Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 084
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
Герда, за какво ги правиш тия яйцеклетки, ако не те интересува за какво стават в последствие??? Хубавата стимулация може да произведе 1 или 20 яйцеклетки, това зависи най-вече от яйчника и от това какво се цели. Има момичета, за които със стимулация се радват да са направили една читава яйцеклетка. Други правят по 10 и нагоре, но тези цифри вече са рискови, може да стане хиперстимулация, а и половината не стават. В крайна сметка яйчникът не е създаден да произведе 200 яйцеклетки на месец. Нито дори 10. Затова и качеството при голяма бройка се влошава.

# 241
Герда, за какво ги правиш тия яйцеклетки, ако не те интересува за какво стават в последствие??? Хубавата стимулация може да произведе 1 или 20 яйцеклетки, това зависи най-вече от яйчника и от това какво се цели. Има момичета, за които със стимулация се радват да са направили една читава яйцеклетка. Други правят по 10 и нагоре, но тези цифри вече са рискови, може да стане хиперстимулация, а и половината не стават. В крайна сметка яйчникът не е създаден да произведе 200 яйцеклетки на месец. Нито дори 10. Затова и качеството при голяма бройка се влошава.

+1

Герда, препоръчвам ти малко повече да прочетеш за асистираната репродукция. През уикенда Нандин пусна линк с лекция на д-р Стаменов, а към видеото има и други линкове.

# 242
Не ми се чете нищо.Не ми се обяснява, подтисната съм много и не искам да заливам хората с отрицателните ми чувства.
Ако ми се наложи ПИД, ще ми трябват повече яйцеклетки.Така каза доки.За това питам.
Но мислех, че няма да ми се наложи толкова да се обяснявам тук пред всички, а просто няко ще ме разбере между редовете.

# 243
Ако ти се наложи ПИД те съветвам да почетеш доста. Първо, повече яйцеклетки няма да издържиш финансово, гарантирам ти, защото там цените са около 1000 на ембрион. Това е допълнително към останалите цени. При ПИД се молиш на 3-4, че да смогнеш на цените.
Разбери, трябва да почетеш поне малко, това не го казвам, защото видиш ли ни е неприятно да отговаряме на въпроси, а защото колкото момичета във форума, толкова мнения, и само ще се объркаш. Няма една истина. Или питаш само лекаря си и слушаш само него, или четеш и обсъждаш с лекаря си но не в стил "една жена каза", а "прочетох в еди коя си статия/книга". Това, което правиш, да събираш информация за толкова сложни неща като ПИД, стимулации, биопсии от форума е нож с две остриета.

Успех.

# 244
Ако ти се наложи ПИД те съветвам да почетеш доста. Първо, повече яйцеклетки няма да издържиш финансово, гарантирам ти, защото там цените са около 1000 на ембрион. Това е допълнително към останалите цени. При ПИД се молиш на 3-4, че да смогнеш на цените.
Разбери, трябва да почетеш поне малко, това не го казвам, защото видиш ли ни е неприятно да отговаряме на въпроси, а защото колкото момичета във форума, толкова мнения, и само ще се объркаш. Няма една истина. Или питаш само лекаря си и слушаш само него, или четеш и обсъждаш с лекаря си но не в стил "една жена каза", а "прочетох в еди коя си статия/книга". Това, което правиш, да събираш информация за толкова сложни неща като ПИД, стимулации, биопсии от форума е нож с две остриета.

Успех.
+1

Герда, Естлар е права. Гледам, че и назад във времето си питала едно и също в различни теми, но това наистина е нож с две остриета. Всяка от нас споделя опита си, но ние сме лекари, за да те консултираме. Повечето яйцеклетки за ПИД могат да се съберат на няколко МЦ  Peace

# 245
Днес бях на първи преглед, след поставяне на Елонва. Имам по 7-8 фоликула в яйчник от по 9-11 мм. Естрадиол - 894, прогестерон - 0,32. Естрадиолът добре ли е? Продължавам с Менопур. Имам и притеснения относно изследването фибриноген, при стойности до 4 g/L, моят е 6.56.

За gerda1. При първият ми опит ИКСИ, извадиха 16 яйцеклетки, 12 бяха добри, 10 ембриона, 2 върнати и 6 замразени. Подух се много. Правиха ми някакви вливки, предполагам за хиперстимулация. Сега се очертава подобна картина.

# 246
Днес бях на първи преглед, след поставяне на Елонва. Имам по 7-8 фоликула в яйчник от по 9-11 мм. Естрадиол - 894, прогестерон - 0,32. Естрадиолът добре ли е? Продължавам с Менопур. Имам и притеснения относно изследването фибриноген, при стойности до 4 g/L, моят е 6.56.

За gerda1. При първият ми опит ИКСИ, извадиха 16 яйцеклетки, 12 бяха добри, 10 ембриона, 2 върнати и 6 замразени. Подух се много. Правиха ми някакви вливки, предполагам за хиперстимулация. Сега се очертава подобна картина.

Ти и сега се очертаваш пред хиперстимулация, според моето скромно мнение. Аз този естрадиол имам да го мечтая  Praynig А след като имаш замразени, защо пак стимулация. И другото важно за производството на Я е възрастта - надали си по-голяма от 31-32 години  Laughing

# 247

Ти и сега се очертаваш пред хиперстимулация, според моето скромно мнение. Аз този естрадиол имам да го мечтая  Praynig А след като имаш замразени, защо пак стимулация. И другото важно за производството на Я е възрастта - надали си по-голяма от 31-32 години  Laughing

Simple Smile  Hug на 36 г. съм.
Никак не ми се иска да се подуя като предишния път. Не можех да дишам.

# 248
  • София
При  хубава и успешна стимулация в най- добрия вариант колко яйцеклетки се изваждат?
В най-добрия вариант.
Дали ще има жени, които да споделят, които ни четат.
Благодаря.
 bowuu  bouquet
От 6-7 до 15 примерно. При повече е опасно

# 249
Браво, Ая! Искам и аз на 36 г. да правя по 16 читави Я  Praynig Hug Ами няма как да не се подуеш - този Е2 май говори за повече от 5Я. Някои момичета на твоето ниво имат Е2 по 200.

# 250
Aia, ivankaka точно това имах нужда да прочета, как е било при всяка една от вас.
Благодаря ви, че ми спестихте излишните неприятни обяснения,критики или поучения, а просто ми казахте как е било при вас.
Много ми помогнахте! bowuu
Марсче, Естлар, благодаря и на вас.

# 251
Gerda, имай предвид, че прим. от 12 извадени Я, до хубави Е в добрия случай стигат приблизително половината.

# 252
  • София
Днес бях на първи преглед, след поставяне на Елонва. Имам по 7-8 фоликула в яйчник от по 9-11 мм. Естрадиол - 894, прогестерон - 0,32. Естрадиолът добре ли е? Продължавам с Менопур.
Супер! При мен беше същото на последния опит. Пожелавам ти резултат като моя☺
Герда, на въпросния опит и аз имах препоръка за ПИД, но отказах. От 15 Я, 8 се оплодиха, останаха само 2 бластоциста. Имах и 1 замразен от предния месец. Сега знаеш ли какви са красавици тези бластоцисти Simple Smile

# 253
Инка, нали целта й е ПИД. Нека се сравнява с момичетата, чиито яйчници реагират добре на стимулация. Може и да е разочароващо, но док ми сподели за пациентка, която е имала 20-25 фоликула (отличен отговор на стимулация) и нито една яйцеклетка. Социологията във форума може за малко да ти даде надежда, но истината е при разговора и обсъждането с док.

# 254
  • София
Герда, ето ти статистика. Пояснява, че на първо изследване на  кариотип излезнах с резултат нискостепенен мозайцизъм 6%.на второ изследване показа нормален кариотип.
1 опит Щерев - дълъг протокол-6я, 1 бластоцист и 1 морула с трагично качество.
2 опит - Персенска-11 Я-5 трансферирани на 3 ден с трагично качество.
3,4,5,6 пункции на ЕЦ - Трансфер на 2 бластоциста с уж Добро качество
7 ма пункция - клостил-1 замразен бластоциста Др Стаменов
Следващия месец Елонва-15 Я и бременност. Много трудна, но успешна.

Общи условия

Активация на акаунт