За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 861
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Berlin
Има ли някаква тема за деца с бронхити? Grinning И двамцата пак са болни, направо ще се гръмна. Поне вече минахме през това един път, ама ако всеки път правят бронхити, не знам. newsm78 Нещо като превенция има ли ...

# 571
  • София
Освен в темата с бронхиалната астма Wink
Хм, превенция, аз не знам поне. Въздухът в Сандански добре се отразява на белодробните заболявания, иначе вече за деца астматици си има профилактика, за да не правят пристъпи, но то е друго. Бронхит, който става от стичащи се секрети от носа, слиза надолу и става бронхит или за друго говорим?

# 572
Спеше по цяла нощ  от прибирането ни от родилното, първо 5-6 часа пауза, после и 8-9 часа. Не съм го будила. Първите месеци качваше по кг на месец.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 10:52 от iskambebche

# 573
  • Berlin
meggle, всичко почва със сополи, да.

# 574
Благодаря ви за бързите отговори.А относно влагата какво бихте ме посъветвали.

# 575
Здравейте майчета!Аз имам 2 въпроса към вас,но ще бъда малко по подробна за да придобиете малко по ясна представа за нещата.Мойта беба е на 2 месеца вчера яде в 12 вечерта последно след това се събуди в 6 до тук добре понеже нощното хранене го спряхме още през първата седмица.Но следващото хранене беше чак в 11 сутринта и то аз я събудих иначе възнамеряваше да поспи още.Не е ли много малка да пропуска цяло хранене?Това не е единичен случей тя редовно пропуска така хранене,особено като заспа и аз яде на 4-5 час и то пак аз я будя.По принцип се опитвам да сме на режим 3 часа ама не ми се получават нещата само през деня.Днес случайно се събудих в 9,30 и и дадох да яде, а тя повърна доста обилно.Какво бихте ме посъветвали да я оставям ли да се наспива?Относно наддаването не знам как стоят нещата от 1ви не е теглена сега на 25 сме на консултация.Вторият ми въпрос е относно влагата в стаята.Поръчах един йонизатор и един влагоабсорбатор,но като казах на мъжа ми за влагоабсорбатора каза,че съм луда и не било хубаво да се изсушава толкова въздуха.Аз обаче смятам,че влагата може да напреди много повече.Понеже сме точно до банята и в стаята има доста влага.И не само това и водата в каната се преварява в стаята и дрехите се сушат в стаята.Знам,че не е полезно и не е хубаво,но няма как иначе.Дрехите вече ще ги изкарваме на вън времето е хубаво просто зимата нямаше как.Около нас са само пушеци и те се омирисваха,все пак пералнята ги вади леко влажни, а не мокри.Мисълта ми е да ползвам ли влагоабсорбатора при положение,че сме с 2 духалки или няма нужда?Вие как смятате?Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.Благодаря предварително
да се сушът дрехи в стаята на бебето е изключително вредно, защото така децата получават астма, недей да го правиш ако ти е възможно намери друг начин или ги оставяй някъде в банята . За влагата ти е достатъчен един влага абсорбатор от тези на Церезит според мен. За храненето не се тревожи бебетата са различни и моето бебе не яде в един и същи час. Бебенцата на 2 месеца са още много малки и обичат да си поспиват ( те почти само това правят) оставяй бебето да спи , за да огладнее хубаво и на следващото ядене да се нахрани добре. Пък то ако е гладно ще намери начин да те събуди е ако нямаш много дълбок сън де  Peace

