За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 823
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Аз ползвам трениторъчна чашка на Авент, която също е с дръжки.Показах му  на детето как да я държи няколко пъти като заставах зад него и му държах ръчичките докато пие и сега си пие сам. И тази чашка е за 6+.
Искам да попитам до кога трябва да се дава мляко на детето (АМ или кърма)вечер преди лягане или през ноща? Моят син е на 12 месеца и половина и слагам по нещо млечно във всяко ядене.Давам също и витамин Д.
Мляко може да му даваш винаги.Не е необходимо до 3г 
да го пие от шише с биберон.Още повече ,като слагаш и във яденето.
Ако детето е извеждано достатъчно на вън,не изключваш от менюто риба и месо не би трябвало да има проблем.
Но ако все пак има индикации да пие вит .Д ,тъмна кожа,бърз растеж,рядко е на вън,по-високо тегло ...се приема и калции.Така,че се консултирай с друг лекар.Може да го пие само в най-мрачните месеци.

# 661
  • София
Мисля, че чашите на Avent имаха и мек накрайник. Купувала съм. Не помня като купих чашата дали тя беше с твърд накрайник и в комплекта имаше мек или го купих отделно.

Сина ми пропи вода седмица преди да навърши 1г. Имах само една чаша и много шишета. Най-удобни му бяха шишетата с широка сламка. Пробвала съм и АМ да слагам в него, но после миенето е кошмар.

# 662
  • София
Angel_Dust, благодаря за линковете. Започвам да чета. Междувременно му давам шишето да играе с него, за да свиква и пак не го иска. Опитах да му дам вода, той реве и надува биберона навън, чак смешно ми стана.

# 663
Здравейте на всички тук! До кога сменяхте страните на леглото? Ние сме на 2,5 месеца и се чудя дали да продължавам да я сменям

# 664
  • София
докато не почне само да се върти.

# 665
Ние сме почти на пет месеца и вече я сменям много рядко, примерно на седмица! Иначе да споделя нещо смешно: сложих го сега да спи на една страна и клатя леглото и по едно време гледам се подава глава Shocked newsm78 Пък той мамин днес за първи път без помощ се обърна по корем и явно вече ще правим така и в леглото  Joy hahaha

# 666
Мами, как изглежда току-що пробило зъбче. Сега , след като го оправях след къпане (на 5 мес и 2 дни сме) видях на венеца бяла точка. Възможно ли е да е наченка на зъбче?

# 667
Ако е пробило, като плъзнеш пръст по венеца ще драска. При нас първо се вижда бяла точица, самото място е леко надуто и след време прорязва и драска вече.

# 668
Само се вижда бяла точица, много е твърд венеца и надут, но не драска. Кога мога да очаквам да излезне толкова, че да драска?

# 669
Скоро, кога точно не знам Simple Smile Долните ни зъбчета се прорязаха бързо. Горните доста време се белееха преди да се покажат. Може би няколко седмици. Предполагам си е индивидуално Simple Smile

# 670
А за млякото докато иска детето. Моите до 13 м пиеха АМ, после минахме на кисело мляко сутрин и вечер до 2 г. когато приеха различна вечеря а сутрин пиеха до 3 г. някъде сутрин преди ясла (там закусваха отново) Simple Smile
Ами аз смятам да спирам с кърмата понеже много хапе, а и да ти кажа не иска да суче вече вечер преди лягане. Започнах да предлагам КМ, мъкар че засега срещам трудности. Опитала съм и с прясно и с АМ, но не става и това е.Поне киселото го яде ама да не е направено като айрян. Ти захар слагаше ли в КМ или само го разбиваше?

# 671
Да питам и тук, че при нас се появи нов проблем. Аз трябва да се връщам на работа, а дребния отказва да пие от шише! Цедя се, предлагам, той пищи и плюе и си иска гърдата! Давам кърма с лъжичка - пак плюе. Захранването също върви тегаво. Давах по малко моркови първата седмица, хапваше. Дадох тиква втората, но се появи обрив на гърдичките и изчаках няколко дни. Сега го мъча с броколи, разреждам с кърма, но повече от 40-50 грама с много зор не изяжда. Иска да си цокне и това е! Дайте съвет какво да правя 😳
И аз имам същия проблем,дори си удължих неплатено майчинство.последно опитах като сложих малкио бананово пюре в млякото пак не иска,но май глътна
малко  newsm78 обаче и вода не иска да пие.Мислите ли че е проблем,ако не пие вода след 6 я месец?

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 02:39 от Galina28

# 672
  • Sofia
Какви са последствията от спрян след третия прием антибиотик?

# 673
Здравейте. Искам да ви попитам от каква възраст слагахте бебчо на шезлонг или люлка? Имам полуседнала люлка и все още изчаквам. Понеже се спори и за столчетата за кола, които са от 0 до 6 месеца, някои ортопеди и педиатри казват,че не са подходящи още от рано, затова се чудя и за тези люлки, които са горе долу като столчетата за кола спрямо извивката за гръб.

# 674
  • София
Няма никакъв спор за кошчетата за кола(не са 0-6, а са до 13 кг, година-година и нещо), много моля... има препоръки само за начина на ползване първите месеци.
Не е ясно колко ти е голямо бебчето. Нашият шезлонг си имаше равно положение и съм го слагала от първия ден.
Ако люлката ви е като стол за кола, бих го слагала, просто не бих прикалявала с времето вътре...

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 20:09 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт