За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 881
  • 748
  •   1
Отговори
# 525

Да Енджъл аз взех чаено масло , мирише отвартително , но го слагам.то на рецепрата не пише какво точно е само Хидрин профилкатично и толкоз.ама сега се чудя с какво да я намажа , освен с Виприна и послед да  я напръскам с този Хидрин.

# 526
  • София
да, мирише силно, ама те за това бягат гадините Simple Smile
Обади се й я питай лекарката точно какво е имала предвид и как да процедираш.

# 527
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравйте момичета Simple Smile Имам въпрос относно храненето на бебето. Бебчето ми е на два месеца и половина - изцяло на АМ. Храним се по 6 пъти на ден - през 3 часа и половина. Според педиатъра ми трябва да яде около 120- 130 мл на ден. Но в последно време започна явно да не и стига и и правя 30 мл допълнително и тя ги изяжда, което прави 160мл. Притеснявам се защото незнам дали това количество не е много за толкова малко бебе. Моля споделете по колко ядат вашите бебчета, през колко часа, колко пъти на ден. 

Здравейте!
А вие как разбрахте, че не му достига храна на бебчето?
Поне от нещата, които чета, не е добре да се дава "още малко" на бебето;
Ако не бъркам, в този момент бебетата качват по около 30 гр. на ден.
Мисля, че е редно да коментирате с педиатъра увеличаването на храната!

# 528
Здравйте момичета Simple Smile Имам въпрос относно храненето на бебето. Бебчето ми е на два месеца и половина - изцяло на АМ. Храним се по 6 пъти на ден - през 3 часа и половина. Според педиатъра ми трябва да яде около 120- 130 мл на ден. Но в последно време започна явно да не и стига и и правя 30 мл допълнително и тя ги изяжда, което прави 160мл. Притеснявам се защото незнам дали това количество не е много за толкова малко бебе. Моля споделете по колко ядат вашите бебчета, през колко часа, колко пъти на ден. 

Здравейте!
А вие как разбрахте, че не му достига храна на бебчето?
Поне от нещата, които чета, не е добре да се дава "още малко" на бебето;
Ако не бъркам, в този момент бебетата качват по около 30 гр. на ден.
Мисля, че е редно да коментирате с педиатъра увеличаването на храната!
И що за глупости са това? Като реве детето и видимо търси още, ще му даде. Моето също винаги е изяждало повече, отколкото "трябва", а нито е дебел, нито нищо. С времето апетита му понамаля и въпреки всичко сега пак яде повече за възрастта си. На четири месеца и половина е и е малко над 7500. Всяко бебе е различно, как може да говорите така на жената? Като му се яде на детето и си го дояжда, да му прави, ккаво толкова!

# 529
Педиатрите имат някакъв стандарт на хранене в определените месеци на бебето и по тях се ориентират,ама моята винаги е яла повече. На 5 месеца според педи 150 мл, +/- 20, но тя ядеше по 200. Сега на 6 месеця правя 200, изяжда ги и иска още. Додавам още 40-50 и си ги хапва. Ако бебето е гладно - храни го, но все пак не прекалявай. Моята мома сигурно и 500 мл ще изпие ако й дам хаха Simple Smile

# 530
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Цитат
И що за глупости са това? Като реве детето и видимо търси още, ще му даде. Моето също винаги е изяждало повече, отколкото "трябва", а нито е дебел, нито нищо. С времето апетита му понамаля и въпреки всичко сега пак яде повече за възрастта си. На четири месеца и половина е и е малко над 7500. Всяко бебе е различно, как може да говорите така на жената? Като му се яде на детето и си го дояжда, да му прави, ккаво толкова!

Знам, че е трудно, но нека опитаме с друг тон, а?
Естествено, че ако детето е гладно, ще яде!
Въпроса ми беше дали има друга причина да плаче и да е неспокойно.
И ако имам притеснения търся педиатър и/или специалист, именно защото всяко дете е различно!
Ясно е, че таблиците за ръст и тегло са приблизителни, и затова има хора, които са учили по десет години, и преценяват дали нещата са ок или не!

# 531
Привет! На един месец сме и още не ни е паднал пъпът...знам че може и по-късно, но пак да ви питам. Вчера бяхме на консулатция и педиатърът каза, че просто е била по-дебела пъпната връв и затова се бави и че не бил възпален. Слагам си спирт и пудра по няколко пъти на ден. Забелязала съм обаче, че като реве по-силно, след баня особено, пъпът леко се издува, някак си се стяга като мускул кожата около него. Задължително ли е да е пъпна херния? Четох за нея и се притесних, пък вчера си ревеше на консултацията и се надявам, че лекарят щеше да каже нещо ако има проблем.

# 532
Привет! На един месец сме и още не ни е паднал пъпът...знам че може и по-късно, но пак да ви питам. Вчера бяхме на консулатция и педиатърът каза, че просто е била по-дебела пъпната връв и затова се бави и че не бил възпален. Слагам си спирт и пудра по няколко пъти на ден. Забелязала съм обаче, че като реве по-силно, след баня особено, пъпът леко се издува, някак си се стяга като мускул кожата около него. Задължително ли е да е пъпна херния? Четох за нея и се притесних, пък вчера си ревеше на консултацията и се надявам, че лекарят щеше да каже нещо ако има проблем.

Един месец е много време...не помня много добре , но имаше някакви дни след раждането , през които трябва вече да е паднал.нашия падна към 9-10 ден.потърси второ мниние!

# 533
Ако не е паднал още пъпа, не трябва да се мокри. От постоянното мокрене може би не може да изсъхне и да падне.

# 534
Ако не е паднал още пъпа, не трябва да се мокри. От постоянното мокрене може би не може да изсъхне и да падне.
Не го мокря. Педиатърът не каза да е проблем....някой тук беше писал, че е паднал на втория месец и т.н. Виждам че се държи на много малко, но не го въртя или пипам.

# 535

На нас от болницата ни казаха за един лосион за пъпче на А-дерма. Казаха, че с него пъпчето ще падне и заздравее по-бързо. Там капехме по веднъж на ден, след баня. Пъпчето ни падна в деня на изписването. След това продължихме да нанасяме при всяка смяна на памперса и за две седмици беше заздравяло напълно.

# 536
Цитат

Знам, че е трудно, но нека опитаме с друг тон, а?
Естествено, че ако детето е гладно, ще яде!
Въпроса ми беше дали има друга причина да плаче и да е неспокойно.
И ако имам притеснения търся педиатър и/или специалист, именно защото всяко дете е различно!
Ясно е, че таблиците за ръст и тегло са приблизителни, и затова има хора, които са учили по десет години, и преценяват дали нещата са ок или не!
Дали не ми говориш за същите тези педиатри, които започват захранването със сокчета? Защото и моята е такава, смятай дали я слушам и дали бих коментирала с нея, колко яде бебето ми. Давам му колкото иска и повярвай, яде колкото иска и знае кога да спре, дори да е надвишил "нормата" със 30 мл. Ти не заяви ли твърдо, че не било добре да му се додава? Сега ми казваш, че като му се яде, да си яде. Аз ли лошо те чета, ти ли лошо пишеш? Това, което написа продиктува тона ми, защото не обичам такива твърдения, които и без това объркват младите майки. Сегашното ти твърдение, като му се яде, да си яде, заслужава вече по друг тон!  smile3501

# 537
Да, моето е слонче Simple Smile точно днес падна една част от пъпа, мисля че останалата е на път да падне. Само се притеснявам за въпросната пъпна херния, за която прочетох.  Май в началото при повечето бебета при рев леко се издува пъпа, и пише че за няколко седмици минава сам.

# 538
не се тревожи за пъпна херния, изчакай да падне пъпчето и като падне отидете на педиатър той ще ви сложи лепенка на пъпчето за няколко дни и след махането и ще се види дали ще има проблем., пъпната херния е често срещана при бебета и се оправя лесно не го мисли от сега. ние бяхме със щипка и пъпчето ни падна и на нас като бяхме на месец и ми казаха че с тези щипки по бавно ставало сложиха ни конче накрая и с притпгането на кончето пъпчето падна бързо.

# 539
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета за отговорите Simple Smile Не исках да предизвиквам спор- просто бях притеснена, защото ми казваха, че като давам на бебето си повече ще му разширя стомахчето. За това реших да ви пиша за мнения от хора минали по този път. Говорила съм с педиатъра - той каза 130мл средно количество.

Общи условия

Активация на акаунт