Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 226
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • София
аз пък изобщо не меря ФСХ, имам фоликули, понякога има яйцеклетки, понякога няма.
и да го измеря все тая ми се струва, и да го сваля няма да ми се подмладят яйцеклетките  Rolling Eyes

# 166
И аз пия добавки, спортувам абсолютно всеки ден...От тия добавки се надявах леко поне да го сваля това FSH. Пия цял бъркоч -  Л-аргинин, NAC, Вечерна иглика, Омега-3 и Инофолик. Вече три месеца ще стане, от година спрях цигарите. Купих пътека да бягам...Все още никакъв ефект, освен че се вталих. И Хашимото и то май се бърка, където не му е работа... А TSH-то го вкарах в абсолютна норма .
Знам, че всичко е взаимосвързано. Ама тъй ли тоя организъм няма да ми отпусне поне една яйцеклетка...Оххх..Май станах смешна вече. Сори, девойки, ама има дни в които се чудя това на мен ли се случва...

# 167
Шакира аз миналата година от 5 пункции имам само 1 трансфер и 1 замразена... През останалото време задържани фоликули, отпуски и т.н. тази година и тя започна със задържаните  ooooh!

# 168
Шакира аз миналата година от 5 пункции имам само 1 трансфер и 1 замразена... През останалото време задържани фоликули, отпуски и т.н. тази година и тя започна със задържаните  ooooh!
милата...

# 169
  • София
Лутеин, успех ти пожелавам. Нашата съдба до тук е същата, имам дете и един missed.

Аз последно съм мерила ФСХ преди година и половина, тогава беше 10, а преди 5 год. беше 9, но също за 4 пункции имам само 1 трансфер, та изобщо не го отчитам моето ФСХ. На 38 год. съм.  Whistling 

Утре съм в клиниката и ще попитам за отсъствието на доктора. Пожелайте ми късмет, че нещо хормоните не са ми много надеждни.  Crazy

# 170
Шакира, не съм много запозната с високото ФСХ-то,  но си мисля, че този проблем има връзка (за съжаление) и със задържането на фоликули, и с празните фоликули, сигурно за това ти изписват и този Фемостон. Не виждам в хранителнителните добавки да пиеш мака и пчелно млечице - дават ги за урегулиране на хормоните  и ми изглеждат по-безобидни (може да питаш док. за тях).

# 171
Шакира, не съм много запозната с високото ФСХ-то,  но си мисля, че този проблем има връзка (за съжаление) и със задържането на фоликули, и с празните фоликули, сигурно за това ти изписват и този Фемостон. Не виждам в хранителнителните добавки да пиеш мака и пчелно млечице - дават ги за урегулиране на хормоните  и ми изглеждат по-безобидни (може да питаш док. за тях).
Не знам с тия добавки и с тях ме е страх. Казват, че пчелното млечице било мощен имуностимулатор и можело да повлияе зле на щитовидната, на Хашимотото ми. Иначе досега да съм го почнала. А за мака само чета, но и там ме е страх заради щитов. То не е една моята. Цял арсенал.

# 172
Лутеин, успех ти пожелавам. Нашата съдба до тук е същата, имам дете и един missed.

Аз последно съм мерила ФСХ преди година и половина, тогава беше 10, а преди 5 год. беше 9, но също за 4 пункции имам само 1 трансфер, та изобщо не го отчитам моето ФСХ. На 38 год. съм.  Whistling 

Утре съм в клиниката и ще попитам за отсъствието на доктора. Пожелайте ми късмет, че нещо хормоните не са ми много надеждни.  Crazy

Успех от сърце!

# 173
Dandiela, аз FSH-то го мерих последно преди една година и беше в норма. При нас "главният казус" е мъжкият фактор. Замразили сме няколко проби и сега много ще стискаме палци на ембриолозите да намерят "игличка в купа сено" Simple Smile
Вие на какъв етап сте в момента?!

# 174
  • Sofia
Шакира, и аз съм с високо FSH и лошо качество на яйцеклетки, но си назначих М2 Тон и DHEA и леко спадна FSH. Не знам дали на тях се дължи, но почти всеки месец успявахме да извадим яйцеклетка.

# 175
Шакира, и аз бях като теб. Когато има задържан фоликул стойностите на ФСХ бяха в корелация с него.  Задържаният фоликул почти блокираше функцията на яйчниците, подтискаше овулацията, объркваше хормоните.
Аз дори усещах кога фоликулът не се пука и започва да нараства.
Побъркаха  ме от бодене и изследване на хормони почти по всяко време на цикъла.
Колкото повече се вманиачавах в хормоните ,толкова положението ставаше по-зле.
Прекалено активният спорт не е особено препоръчатилене при интивитро подготовка и продцедури.
Освен другото не действа добре на имунната система! Американско изследване.
За това се препоръчва именно повишаване на двигателната активност, а не спортуване.
Пчелното млечице, ако не може да помогне не е в състояние да навреди! И аз съм с доста проблемна ЩЖ, но имам страхотен ендокринолог.
Шакира, разсейвай се, ако можеш, най-доброто `лекарство` често са положителните емоции.... Предизвиквай си ги сама!
 На всички останали момичета желая успех и много положителни мисли!
 Смейте се повече! hahaha
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 17:37 от Анонимен

# 176
  • София
Luthien, преди пункция съм, стимулираха ме с клостил. Нямаме мъжки фактор, но явно годините си казват думата. Sad
Вече си мисля, че да забременея с инвитро е по-трудно от нормалното....  Rolling Eyes

Шакира, повече  протеини и истинска храна, по-малко пакетирани храни, въглехидрати и захар. Ще се получи, но трябва да сме упорити!  Hug

# 177
И аз съм от групата с високо ФСХ, имам 3 пункции, само една яйцеклетка, после прекъсната стимулация по Фонда, защото тотално ми блокираха яйчниците и не тръгна нито един фоликул, като я спряхме тръгна един фоликул, но пък ЛХ беше скочило, после след стимулацията фсх удари 40, после задържан фоликул, противозачатъчни ....
Сега съм на клостилбегит едва се мъдри един фоликул, докторът се мръщи ...
Дори не мога да стигна до трансфер, пък какво остава след това, абе трагедия ....  #Crazy

# 178
gerda1, при кой ендокринолог ходиш? И ако може да ми дадеш координати. А с бягане свалих TSH-то си, но не знаех, че ще пречи на ин-витро.

# 179
Dandiela, благодаря за съвета ти, но отдавна съм на такъв режим. Пакетирана храна, вафла или каквото и да е от този сорт не съм пипвала с месеци, храня се доста обмислено, хляб ям само от лимец, сьомга преди не кусвах, сега два пъти седмично...А бе не ми се говори, макар вече да съм свикнала.
Успех, момичета, на всички от сърце!   bouquet
Не знаех, че сме такава голяма чета с високо FSH..

Общи условия

Активация на акаунт