За хиперинсулинемията отново! Тема №12

• 59 875
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Аз да попитам метфогамата с болкоуспокояващи може ли да се пие? Има болки в бъбреците и трябва да пия болкоуспокояващи. За антибиотик е ясно,че не би било добре,поне така ми каза лекарката,но за болкоупокояващи не питах Sad

# 136
Благодаря ви много момичета!Малко се успокоих.Бебето не избързва много,само с няколко дни.Надявам се да се овладеят нещата навреме.Интересното е,че не прекалявам,даже почти не хапвам бяло брашно и захар,но сега ще ги изключа напълно.Още веднъж благодаря и хубав ден на всички.

# 137
Момичета, получавам противоречива информация от различни ендокринолози. Един казва, че при провеждане на ОГТТ трябва да спра за няколко дни метформиновия препарат преди изследването, д-р Темелкова пък ми се накара защо съм го спирала - само сутрин се отивало на гладно, а до изследването си се пие предишните дни. Вие как действате? Тя твърди, че когато се спре и не се пие 3-4 дни резултатите не са коректни.

# 138
Според мен е добре да се спре дори за седмица, за да се изчисти организма от него. Какво значи, че не са коректни? Целта е да види дали има подобрение без да се пие хапчето, а не дали всичко е наред, когато го пиеш. Peace

# 139
Метформинът се спира няколко дни преди натоварването с глюкоза. Иначе няма смисъл да се прави изследването.
Метформинът не се спира при кръвно-захарен профил, когато целта на изследването е да се види дали има добър контрол над кръвната захар. Но при натоварване не е това целта, а да се разбере има ли нарушение в глюкозната обмяна и каква е неговата степен - това е диагностично изследване. Следователно организмът трябва да е чист от препарати, за да се установи реалното му състояние.

# 140
Искам да се допитам до вас относно цинк биотин. Помага за здрава кожа, нокти и коса. Имам проблем с косата. Огромна си е, но капе в последно време. Имам и проблемна кожа - дерматит. Също и чупливи нокти, а винаги съм мечтала да се лакирам.
Обаче ме притеснява биотина и действието му в/у инсулина. Витаминче си е - В7.
Ето малко инфо
http://www.abopharma.bg/bg/pages/zink-biotin.php

http://www.bb-team.org/articles/1686_biotin-nuzhen-li-ni-e

Оказвало уж добро въздействие в/у диабетиците, но ние не сме точно диабетици. Макар че не е установено някакво значително увеличаване на инсулина.

Ето това какво точно значи?
"Биотинът е известен като витамин В7 или Витамин Н. Той участва във въглехидратната обмяна - за получаване на енергия и в мастната - за синтез на мастни киселини. "

Хубаво ще имам енергия, но за мастните киселини, да не би да означава, че ще трупам килца? Rolling Eyes

# 141
Не съм специалист и ми е трудно да отговоря на въпроса ти абсолютно компетентно. Мога само да ти кажа, че синтезът на мастни киселини не означава трупане на мазнини. Ненаситените мастни киселини като Омега 3-6-9 са полезни за организма и особено в случай на повишен лош холестерол, те помагат за намаляването му и за по-добрата метаболитна обмяна. На тази основа смятам, че няма проблем да пиеш въпросната добавка.

# 142
Елора, здравей,

много се замислих с твоята публикация. От както съм ИР не мога да се отърва от разни кожни заболявания, при мен също ноктите са много зле в момента. За косата нямам наблюдения. Вероятно има връзка между ИР и тези проблеми. Ще попитам в аптеката за този биотин и може и аз да го пробвам.

# 143
Мерси Поли.
И аз си мисля, че едно на ден няма да навреди. Мисля скоро да си го купя. Моя колежка също е имала много меки и чупливи нокти. И след известно време като е започнала да го пие и станали твърди и здрави. Дори и като го е спряла, пак са си останали такива.
Иначе проблемите с кожата са симптом на други заболявания - вътрешни. Особено се проявяват и при хора с проблемна щитовидна жлеза какъвто е моя случай. Имам от 3-4 г. дерматит и слънчева алергия. Дерматита един лекар казва, че ми е невродермит, а друг че е атопичен. Но май на нервна основа ми се получи.
ЕваНиколова, ако имаш проблеми или сърбежи може да пробваш Нахткерцерн балсама. От седмица го ползвам и кожата страшно ми се успокои особено на ръцете където имах неистови сърбежи.
Но страшен успокояващ ефект оказа и хумата.

# 144
Сори за двойния пост, но искам да ви питам нещо.
Мисля си отново да почна Глюкофаж. Просто отслабването върви бавно. А ми писна.
Срещам познати са отслабвала доста с метформиновите хапчета. А и чета из нета, че доста отслабвали. Е има и такива на които не влияе. И си мисля, че този път трябва да съм по-упорита и да ги пия по-дълго за да преценя ще има или не ефект.
Въпросът ми е кое по-добро? Глюкофаж, Сиофор или Метфогама?
Интересува ме как се започва. Каква е схемата за да свикне организма и да няма кофти ефекти.
При мен когато ми го изписаха ми каза ендото да го пия 3 по 1000. Направо щях да умра.
Мисля си дали да не започна няколко дни с 1 на ден от  500.

# 145
  • София
Един дол дренки са всичките. Simple Smile, аз пия метфогама, те са по 500 мг, сега го почнах отново, мисля няколко седмици по 500, после по 1000, и можеби на 1500, ако започне да ми се гади го намалям.

# 146
Май са един дол дренки като гледам състава. Почти единичен.
Но ще почна с 500. Въпросът ми е трябва ли да го взимам на едно и също хранене. Примерно ако го взимам вечер, да го взимам само вечер. Или може и на обед.

# 147
  • София/Варна
Твърди се, че Глюкофажа е с най-добра поносимост (въпреки еднаквите активни съставки). Аз лично съм пила Сиофор и Метфогамма и определено има разлика - при втория препарат страничните ефекти не бяха толкова силно изразени.
Препоръката е да се започне с приема вечер, за да си си у дома, ако ти прилошее.

# 148
  • София
Аз съм пила метфогама и сиофор. И от двете ми ставаше лошо. Аз го взимам с най калориочното ми ядене, което е на обяд. Вечерям много леко, и гледам да е без въглехидрати.

# 149
  • до едно тепе
Аз започвах метфогамата винаги вечер. По време на хранене или веднага след. Карам няколко дни по едно хапче и ако се чувствам добре до седмица вкарвах и на закуска. Накрая обедното. Но и аз нямах проблеми с приемането на хапчето определено.
ИР по никакъв начин не ми влияе на ноктите и косата. Ноктите винаги са ми били много твърди и нечупливи, а косата ми си има периоди на опадване(пролет и есен обикновено) и такива, в които изобщо не капе(зимата е най добре).

Общи условия

Активация на акаунт