За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 876
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами,искам да ви попитам кога започнахте да захранвате бебетата си и с какво като начало,защото има много различни отговори по този въпрос.Ние сме на 5 месеца и 6 дена и се чудя дали да почна с ябълка.Благодаря ви предварително. Simple Smile

# 541
Започнах захранването на 6 месеца и 10 дни с оризова каша.

Според мен е рано за захранване. Изчакай, ако имаш възможност поне докато навърши 6 месеца.

# 542
  • София
Аз започнах на 6м. и половина с картоф и морков. Peace Оризова каша не понася и до сега това е единственото нещо, което я потриса от отвращение (пробвала съм всякакви варианти - с АМ, с плод, не и не!).

# 543
  • София
tanitkata86  - на 5 и половина месеца почнах, защото наддаваше зле, иначе  щях да почакам и повече.
Не бих захранила с ябълка. Или с каша или със зеленчук.

# 544
Благодаря ви за отговорите.Съвсем съм объркана вече,защото едната педиатърка казва да започна със сок,а другата с каша.Може ли да се започва с каша,досега е приемала течно и изведнъж по твърда храна,нали по старо му се започва със сок от ябълка или морков.Много се чудя,пък ми е притеснено тъй като нямаме един ензим и не може да поема млечна захар.Все пак ще се почудя още малко имаме достатъчно време до 6-ти месец.Благодаря на всички.

# 545
  • София
В началото кашата я прави по-течна, ако я направиш много гъста може да ти я откаже. Peace

# 546
  • София
Сокът е последното, което се въвежда след каши, пюрета - зеленчукови, месни, плодови...
Кашата може и да е безмлечна, ако има проблем.
Та бих слушала тази с кашата.

# 547
Много благодаря за бързите отговори Simple Smile

# 548
Аз захраних на 5 месеца и половина с картофено пюре разредено до рядка боза с ам хареса й.сега сме на 6 месеца и все още правя пюренцата доста рядки.безмлечна оризова каша смесена с плодове мн се харесва. Peace п.с. Моето бебче е много едричка всяко бебе е индивидуално и може да не е готово за захранване.Аз не я насилвам за количество,колкото хапнем толкова основно на кърма е.

# 549
на 4 месеца и половина сме и до сега се хранихме с фризолак ..
започнах захранване с картофи и моркови пюре стигнах до едно бурканче  от 125 г. , но иска и мляко след това .. давам 150 общо количество ..
въпроса ми е колко мляко трябва да давам след пюрето ?
и как да заместя млякото с пюре ?
едно бурканче пюре 190г. ще стигне ли за 4 часа ?

# 550
на 4 месеца и половина сме и до сега се хранихме с фризолак ..
започнах захранване с картофи и моркови пюре стигнах до едно бурканче  от 125 г. , но иска и мляко след това .. давам 150 общо количество ..
въпроса ми е колко мляко трябва да давам след пюрето ?
и как да заместя млякото с пюре ?
едно бурканче пюре 190г. ще стигне ли за 4 часа ?
или твоето дете яде много или моето малко, защото ние сме на 10 м и яде на едно ядене около 190 гр може и малко по- малко и не иска мляко после, може да изпие след около 2/3 часа 150 мл мляко най- много . Толкова пие и вечер преди лягане, но ние сме големи и имаме заместени хранения, а на вас ви е още рано , за това според мен за 4 месечно бебе 125 гр е доста количество и не е необходимо да заместваш млякото. Наблягай на него, пюрето не е по-важно от млякото

# 551
И ние така ядохме до сега пюре и мляко. Днес нашата лекарка каза да увелича количеството пюре от 125 гр на около 150, за да се махне обедното мляко. Така след пюре би трябвало да не огладнява около 4 часа, а не на 3. Така на обяд хапнаа повечко пюренце и сега я чакам да огладнее. Но това е за моето бебе, за твоето все пак говори с личната

# 552
Обикновено млечното хранене (кърма или АМ) не се замества изцяло до 1 годинка. Първо се кърми/храни с АМ детето и след около 30-40 мин се дава твърда храна.
А за 4 месечно бебе е прекалено рано да се замести млечното хранене според мен. Изчакай поне да стане на 6. А до тогава е желателно да предлагаш много малко твърда храна

# 553
Мамчета да ви попитам за съвет. Бебка е на месец, вечер спи макар и да мрънкоти, през цялата вечер, спи и до сега не се буди сама за ядене а аз я будя на 3 часа за да я храня. Рядко се е случвало сама да се събуди и да проплаче. Та да ви питам да продължавам ли да я будя или да я оставям докато сама не се събуди. На кърма сме до сега рядко е ревала за хранене така че я храня през 2-3 часа, ако спи през деня пак я будя. Добре наддава, качи килограм за месец. Хапва по 100-110 на ядене (тегля я с бебешка везна). Може би е рано още да я оставям. Като първо детенце още не знам кое е най-добре и как да постъпвам. Благодаря ви!

# 554
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моето бебе е на два месеца, аз го будя, така ме посъветва гинеколога ми, още когато се роди;
Педиатъра ме съветва да спра нощното хранене, но засега не съм, нагласявам си аларма, ако бебето не се събуди ( което е рядко) аз го будя за да го накърмя!
Да, vivian09 ,детето ви наддава добре!

Общи условия

Активация на акаунт