За хиперинсулинемията отново! Тема №12

• 59 871
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Бирата е чист въглехидрат, зависи как ти действа. Чаша вино е Ок, но трябва да има поне 3 часа разстояние от последния прием на хапче, че иначе е противопоказно. Малко предпазни мерки никога не са излишни

# 121
Бирата е чист въглехидрат, защото въглехидратът е единственото й съдържание. Но...в 100 мл бира се съдържат около 5г въглехидрати и 42 калории. Значи в една малка бира има към 15 г въглехидрати. Това в общи линии е доста нищожно на фона на 50 г въглехидрати в 100 г хляб или 28 г въглехидрати в 100 г банан. И е съизмеримо с 12 г въглехидрати в 100 г ябълка. Калориите в една малка бира са към 130-140 - повечко в сравнение с ябълката, ама все пак човек има нужда и от течности Wink. Така че една малка биричка не е особено противопоказна при ИР  beer Предвид ниското й алкохолно съдържание в общи линии не взаимодейства негативно с метформина. Ама само по една!

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 01:35 от Poli BK

# 122
Оле Поли,колко надълбоко си навлезнала с цифрите Simple Smile Сигурно е по лесно така като знае човек какво да яде и пие. Аз не съм привърженик на алкохола,но много обичам тъмна бира Sad И понякога вечер много ми се допива. Но пък и вечер по време на храна си взимам и хапчето. Така,че явно ще трябва да забравя за бирата. Трудно ми е много да правя някакви диети,опитвах Зоната, 90 дневната. Не съм човек за това. Постоянно ми става лошо и то е на психическа основа. А и с тази работа по 10 часа дневно в офиса е невъзможно чисто физически да приготвям постоянно някакви храни. За сега съм махнала тестото,тортите и пастите,не знаех за бананите също,че не бива,сега и тях ще спра.И физическа активност здраво.Тичане,играя и народни танци,там яко пот хвърлям и после се чувствам добре.

# 123
  • Plovdiv
Момичета, абе като ви слушам моята доза Сиофор ми се вижда много малка 3х1/2, което прави по 1500 мг. на ден newsm78 да питам днес доки дали не тр да е повече
 newsm78

# 124
Аз никога не съм приемала повече от 1500 мг метформин дневно. Това е максимумът, до който съм стигала. Обичайно съм приемала между 500 и 1000 мг дневно. И има ефект, така че дозата е индивидуално нещо и лекарят знае най-добре.

# 125
Да,за друго може да не съм компетентна и аз,ама за тези неща с дозите по добре си знае лекарят. Има хора на 3х1000 мг на ден. За всеки е индивидуално. Не се плаши от ниските дози.

# 126
  • Plovdiv
Добре, успокоихте ме   bouquet  bouquet

# 127
Прави сте, че трябва да се доверим на доктора и да следваме предписанията. Но пък има и нещо друго - резултатите на моята приятелка са доста по-зле от моите. Аз съм на 3х1000 Сиофор, а на нея ѝ предписаха 2х1000. Никаква логика не намирам в това, освен, че докторите са различни и всеки има свой подход.

Като се знам какъв съм юрист, а лично никога не бих се оставила в ръцете само на един доктор. Бих потърсила и второ мнение  Grinning

# 128
  • до едно тепе
Е дозата се напасва спрямо резултатите от контролните изследвания. Моя ендокринолог искаше на всеки 3 месеца да пускам на гладно кр. захар и инсулин. Ако са в граници, които са приемливи и отслабвам на тегло няма смисъл да се увеличава дозата. Най-голямата ми доза е била 3х500. Първия път ми подейства перфектно, съчетана със строга диета(без тестени и захар) и за 3 месеца свалих 9 кг. Втория път не си спазвах строго диетата и не свалих кг, но след като забременях се оказа, че вече имам и Хашимото, та може и то да е било лека пречка към свалянето на килата Thinking

# 129
Тва Хашимото го установяват вече на всяка втора жена. Всичко е от храната и режимът. Познавам хора,които от диабет се излекуваха с хранителен режим.Сами виждаме,че сами по себе си хаповете не вършат кой знае каква работа. Всичко си зависи от нас.Лекарката не случайно ми каза,да не очаквам чудеса от хапчето. Да не си мисля,че като го пия и лежа на дивана ще станат нещата. Всичко зависи от мен,тя само ми помага с хапчето. А и тоя всичкия инсулин дето го изливаме по принцип трябва да отива в мускулите,а като няма двигателна активност отива в пояса .... За това движение му е майката....

# 130
  • София
Диабет тип 2 е генетично заболяване и не можеш да се излекуваш. Можеш да го предотвратиш с диета, спорт и хапчета

# 131
Здравейте,момичета!Бременна съм в 27 семица и вчера правих глюкозотолерантен тест и имуно-реактивен инсулин.Резултатите ме притесниха и понеже до часа ми при лекаря има време,реших да попитам вас за да съм запозната със ситуацията и да задавам адекватни въпроси на прегледа.Постарах се да прочета доста по темата,но така или иначе не ми е съвсем ясно какво означават моите резултати,а те са:
Глюкоза 0мин-3,9(реф.ст-ти:2,8-6,1)
Глюкоза 60 мин-9,5(до 8,9)
Глюкоза120мин-7,3(до 7,8)
Инсулин 0мин-5,2(реф.ст-ти:2.00-22.0)
Инсулин 60 мин-75,2
Инсулин 120 мин-   64.0
Благодаря предварително на всеки,който може да даде съвет!

# 132
Изчакай да видиш какво ще каже доктора. Аз така се бях шашнала за моите изследвания и се оказа,че всъщност за периода , в който са пуснати резултатите са добри. Успокой се просто и изчакай.

# 133
Marfirela, имаш лека форма на инсулинова резистентност, която при голяма част от бременните всъщност е нещо нормално. Дължи се на хормоните на плацентата, които блокират действието на инсулина. Минава известно време след раждането.
Кръвната ти захар е с нормални стойности. Горногранична е само на 60 минута, но една леко завишена стойност не се счита за достатъчна, за да се постави диагноза гестационен диабет. Освен това референтната стойност на 60 минута според Американската диабетна асоциация е 10, а не 8,9.
Аз смятам, че с оглед на тази горногранична стойност на 60 минута и инсулиновата резистентност, която макар и не особено сериозна все пак е налице, е необходимо да ограничиш бързите въглехидрати в храната си и да избягваш яденето на храни, съдържащи бяла захар и бяло брашно. Всичко ще е наред, просто бъди внимателна в храненето. Тази хранителна профилактика ще бъде полезна, за да не се задълбочи инсулиновата резистентност с напредването на бременността. И разбира се, слушай лекаря си, той е най-запознат с твоето конкретно състояние. Ние тук можем да те посъветваме изхождайки от личния си опит, но не сме лекари и не знаем конкретното ти състояние.

Момичета, десетина дни ще бъда извън линия. До скоро.

# 134
  • София
Марфиела как е бебето на грамчета? Избързва ли много? Водите как са? Много ли са?

И аз като Поли мисля че не са зле нещата, кр. Захар на гладно ти е много добре. Все пак една протеинова диета няма да е зле. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт