
9м и имам подобрение, но сега ми повишиха дозата на 3х1000мг, за да смъкнем инсулина още. На гладно сега е 13, преди беше 19 Simple Smile Доста време се пие...

# 112
Моя на гладно бе 18,5. Аха,ами ок,аз нямам против,само да не ми прилошава. А килограмите как са? Аз бях качила едни 10, когато спрях цигарите. Миналата година преживях голяма трагедия и сякаш намирах утеха само в храната и хоп неусетно лепнах още 10. Започна обаче много да ми тежи и това омаляване го отдавах на глад,а то не е било така и се тъпчех,а то ми ставаше по зле....така стигнах до изследвания. Въпреки,че като се замисля и преди ми е ставало така,явно от много отдавна съм започнала да вдигам този инсулин и така и един лекар не се сети да ми пусне това изследване. Гледах си стомаха,правих рентген,захар постоянно меря и нищо. а то какво било....

# 113
  • София
аз качих общо 25 за една година, през която обиколих много ендокринолози и т.н, но никой ен ми обърна внимание. Оказа се,че хормоналното лечение, което ми бяха назначили ме е докарало до килцата + ИР. 9м метформин и съм -10кг. Остават още 15.

# 114
За пробиотиците - гореспоменатият Лактофлор е добър вариант при "разбутан" стомах. Има и още един български, който се казва Нормофлор, но той е доста по-скъп. Той съдържа само лактобацилус на н-та степен и е много качествен продукт. За съжаление 16 хапчета, които стигат за 3-4 дни преди струваха към 12 лв. А при пробиотика е важно да се приема дълго време - над месец. Така че Лактофлор хем не е скъп, хем има добри бактерийки, хем стига за дълго време. Аз съм доволна от него и мога да го препоръчам.

За премаляването - на мен ми се е случвало един-едниствен път след натоварване с глюкоза. (Бях сглупила и направих повторно натоварване три месеца след първото, защото никой не ми каза, че не бива толкова често да се прави това изследване. Резултатите бяха кошмарни.) По време на изследването сякаш ми нямаше нищо, но като се прибрах вкъщи след втория час се получи потене, разтреперване, лека замаяност и сърцебиене. Типични симптоми на хипогликемия, макар че измерената кръвна захар с домашния глюкомер не показа такова нещо. Но после лекарката обясни, че това състояние се дължи на прекалено многото инсулин. От тогава не правя натоварвания с глюкоза.

...1985, ако правиш кръвни изследвания с натоварване с глюкоза, имай предвид, че трябва да мине поне половин година от предходното натоварване. Даже тук бихме препоръчали да мине поне една година. Подготви се за дълго пиене на метформин. Никой тук не е получил съществено подобрение след 3-4 месеца. Години са нужни в повечето случаи. Дори рязко да отслабнеш и много да промениш стила на живот, на организма му трябват няколко месеца, за да настъпи т.нар метаболитна компенсация. Така че, не бързай. Wink

# 115
Супер. !!! Дано и при мен има такъв ефект. Апетитът ми рязко падна иначе. Аз пия сега 1700 мг. Ще дам кръв след 20 дни някъде и лекарката ще каже какво да правим. Но опрелено при увеличаването на дозата ми ставаше гадно всеки път. И друго ,което обърнах внимание е,че трупах яко около корема. Направо стигнах до там,че ноктите на краката не можех да си лакирам,защото едва се свивах Sad Ужасна работа. Като се има предвид ,че винаги съм била около 50 кг,сега съм 70 ,а съм висока 158 Sad В смисъл,за моят ръст това е много. Все едно съм глътнала едно буре,ей така се чувствам Sad

# 116
Натоварването с глюкоза какво представлява? Даваш кръв гладен и после ядеш нещо тестяно и след 2 часа пак? Това ли е? Извинявам се,още не съм се запознала с всичко по въпроса.
Само ми кажете,че не мога да припадна,щото това е адския ми страх Sad

# 117
Натоварването с глюкоза какво представлява? Даваш кръв гладен и после ядеш нещо тестяно и след 2 часа пак? Това ли е? Извинявам се,още не съм се запознала с всичко по въпроса.
Само ми кажете,че не мога да припадна,щото това е адския ми страх Sad

Здравей и от мен,
при обременяването се взима кръв три пъти през 1 час, като след първото взимане на кръв се пие глюкоза.
Иначе за 3-4 месеца няма да мине. Аз бях 1 г. на Сиофор 3х1000, сега ми свалиха дозата на 2х1000, за още 1 година  Simple Smile

# 118
  • София
в допълнение за обременяването - докато трае изследването трябва да стоиш мирно, да си спокойна, да не ядещ и пиеш нищо - дори вода! В някои случаи се взима венозна кръв в изходна позиция - 0мин, 60-та , 120-та, а понякога и на 180-та мин.

# 119
Ахаа. Такова не са ми правили на мен. А какво беше за алкохола? Чаша вино или бира противопоказно ли е? Не че съм привърженик,но да си знам.

Общи условия

Активация на акаунт