За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 868
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Не съм го будила, нито през деня, нито нощем.Случвало се е да пропусне хранене през и през деня, но си наддаваше добре.

# 556
И аз не съм будила. Щом наддава добре, няма нужда дя се буди. Здравото бебче, което има апетит, ще се събуди само, ако огладнее.

# 557
Шокирана съм с това будене. Един път го направих и то още в болницата по съвет на тамошната педиатърка и ми стана ясно, че е грешка. Моето дете си е ставало винаги само, а ако не стане, просто го оставях да спи. Махна нощното хранене към края на втория месец, а сега ми махна и вечерното, на четири месеца и половина е. Яде вече по пет пъти и е към 8 кг. Относно заместването на млечно хранене, аз пък съм против до годинка само на мляко да е, особено пък на АМ. Зъбки му никнат към 6 месеца, а да яде мляко само до годинка и да няма заместено хранене, нещо не ми се връзват тея нови моди... newsm78

# 558
  • София
Аз пък не знам как да спра нощното хранене. ooooh! Достатъчно голяма е да не се храни през нощта, но е като часовник, в 2ч. всяка нощ, не пропуска. И е страшен рев, докато не си получи шишето. Приемам съвети.

# 559
Мамчета да ви попитам за съвет. Бебка е на месец, вечер спи макар и да мрънкоти, през цялата вечер, спи и до сега не се буди сама за ядене а аз я будя на 3 часа за да я храня. Рядко се е случвало сама да се събуди и да проплаче. Та да ви питам да продължавам ли да я будя или да я оставям докато сама не се събуди. На кърма сме до сега рядко е ревала за хранене така че я храня през 2-3 часа, ако спи през деня пак я будя. Добре наддава, качи килограм за месец. Хапва по 100-110 на ядене (тегля я с бебешка везна). Може би е рано още да я оставям. Като първо детенце още не знам кое е най-добре и как да постъпвам. Благодаря ви!
И аз така правех с дъщеря ми. Само на кърма и я будех нощем да яде, едвам ставах като зомби с аларма на телефона. Наддаваше много добре, даже леко в повече. Педиатърката беше казала да ядена 3 часа и да я будя ако се успи, бях го приела буквално и на консултацията като й казах че я будя през нощта да яде тя се изненада и малко се пошегува с нас, че не сме я разбрали като ни е казвала да яде на 3 часа. Каза да спра да я будя, така и направих. Започнахме да се наспиваме с последно ядене към 10-11 и първо към 7 сутрин. Наддаването ни беше супер, даже не ми даваше да й давам каши, защото напомпвали излишно, а ние бяхме пухкави достатъчно Simple Smile
Сега младежът ми е на 1 месец и сам си се буди нощем, спазва си режим и си яде по веднъж или два пъти нощем, но и този път нямам чак толкова кърма като предния, въпреки че е наддал добре засега.

# 560
Може да не е готова, аз малко го позалъгвах в началото с вода, но докато не стана готов, не го махна...Просто изчакай!

# 561
Аз пък не знам как да спра нощното хранене. ooooh! Достатъчно голяма е да не се храни през нощта, но е като часовник, в 2ч. всяка нощ, не пропуска. И е страшен рев, докато не си получи шишето. Приемам съвети.
даваш ли вечеря/ твърда храна?

# 562
  • София
Аз от скоро я захраних, каква твърда храна например?
След като я храних в 20ч. за последно реших да изместя режима така, че към 22ч. да яде за последно и пак си се буди в 2ч. Crazy Независимо дали ще има 5 хранения през деня или 4 пак е същото. Направих ги пак 4, за да не я помпам излишно. На обяд си изяжда 200 гр. пюре месо със зеленчуци, следобед каша и преди лягане мляко с 1 бисквитка. Като най-интересното е, че млякото й е 180мл. вода с 6 лъжици, а не максимума (210мл), колкото пъти съм пробвала 210 мл. винаги оставя ок.40 мл.

# 563
Момичета, използвате ли под някаква форма сребърна вода за предпазване от вируси и как точно?
Ние с малкия сме в отделение вече 9 дни /с вирусна пневмония е/ и днес се чух по телефона с една приятелка, която ми сподели че предпазва детето си като му маже лицето, около устата и нослето най-много, преди всяко излизане със сребърна вода. В интерес на истината децата ни са на една възраст, а нейното рядко боледува и то не повечд от някаква настинка.

# 564
Аз от скоро я захраних, каква твърда храна например?
След като я храних в 20ч. за последно реших да изместя режима така, че към 22ч. да яде за последно и пак си се буди в 2ч. Crazy Независимо дали ще има 5 хранения през деня или 4 пак е същото. Направих ги пак 4, за да не я помпам излишно. На обяд си изяжда 200 гр. пюре месо със зеленчуци, следобед каша и преди лягане мляко с 1 бисквитка. Като най-интересното е, че млякото й е 180мл. вода с 6 лъжици, а не максимума (210мл), колкото пъти съм пробвала 210 мл. винаги оставя ок.40 мл.
  На тази възраст бебетата трябва да имат три твърди и две течни хранения, т.е. 5 хранения на ден, а нощното не се брои(така ни беше казала нашата лекарка), въпреки че моето дете не ядеше нощем, но се будеше в 6 сутринта,пиеше мляко и после пак заспиваше до 8.30-9ч., след това си закусваше.Според мен бебчето може и да е гладно, опитай да даваш през деня по на често(на три часа, примерно), а нощем, ако се събуди да даваш съвсем малко мляко, колкото да се успокои.

# 565
Момичета,бебка все й тече нослето и е болна.Лекарката ни посъветва да й даваме храни богати на желязо като броколи и елда.предположи че може да има анемия,защотото е само на кърма(без Ам),а кърмата била много бедна на желязо.Мислите ли,че ще получи достатъчно желязо с твърда храна или да потърся витамини.Какви храни с желязо ми препоръчвате.На 6 месеца е.започнали сме захранването

# 566
  • София
Galina28, само с голо предположение не бих казала, че може да се отсъди дали или няма анемия. Направете ПКК.

Моите и двете деца бяха кърмени до 5ти месец. Щерката обаче беше захранена по ранната схема, малкия - на 7м.
Дъщеря ми беше с нисък хемоглобин в 6ти месец, мина само със зелена диета. Малкия беше с нормален хемоглобин.

# 567
Здравейте майчета!Аз имам 2 въпроса към вас,но ще бъда малко по подробна за да придобиете малко по ясна представа за нещата.Мойта беба е на 2 месеца вчера яде в 12 вечерта последно след това се събуди в 6 до тук добре понеже нощното хранене го спряхме още през първата седмица.Но следващото хранене беше чак в 11 сутринта и то аз я събудих иначе възнамеряваше да поспи още.Не е ли много малка да пропуска цяло хранене?Това не е единичен случей тя редовно пропуска така хранене,особено като заспа и аз яде на 4-5 час и то пак аз я будя.По принцип се опитвам да сме на режим 3 часа ама не ми се получават нещата само през деня.Днес случайно се събудих в 9,30 и и дадох да яде, а тя повърна доста обилно.Какво бихте ме посъветвали да я оставям ли да се наспива?Относно наддаването не знам как стоят нещата от 1ви не е теглена сега на 25 сме на консултация.Вторият ми въпрос е относно влагата в стаята.Поръчах един йонизатор и един влагоабсорбатор,но като казах на мъжа ми за влагоабсорбатора каза,че съм луда и не било хубаво да се изсушава толкова въздуха.Аз обаче смятам,че влагата може да напреди много повече.Понеже сме точно до банята и в стаята има доста влага.И не само това и водата в каната се преварява в стаята и дрехите се сушат в стаята.Знам,че не е полезно и не е хубаво,но няма как иначе.Дрехите вече ще ги изкарваме на вън времето е хубаво просто зимата нямаше как.Около нас са само пушеци и те се омирисваха,все пак пералнята ги вади леко влажни, а не мокри.Мисълта ми е да ползвам ли влагоабсорбатора при положение,че сме с 2 духалки или няма нужда?Вие как смятате?Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.Благодаря предварително

# 568
 Бебето не е часовник.Няма как да става през три часа и да яде винаги еднакво количество.Не я събуждай, нали все пак яде.Ще имаш повод за притеснение ако на следващата консултация се установи, че не е наддала.И моят син пропускаше хранения, защото спеше, но винаги си наддаваше по над килограм на месец.

# 569
След като 1 час бебето е плакало е нормално да спи по-дълго. Спрете да будите горките деца за храна, защото ви били казали на 3 часа да ядат, когато огладнеят ще разберете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт