Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 080
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
А тогава по добре си трай. Зла свекърва е къде къде по-лошо от бебе инвитро  Hug

# 526
 newsm10 Много често ми идваше да надникна във вашата тема за "размисли и страсти за децата родени чрез АРТ" и въобще съществуването на такава тема ме караше да се замислям различни ли са децата родени чрез АРТ. И че това, че 5 дни да кажем са живели извън тялото на майката не ги прави различни като изключим естестествено генетичното унаследяване на някои фактори.  newsm78

# 527
  • София
А тогава по добре си трай. Зла свекърва е къде къде по-лошо от бебе инвитро  Hug
+1  Joy Joy Joy
Първото го имам, дай Боже и 2-рото да дойде.
Между другото хората са много недипломатични. Като забременях първия път всички ме попитаха дали не е инвитро, защото вече бях пациентка на клиниката.
За Нели - имаме общи приятелки и знам колко тежък път е минала, със сигурност не е искала да обиди някой, явно жените сме прекалено докачливи на някои теми и ги интерпретираме, както си искаме и както ни е угодно в  момента. Времето лети и е безсмислено да го пилеем в подобни коментари!  Peace

# 528
Не се смей  Naughty Пази боже от такава свекърва.

Съни, моето дете, освен тия три дни е живяло и два месеца по малко в мен, пък е живо и здраво.

# 529
Е, със сигурност правенето на подписка, ще допринесе за по-бърз и ефективен край на процедурите по ин витро! А дотогава ще гледаме "известни", които години наред нямат деца, но като "отишли на почивка в Америка, Тамбукту и незнам си къде, се успокоили и забременели" и поради тази причина ще се крие от близки и приятели, че детето е ин витро и ще се задават високо интелигентни въпроси от типа "различно ли е моето дете" и любимият ми "то като нормалните деца ли е" #Crazy

# 530
А тогава по добре си трай. Зла свекърва е къде къде по-лошо от бебе инвитро  Hug
...   Joy развесели ме искрено... Simple Smile
 Hug

# 531
Напълно съм съгласна, когато забременях и минаха трите месеца, исках едва ли не да изкрещя " да моето дете е ин-витро, аз се борих и успях" , но мераците ми бързо бяха прекратени. Още преди да забременея исках да бъдем откровени със семейството на мъжа ми за проблемите ни, защото вече ни и подпитваха. Но мъжа ми беше категоричен: не, ти не познаваш майка ми, ще те яде постоянно, ще ме придумва да се разделим, ще те обяви за прокажена едва ли не. И наистина колкото повече опознавах майка му толкова повече се убеждавах в това. Сега женицата е много щастлива, че ще става баба, но не знае истината.
Все едно чета за моето свеки. С тази разлика че направих огромната грешка да споделя за проблемите ни. И от тогава насам не пропуска удобен момент да ми натякне че съм била ялова

# 532
  • София
на такива свекита проблема не е ли в синчетата им в общия случай, че обиждат на ялова  newsm78

# 533
На мен пък моята свеки ми беше поставила диагноза, че нищо ми нямало, просто "матката ми не можела да задържи ембрионите". А при нас имаше и мъжки фактор, който тя не приемаше.

# 534
Аз се чудя, кой още ползва думата ялова  newsm78

# 535
Здравейте, момичета да ви кажа какво се случва с мен, на 12 ми беше пункцията извадиха 3 Я с ;клизма едната негодна другите са ги оплодили ИКСИ, на 3 ден бяха на 9 и 12 разделени всичко било наред на 4 ден не ми се обадиха и направо на 5 ден в 12 и 15, в 2 да съм отивала на трансфер Я били се забавели но започнали да се компактизират и били на морула(това на 5 ден).Незнам каква е тази практика да ти се обаждат последния момент,а ти трябва дефакто да летиш newsm78, и това е най-малкото отидох в болницата качиха ни горе с другите момичета (в 3часа). Влязох за трансфер -имала съм била 1Я другата изведнъж изчезна не била хубава, допреди 2 часа беше забавена, но нямало причина да не ги върнат, тъй като започнали да се компактизират. Дадоха ми доклад и снимка(от която нищо не разбирам), никой нищо не ми каза нито за качество, нито за фрагментации , незнам при вас как е било но за това колко пари даваме, колко мъка, болка имаме в сърцата си трябва да имаме повече инфо за това какво, как и защо се случва  newsm78

# 536
  • Пловдив
Dreams_come_true, какво ти приложиха за запушена тръба без хидросалпингс - прекъсване или махане?
Защото на мен едната ми е запушена, другата с хидросалпингс. А кой знае, може просто запушената да изглежда така, заради силната болка, която изпитах и да е направила спазъм?! Надявам се, че док.-рът при лапароскопията, първо проверява тръбата окончателно дали е запушена и тогава реже. Sad
Мила SAB-f, на лапароскопията се проверяват тръбите отново преди да се отстранят. При мен едната беше с хидросалпингс, а другата е проходима. Всички, до които се допитах бяха на мнение, че трябва да се отстрани, никой не се поколеба преди да го каже, което ме наведе на мисълта, че наистина трябва да я махна. Така и направих и не съжалявам, въпреки че успех все още нямам. А относно запушена тръба сроред мен по-добре да се махне (отстрани) иначе започва да създава проблеми - инфекции и предпоставка за инзвънматочна бременност при инвитро.

# 537
Момичета как протича един ЗЕТ ако имаш едно замразено ембрионче ,колко дни отнема и колко лева излиза,нещо май имаше такса размразяване ама не съм сигурна newsm78

# 538
За жалост проблема е изцяло в мен, но като се замисля аз като цяло съм и голям проблем. Не може да миряса жената. Но както и да е с дребни души не можеш да се бориш.
Момичета искам да попитам на вас след блокираща инжекция дойде ли ви навреме, или е нормално цикълът да закъснява. Извинете за въпроса но запърви път ми поставят блокаж и ми закъснява а ми е като по часовник

# 539
  • Пловдив
Момичета как протича един ЗЕТ ако имаш едно замразено ембрионче ,колко дни отнема и колко лева излиза,нещо май имаше такса размразяване ама не съм сигурна newsm78
От 2ри ден се започва естрофем 2х1 т., за да нарастне лигавицата и да се прекъсне овулацията, на 10ти ден преглед, след което док преценява колко пъти и за какво ще те вика, дали ще имаш лепило или не, обикновено от 14ти ден вечерта се включва и утрогестан 2х3 вагинално, и в деня в който е замразен ембриона (3-5) се размразява и се извършва трансфера. Цената е 600 лв, което включва 350 лв.трансфер и 250 лв.размразяване. Така беше при мен, но принципно при всеки е индивидуално. Успех ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт