За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 877
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Berlin
И малкият ми е шишко и в сравнение с батко си е по-малко подвижен на тази възраст, ама какво да се прави, май на мен се е метнал. Laughing Чудя се как да го разнообразявам и да се движи повече, не знам какви играчки ще са му интересни.

# 496
  • София
Но моята шишка са й интересни 3:
Скрит текст:

но не да го бута или да се подпира на него, а отпред нещата.
също едно пияно, да кажем такъв тип, но не същото

и ей това куче:

# 497
Момичета,от няколко дни ни мъчат зъбки сега имаме и бистри сополки  ooooh! моля ви кажете нещо за бистри сополи.имам билка петоптъстник дали е безопасно да й капка малко или да я подпиша? Доктора нищо няма да изпише казвам го от опит  #2gunfire

# 498
  • Berlin
Благодаря, meggle. Пиано подобно имам, ама съм го оставила за след 1г. Laughing

Galina28, точно в момента давам за бистри сополи Шуслерова сол 3, 3х1 на ден. Почиствам с физ. разтвор 1-2 пъти на ден, ако има за почистване. Не знам дали има ефект обаче. Laughing Включих и Коризалия, обаче ЛЛ каза да дам Изопринозин и давам, защото не искам пак да ходим в болница, дано не слезе надолу.
За протокола - точно 10 дни беше здрав и батко му отиде на градина и веднага лепнаха нещо.

# 499
Аз й пръскам стеримар почистването с помпичка е кошмар ужасно плаче от него.Ние имаме и коризалия дали е безопасно за почти 6 месечно бебе? Знам че отстрани е странно обаче съм направо отчаяна.всеки път като отида при лекар не ми изписват нищо,защото било вирус.последния път кашля 7 дни преди да ми дадат нещо.... Питах за хомеопатия казаха,че не ползват за бебета  Confused

# 500
  • София
Но моята шишка са й интересни 3:
И при моя бяха същите играчки. Само пияно нямахме, но имахме люлка.

# 501
  • София
За почистването на носа - само с прахосмукачка. Peace Отчитам го, като голяма грешка, че не бях взела бейбивак за каката, а чак сега се престраших с малката. Другата ми грешка - купих инхалатор чак сега за малката, видиш ли зачатъци на хрема - инхалации с физ.р-р. Всичко друго, от което съм видяла ефект са само лекарства, нямам опит с хомеопатията.
AnMary като каза люлка - бънджито й е любимо. Laughing А с пияното много си играе. Peace

# 502
  bouquet благодаря

# 503
Мамчета, обръщам се първо към вас, защото лекарката ни е в отпуск. От няколко седмици насам забелязвам, че дланите на бебчо са потни и се стряска повече от преди. Разбрах, че това може да са симптоми на рахит. След десетина дни сме на преглед и се чудя дали да изчакам до тогава или да се свържа с лекарката и да се опитам да уговоря преглед по-рано. Може ли да има последствия ако изчакаме?

# 504
моето дете е на 10 месеца и не предевява никакво желание да се катери по мебелите та дори и да се изправя на тях, иначе е много подвижна пълзи, сяда сама, но явно аз съм виновна, защото ме е страх да е оставям сама на земята да се размята, за да не се чукне в някой ръб. Сгъваемата кошара е спуснахме на по-ниското ниво, но сега пък и идва висока , за да се хване и да се изправи. Детето на една моя позната е родено заедно с моето и вчера е проходило. Вашите деца как се научиха да се изправят на мебелите и проходиха?

# 505
 Моето започна да лази на 11м. и около две седмици след това се изправи държейки се за мен - аз седях при него на земята.Като се научи да прави нещо после няма спиране -един два дни след това си се изправяше като се хващаше за дивана,секцията и ли холната маса.От един месец някъде ходи сам и не пада(да е паднал два три пъти откакто ходи).Детето на една приятелка проходи на десет месеца направо без да лази и сега вече на година и един месец пада по 10 пъти на ден.
Важното е да не се карате децата да правят нещо за което не са готови.Когато е готово то само ще си се изправи, ще лази, ще проходи.Не бързай, че тръгне ли да щъка на всякъде за теб няма да има почивка.Моето преравя всички шкафове, разтоварва пералнята, отвива ролката с тоал. хартия - по цял ден тичам след него да събирам дрехи и други неща.

# 506
Моя на 7-8 месеца се обръщаше по корем и се избутваше до ръба на леглото и се спускаше с краката надолу и стъпваше.И се движеше хванат,но не повече от няколко крачици.А се изправяше ,като се държеше за покривалото на леглото.Каквото може да хване добре в шепата и да стисне.Но моя си беше много шавлив.
Мисля си е добре детето.Ти като седнеш не се ли катери по краката да го вземеш?Или да стигне нещо от масата?
Насила не става,защото са умения на координация ръце,крака...няма как със зор да го нивелираш по мебелите.Поне аз не знам.

# 507
като, че не и идва на ума да се катери, като, че ли предпочита да пълзи .Дали, защото аз от скоро започнах да я пускам и тя още опипва почвата незнам. Дори понякога , като е водя за ръцете да ходи иска да седне на земята. Аз не я оставям много на земята от страх и тя понякога се изнервя. Веднъж беше седнала на земята и падна назад и си удари главата , не беше кой знай какво, но порева. От там на сетне стоя над нея, като орел , при по- рязко нейно движение и я взимам на ръце

# 508
като, че не и идва на ума да се катери, като, че ли предпочита да пълзи .Дали, защото аз от скоро започнах да я пускам и тя още опипва почвата незнам. Дори понякога , като е водя за ръцете да ходи иска да седне на земята. Аз не я оставям много на земята от страх и тя понякога се изнервя. Веднъж беше седнала на земята и падна назад и си удари главата , не беше кой знай какво, но порева. От там на сетне стоя над нея, като орел , при по- рязко нейно движение и я взимам на ръце
Постели нещо меко на земята и я пусни. Като ти е все в ръцете как ще опитва нови неща и ще се учи? Аз постелих върху килима меко сглобяемо килимче. Слагах я там и много се забавляваше. Тупна не както трябва един-дна пъти и се научи да тупва по дупе. Като падне на мекото не се удря, но и почва са изследва и да разбира какво как да прави. Всяко дете е различно, но пък няма как вечно да ти е в ръцете. И аз винаги се стремях да съм покрай нея, за да реагирам, но само я попридържах, оставях я сама да се справя. Wink

# 509
На нас най-интересни са ни тези играчки, дето не са играчки. Научи се да пълзи, за да ми докопа телефона, дистанционното, чехлите, все забранените неща.  hahaha
Сега е на 10 мес. и половина и започна да се катери по мен. Веднъж му показах как става и взе, че му хареса, но не може още сам да се изправя, набира се, но няма сила. Сега стимул да започне да се катери са едни кърпи за ръце, които умишлено слагам на гърба на дивана, голямо пъшкане и набиране пада.  hahaha Трябва да е готово детето и да улучиш какво му привлича любопитството.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт