За лекарската етика

• 79 594
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 855
Nivea_blanca, след като има нарушения и неетично отношение, подайте жалби; най-малкото си струва да опитате, щом сестра ти е пострадала.
Само че моят съвет е жалбите да са написани така, че да изясните всички обстоятелства по начин, по който да е разбираемо за хора, които не са в течение на проблема ви, т.е. с повече факти, хронологично и с по-малко емоция.

# 856
  • Ямбол
...
,, Хирурзи " друсани от сексуални проблеми ,нямат място в операционите.

Това е достойно за смешната тема.
Нямаш никаква работа да си завираш носа в чаршафите на лекарите. Пък даже и да е излизал по време на дежурство. Не знаеш дали не е бил в почивка или нещо подобно. По-махленско обсъждане от твоето не бях срещала скоро.
Ако си убедена в това, че лекарят е на работа и е напуснал работното си място, отиваш при шефа му и го топиш.
Иначе пак ще ти повторя - личният живот на хората не е твоя работа, даже и да си му хазяйка.

# 857
А ти, като си в бг мама през работно време, да те натопим ли? Ако ще мерим с един аршин, всички лекари, като тоя и всички даскалици, като теб, и всички, които през работно време не вършат това, за което им плащат, ще трябва да са АУТ. Да взема да пусна един линк с профила ти до МОН, а...? Да съдиш другите е лесно, но виж първо себе си.

# 858
  • Ямбол
А ти как разбра какво е моето работно време и каква работа върша?
Не съди за работното време и изобщо за работата на другите по себе си.
Теб, ако те малтретират да чистиш по цял ден от сутрин до вечер, аз имам друго работно време и съвсем друга работа, която как върша не е обект на твоите възприятия, защото не си достатъчно умна да разбереш.

# 859
Ясно ми  е какво визира клетвата. Не му е била работата да реже . При друг би минала много по -леко ,без усложнения ,защото случаят наистина беше елементарен.   Но вие сте напълно прави.

nivea_blanka, защо не потърсите друго лекарско мнение, по-важно е сестра ти да се оправи! Остави другите подробности, не виждам основание да се занимаваш с тях!

# 860
А ти как разбра какво е моето работно време и каква работа върша?
Не съди за работното време и изобщо за работата на другите по себе си.
Теб, ако те малтретират да чистиш по цял ден от сутрин до вечер, аз имам друго работно време и съвсем друга работа, която как върша не е обект на твоите възприятия, защото не си достатъчно умна да разбереш.
Joy Joy JoyПостът ти както винаги е много нервен и неадекватен. Гледай първо себе си, не мен или някой друг, и тогава давай мнения. Спирам до тук, защото ми е под нивото да споря с теб. Хайде... бъди здрава...

# 861
За съжаление, ще трябва да се съглася с Лиляна! Не ти е работа да се завираш в чуждите чаршафи! Ако е имало професионално нарушение, можеш да сигнализираш, или да направиш оплакване срещу него, описвайки нещата като факти, а не да правиш разсъждения върху личния му живот!

# 862
За съжаление, ще трябва да се съглася с Лиляна! Не ти е работа да се завираш в чуждите чаршафи! Ако е имало професионално нарушение, можеш да сигнализираш, или да направиш оплакване срещу него, описвайки нещата като факти, а не да правиш разсъждения върху личния му живот!
Joy Joy Joy И аз съм на същото мнение. Трябва да сигнализираме. Било за лекар, било за учител, било за общински чиновник. За всеки, който не си върши работата.

# 863
Аз почти нищо не разбрах за хирурга.
С право сте разстроени, но наистина, когато пишете жалата, за да има ефект, придържайте се към фактите, които имат отношение към случая. Пишете кратки и ясни изречения, за да ви разберат.

# 864
Joy Joy Joy И аз съм на същото мнение. Трябва да сигнализираме. Било за лекар, било за учител, било за общински чиновник. За всеки, който не си върши работата.

Ох, Рейнбоу пак се изказа!  ooooh!Ами Лиляна примерно е в голямо междучасие, има свободен час или пише от вкъщи.
Аз лично много пъти предпочитам да отворя форума, когато имам изчакване в работата, вместо да решавам кръстословица, да пуша или да клюкарствам.Това не означава, че не съм си свършила работата.

# 865
А чиновниците от НАП, дето не ни събират дължимите данъци и те ли влизат в тоя кюп, или за тях може и да не сигнализираме  Wink

# 866
В момента съм на работа и освен, че дремя във форума, ами и закусвам Simple Smile.

# 867
В момента съм на работа и освен, че дремя във форума, ами и закусвам Simple Smile.

Аз пък обядвам. Sunglasses

# 868
А чиновниците от НАП, дето не ни събират дължимите данъци и те ли влизат в тоя кюп, или за тях може и да не сигнализираме  Wink

НАП си има една камара публични изпълнители, не ги мисли.

# 869
  • Ямбол
Брех, много лекари имало във форума.
Предлагам темата да се премести в онзи подфорум по професии и там спокойно да си обсъждат какви номера спретват на пациентите си.

НАП си има една камара публични изпълнители, не ги мисли.
Това беше по-скоро намигване към оная, която тръби, че не си плаща данъците.

Общи условия

Активация на акаунт