С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 588
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Уж сме много ербап, ама от подарените имоти никой не се отказва.  Втори етаж - ама ние си го ремонтирахме.

Уж подарени, ама свекървите не искат да се откажат от тях.

Но пък снахите нямат притеснения да  си ги чувстват свои.

Не омаловажавайте факта, че в много случаи младото семейство влага в "подарения" имот сума, съизмерима с цената на самия имот. Някои получават "подаръка" в състояние груб строеж или пък в състояние, непозволяващо да се живее. Младите теглят кредити, изплащат с години, обаче иначе свекървата пак си ги чувстват свои.
Така че случаи много.
ПП Случаят не е за мен - аз имоти си имам достатъчно Simple Smile

Miss July  съгласна съм с последния ти пост, обаче повечето свекърви целенасочено искат младите да живеят в техен имот, за да могат да ги манипулират, а пък ако помагат на младите да си купят свои, тогава им дават независимост. Не е за всеки тази работа

# 136
  • София
Направо поемай за друга държава или още по-добре изпрати свекитата на заточение в Сибир.
Сибир е добра идея, нямаше да ми хрумне, благодаря ти.   bouquet
Мисля обаче, че сегашното разстояние от 270 км ни устройва идеално.

Когато един човек подарява имот, трябва да го направи с ясното съзнание, че се разделя окончателно с него.

# 137
Направо поемай за друга държава или още по-добре изпрати свекитата на заточение в Сибир.

Когато един човек подарява имот, трябва да го направи с ясното съзнание, че се разделя окончателно с него.

И ако има някакви условия към "подаръка" е добре да ги сподели предварително, за да може човека на който се подарява имота да си прецени може ли да "плати" цената

# 138
  • при късмета
Като подаряваш нещо, не може да има условия. Като го подаряваш то става абсолютна собственост на този но когото го подаряваш. Ако има каквито и да е условия е всичко друго, но не и подарък.
В такива случаи подаряващия просто използва факта, че нещо е "подарил" само за да си изпроси някакво уважение (като няма с какво друго) или да се хвали пред хората

# 139
Сибир е добра идея, нямаше да ми хрумне, благодаря ти.   bouquet
Мисля обаче, че сегашното разстояние от 270 км ни устройва идеално.

И като резултат - майка ти живее у вас, а не вие при нея. А ако беше свекървата.

# 140
  • София
Подарен, ама друг път. Обикновено е само "даден" на младите да го ползват. И така младите са постоянно с единия крак навън, особено оная отрепка, снахата, дето са я прибрали от улицата (!!!). А са гъкнали, а си взимам имота? Нъл тъй, КАГ? Мерси от такЪви подаръци!

# 141
Подарен, ама друг път. Обикновено е само "даден" на младите да го ползват. И така младите са постоянно с единия крак навън, особено оная отрепка, снахата, дето са я прибрали от улицата (!!!). А са гъкнали, а си взимам имота? Нъл тъй, КАГ? Мерси от такЪви подаръци!
Често го подаряват демонстративно на сина си със сълзи на очи, задължително преди брака, за да не може злата снаха да пипне нищо/не че ако е с дарение, и след брака, може, ама да се подсигурят/
После заедно младите теглят кредити да оправят порутения апартамент, които изплащат заедно с години, снахата ражда, гледа деца, наравно с мъжа си участва във финансите, съответно изплащането на кредитите, обаче не се пропуска да и се каже, че нищо не е нейно, всичко е дадено от свекървата. Мерси за такива подаръци

# 142
  • Бургас
Да не забравяме, че в повечето случаи не се касае за "подаряване", а по-скоро за "използване". Ако няма нотариално прехвърляне, реално нищо не е подарено. Възрастните така и държат децата си и злоупотребяват. Общо взето - все едно живееш под наем, без да плащаш и хазяина да идва от време на време да си провери имота.
Вината е по-скоро на младите, защото хем си знаят стоката /родителите/, хем приемат подаръци от тях. Ако знам, че няма да имам спокойствие в дома си /пардон, в дома на свеки/, въобще няма да отида да живея там. Не само заради потенциалната намеса от нейна страна, а и заради риска да вложа пари в чуждо жилище и накрая да бъда помолена "учтиво" да напусна - я от свеки, я от сина й.

Точно пък към К.А.G ли ще си насочиш въпроса  Tired Която е осигурила децата си, помага им, дала им е жилища, гледа внуци, посреща на маса за празници и пр., докато снахичката се прави на ощипана и й върти очи по повод и без повод.
И ние, снахите не сме много цвете за мирисане. Няма нужда от драми.

# 143
Според писанията и във форума, наистина  К.А.G е направила доста, но пък и нейния случай не е за всеки. Не всяка снаха би искала да живее в един двор със свекърва си, което също е нормално.
Важното в случая е, че се разбират. Иначе в живота, това, което за един е чудесно, за друг може да е неприемливо и обратното. Важно е да се събираме с хора с подобно на нашето мислене

# 144
  • София
И като резултат - майка ти живее у вас, а не вие при нея. А ако беше свекървата.
Трещи, не знам защо така заядливо, при положение, че сто пъти съм обяснявала.  Rolling Eyes
Майка ми има голям апартамент във Видин. Дойде да живее при нас след смъртта на баба и дядо, за които се грижеше 12 години, защото жена на 60 години в северозапада не може да си намери посмъртно работа, макар че е инженер по образование, а при никакви обстоятелства не бих оставила майка ми да мизерства.
Майка ми никога не ми е подарявала имот. Направиха го баба ми и дядо ми още когато бях на 18 години.
И на това ми обяснение ли смяташ да правиш коментар?

# 145
Според писанията и във форума, наистина  К.А.G е направила доста, но пък и нейния случай не е за всеки. Не всяка снаха би искала да живее в един двор със свекърва си, което също е нормално.

Ами то не е задължително.  Като не ти харесва, изнасяш се.

# 146

Ами то не е задължително.  Като не ти харесва, изнасяш се.

Съгласна! Но ако хипотетичния ми съпруг държи да живеем так, какво правим? Защото в случая все пак не е само снахата, ами са двама

# 147
  • София
Е, как какво? Хипотетичният съпруг на нея й е син, а тя му е майка. това не се ли обясни вече? Детето ТРЯБВА да си остане с маминка, как иначе, кой ще я гледа нея на стари години, тя за какво го е раждАла. Естествено, снахата се изнася сама, гола и боса, както са я прибрали от улицата  Crazy Хипотетичните деца-внуци, също остават, защото снахата не я е еня за тях, тя само гледа да се докопа до ИМОТЪТ (90% от случаите порутена панелка), а и без това баба свеки ги отглежда, докато майка им ходи на работа (за развлечение).  Crossing Arms

Сега изясни ли се? Tired

# 148
Понеже не схващам всичко,все пак всеки разбира най-добре себе си,се напънах да разбера какво ви дразни.Припомних си и на мен са викали ,дала съм ти къща ,длъжна си да ме гледаш.И накрая като откачи си вършеше голямата работа в пепелника на печката.Добре че накрая и за кратко.Но че 35 години не бяха купили пирон да забият ,какво са си правили парите е друга тема.та усетих какво ви дразни с малко спомени.Но пък ако  бяха ме изгонили  щеше да ми е доста болезнено да си давам труда там и да съм на улицата.

Единственото на което имат права  е да изискват тях да не гонят ,да има малко уважение,да има поносимост ,търпение.Всъщност с две думи човечност и  човешки отношения помежду ни.Не задлъжнялост ,не връщане на жестове ,не отплата.Родителски и синовни отношения.Чуждото си остава чуждо ,въпреки всички опити да стане свое  и от двете страни в един миг се  изтриват и рушат всичките.Миг в който се усещаш чужд.
Живях заедно в дом на свекъри.Не навих да се отделим навреме ,после бе късно.
Причината-мъжа ми няма доверие на моите способности да се справям с живота сама.Защото отделно значи да участва и той ,в бита ,ежедневието ,да делим задължения.Усещал е човечеца какво го чака и не поиска
 Няма да дам жилища,работих по въпроса сами да са кадърни да си купят или построят.Ура ,едно препятствие по-малко имаме.От двете страни.

# 149
Е, как какво? Хипотетичният съпруг на нея й е син, а тя му е майка. това не се ли обясни вече? Детето ТРЯБВА да си остане с маминка, как иначе, кой ще я гледа нея на стари години, тя за какво го е раждАла. Естествено, снахата се изнася сама, гола и боса, както са я прибрали от улицата  Crazy Хипотетичните деца-внуци, също остават, защото снахата не я е еня за тях, тя само гледа да се докопа до ИМОТЪТ (90% от случаите порутена панелка), а и без това баба свеки ги отглежда, докато майка им ходи на работа (за развлечение).  Crossing Arms

Сега изясни ли се? Tired

Това е много горчиво и гадно...не ми се коментира ,събира целия форум или поне темата...

Общи условия

Активация на акаунт