С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 662
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Е, как какво? Хипотетичният съпруг на нея й е син, а тя му е майка. това не се ли обясни вече? Детето ТРЯБВА да си остане с маминка, как иначе, кой ще я гледа нея на стари години, тя за какво го е раждАла. Естествено, снахата се изнася сама, гола и боса, както са я прибрали от улицата  Crazy Хипотетичните деца-внуци, също остават, защото снахата не я е еня за тях, тя само гледа да се докопа до ИМОТЪТ (90% от случаите порутена панелка), а и без това баба свеки ги отглежда, докато майка им ходи на работа (за развлечение).  Crossing Arms

Сега изясни ли се? Tired

Само за децата не съм съгласна. В 99 процента от случаите, децата "вървят" със снахата

# 151
Вие няма ли да гледате майките си на стари години?  Все си мисля, че за подарък се дължи някаква благодарност, макар и да е порутена панелка.  Като не ти харесва, не приемаш, а не плюеш по този, който ти го е дал. Но това зависи от възпитанието.   

# 152

Когато един човек подарява имот, трябва да го направи с ясното съзнание, че се разделя окончателно с него.

Ами и аз така мисля. Много ми е чудно и не го разбирам това - подарявам ти нещо, ама как ще се разпореждаш с него, ще казвам аз. Не мога да го разбера. Защо е необходимо? Каква вътрешна потребност има подаряващия от подобно държане? Много ме учудва.

# 153
Разбира се, всеки има морален ангажимент да помага/гледа своите родители на стари години, без значение от материалните придобивки, които е получил от тях.
Това обаче защо трябва да включва живеенето с тях заедно?

# 154
И пак "имотните" синове и "безимотните" снахи...
Хем чакате жилище от свекър и свекърва, хем и да не ви се месят в живота. А вашите родители къде са в тази схема? Какво са направили за вас (в материално отношение)? Или всичко на сина, пък дъщерята - кучета я яли?
Докато живеете още с тези патриархални предразсъдъци (апартаментът/къщата/етажа трябва да се осигурят от мъжа, ако може и колата, от жената само децата и красотата) плюс съвместен живот на няколко поколения под един покрив, все ще ревете от патриархалния тормоз на свекървите си.
Свободен е само финансово и материално независимият човек. Поставите ли се в ролята да зависите от чуждия кеф - било то на мъжа, или на свекървата, все ще ви тормозят и мачкат.
Ако искате да разчупите и прекратите тази традиция - помислете за дъщерите си. Какво ще им осигурите, така че да бъдат независими от мъжа си и неговите родители.

# 155
  • при късмета
Вие няма ли да гледате майките си на стари години?  Все си мисля, че за подарък се дължи някаква благодарност, макар и да е порутена панелка.  Като не ти харесва, не приемаш, а не плюеш по този, който ти го е дал. Но това зависи от възпитанието.   

Ако подаряващия е със задни мисли или прави "подарък" с цел да има изгода самия той, то не, не заслужава благодарност, поне според мен.
А това дали някой ще гледа родителите си на стари години не е обвързано с това какво материално е получило детето от тях.
Обвързано е само и единствено с емоционалното.
Колкото родителя е бил подкрепящ и обичащ, толкова ще бъде подкрепян и обичан на стари години.
Едното няма нищо общо с другото

# 156

Свободен е само финансово и материално независимият човек. Поставите ли се в ролята да зависите от чуждия кеф - било то на мъжа, или на свекървата, все ще ви тормозят и мачкат.

Подписвам се под това! Единственият път към независимостта е финансовата независимост! Опитвам се по този начин да възпитавам и дъщеря си

# 157
  • София
Гадно ли ви се струва това, което написах? Не ви харесва? Грозно е? По материали от тази тема е, бай дъ уей. И ако не забелязвате, това е гледната точка на свекървата.

# 158
  • София
Вие няма ли да гледате майките си на стари години? 
При мен е ясно, нали?

# 159

Ако искате да разчупите и прекратите тази традиция - помислете за дъщерите си. Какво ще им осигурите, така че да бъдат независими от мъжа си и неговите родители.

Да, точно така е.

# 160
  • София
И пак "имотните" синове и "безимотните" снахи...
Хем чакате жилище от свекър и свекърва, хем и да не ви се месят в живота. А вашите родители къде са в тази схема? Какво са направили за вас (в материално отношение)? Или всичко на сина, пък дъщерята - кучета я яли?
Докато живеете още с тези патриархални предразсъдъци (апартаментът/къщата/етажа трябва да се осигурят от мъжа, ако може и колата, от жената само децата и красотата) плюс съвместен живот на няколко поколения под един покрив, все ще ревете от патриархалния тормоз на свекървите си.

И аз това се чудя. И въобще защо трябва да се разчита на чужд гръб, вместо на собствения?

# 161
Вие няма ли да гледате майките си на стари години?  Все си мисля, че за подарък се дължи някаква благодарност, макар и да е порутена панелка.  Като не ти харесва, не приемаш, а не плюеш по този, който ти го е дал. Но това зависи от възпитанието.  

И нищо да не ми остави, пак бих се грижила за нея на стари години, ако тя ми го позволи. Не ми е осигурила жилище в града, който живея, аз сама си го осигурих, но това не означава, че ще я оставя на произвола. Най-малкото защото тя ме възпита така, че да бъда независима от кефа на потенциалния ми мъж и фамилията му.

# 162
  • Бургас

Ще гледам родители, и свекъри включително. Обаче гледането не зависи от това кой колко и дали е дал, а от едно вътрешно усещане, наречено морал. Не бих оставила свекърите си да мизерстват, въпреки че една вилица не са ми дали за толкова години, нито децата си са гледали навремето, че последните да са им благодарни за нещо. На моите родители също ще помагам. Майка ми по едно време се съсипваше да работи на три места, за да не ни липсва нищо със сестра ми. Дали моите родители и неговите родители заслужават поравно според теб. Не, ама ще го получат, защото морала ми е такъв, че не бих оставила нито моите, нито на ММ родителите да студуват и да гладуват.
И за справка - бъдещото ми жилище сами ще си го осигурим с мъжа ми чрез спестяванията ни и чрез теглене на банков кредит. На родителите ни сме им казали, че не искаме нищо от тях. Само да се грижат за себе си и да мислят за старините си. Е, когато го казах това, свекъра си го премести в другия крачол. Защо да се лишава човека, като има синове да го мислят и да му сърбат попарата на харчовете.

# 163
  • София
Сийке, в нашия род няма подобни традиции. Тъкмо обратното - жените имат имоти и взимат голишарковци за мъже. Дано дъщеря ми да прекрати традицията на бедните зетковци, че е крайно време. Иначе нея безимотна няма да я оставим.

# 164
  • София

Ще гледам родители, и свекъри включително. Обаче гледането не зависи от това кой колко и дали е дал, а от едно вътрешно усещане, наречено морал. Не бих оставила свекърите си да мизерстват, въпреки че една вилица не са ми дали за толкова години, нито децата си са гледали навремето, че последните да са им благодарни за нещо. На моите родители също ще помагам. Майка ми по едно време се съсипваше да работи на три места, за да не ни липсва нищо със сестра ми. Дали моите родители и неговите родители заслужават поравно според теб. Не, ама ще го получат, защото морала ми е такъв, че не бих оставила нито моите, нито на ММ родителите да студуват и да гладуват.
И за справка - бъдещото ми жилище сами ще си го осигурим с мъжа ми чрез спестяванията ни и чрез теглене на банков кредит. На родителите ни сме им казали, че не искаме нищо от тях. Само да се грижат за себе си и да мислят за старините си. Е, когато го казах това, свекъра си го премести в другия крачол. Защо да се лишава човека, като има синове да го мислят и да му сърбат попарата на харчовете.

Ще падна от смях с твоя свекър.  Joy Сигурно на теб не ти е смешно, де, но много забавно го описваш.

Общи условия

Активация на акаунт