# 576
Здравейте майчета!Аз имам 2 въпроса към вас,но ще бъда малко по подробна за да придобиете малко по ясна представа за нещата.Мойта беба е на 2 месеца вчера яде в 12 вечерта последно след това се събуди в 6 до тук добре понеже нощното хранене го спряхме още през първата седмица.Но следващото хранене беше чак в 11 сутринта и то аз я събудих иначе възнамеряваше да поспи още.Не е ли много малка да пропуска цяло хранене?Това не е единичен случей тя редовно пропуска така хранене,особено като заспа и аз яде на 4-5 час и то пак аз я будя.По принцип се опитвам да сме на режим 3 часа ама не ми се получават нещата само през деня.Днес случайно се събудих в 9,30 и и дадох да яде, а тя повърна доста обилно.Какво бихте ме посъветвали да я оставям ли да се наспива?Относно наддаването не знам как стоят нещата от 1ви не е теглена сега на 25 сме на консултация.Вторият ми въпрос е относно влагата в стаята.Поръчах един йонизатор и един влагоабсорбатор,но като казах на мъжа ми за влагоабсорбатора каза,че съм луда и не било хубаво да се изсушава толкова въздуха.Аз обаче смятам,че влагата може да напреди много повече.Понеже сме точно до банята и в стаята има доста влага.И не само това и водата в каната се преварява в стаята и дрехите се сушат в стаята.Знам,че не е полезно и не е хубаво,но няма как иначе.Дрехите вече ще ги изкарваме на вън времето е хубаво просто зимата нямаше как.Около нас са само пушеци и те се омирисваха,все пак пералнята ги вади леко влажни, а не мокри.Мисълта ми е да ползвам ли влагоабсорбатора при положение,че сме с 2 духалки или няма нужда?Вие как смятате?Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.Благодаря предварително
да се сушът дрехи в стаята на бебето е изключително вредно, защото така децата получават астма, недей да го правиш ако ти е възможно намери друг начин или ги оставяй някъде в банята . За влагата ти е достатъчен един влага абсорбатор от тези на Церезит според мен. За храненето не се тревожи бебетата са различни и моето бебе не яде в един и същи час. Бебенцата на 2 месеца са още много малки и обичат да си поспиват ( те почти само това правят) оставяй бебето да спи , за да огладнее хубаво и на следващото ядене да се нахрани добре. Пък то ако е гладно ще намери начин да те събуди е ако нямаш много дълбок сън де  Peace

Благодаря за съвета значи ще взема влагоабсорбатора вече съм го поръчала.Само да не пресуша въздоха понеже както казах сме с 2 духалки.Аз всъшност съм на консултация на 25 обаче не съм сигурна дали на 3 часа трябва да я храня.Някъде из коментарите четох,че на 2 месеца бебето яде на 3,30.Тя в момента яде 130мл. като и дам на 3тия час всичко си изяжда.Не я изчаквам да се разплаче, а направо и давам.Сега тъкмо трябваше да се храни и заспа,но ще изчакам да се събуди

# 577
С влагоабсорбатор на Церезит никога не можеш да пресушиш въздуха  Laughing Имахме 2, стъклата бяха мокри от влага и вода се стичаше по первазите, а абсорбаторите бяха почти празни. Не суши дрехи в стаята и проветрявай редовно.
За храненето всяко дете е различно, трябва да му откриеш неговия ритъм. Аз повече от 4 часа през деня не съм я оставяла без храна, но моето дете беше на кърма. Нощем ако се събудеше я хранех иначе не, но тя рядко спеше цяла нощ. Следи дали пиша нормално и дали ака редовно. Това е маркер дали му стига храната. Гледай сумарно за денонощие какво количество яде, нали има някакви средни препоръчителни количества по кутиите АМ. Все пак, за да кажеш на консултацията кога, как и колко изяжда.  Peace

# 578
Мами, може ли някоя от вас да ми препоръча добър дерматолог за Пловдив или Стара Загора. Благодаря предварително  Hug

# 579
Да за проветрването знам даже като излезем на раходка даржа по 2 часа отворено докато се преберем а като е хубаво времето и по цял ден оставям отворено разбира се пак си я обличам дебело и със шапка задължително.Дрехите вече не ги държа вътре дано да не е късно да не и повлияе нещо,предпочитам да мухлясат в банята от колкото нещо да стане на детето.Днес получих и йонизатора малко съм разочароване не върши кой знай каква работа относно миризмите най-вече надявам се поне за микробите да помага Simple Smile А колкото до храненето вече яде по 6 пъти по 130мл. а на предното хранене изяде 30мл повече понеже не си доизяде всичко на по предното.Ами надявам се като идем на консултация всичко да е нормално и да си натдава нормално.

# 580
picirika чета и ти се чудя на акъла, пиша го с най добри чувства Simple Smile всяко дете е индивидуално, това да се храни дете под час и под интервал с часове спрямо други бебета е пълна глупост според мен. наблюдавай си детето то ще си покаже кога и гладно и го наблюдавай как нараства и ако е доволно проблеми нямаш , всичко друго е излишно тормозене на мисълта ти

# 581
Наистина какво е това лутане с тия часове? Моето бебе яде на три часа, ма понякога и на четири, понякога и на три и половина. Понякога спи по осем часа, понякога по десет, яде ту в шест сутринта, ту в седем, понякога в осем. Не ги ли усещате тези бебета? Част от вас са най-малкото и още повече показват еднозначно от какво имат нужда...форума е доста полезен откъм информация, но няма да ви отгледа децата. Аз също не ям точно в дванадесет на обяд и не винаги дори ям, така са и бебетата, тъй че...Всичко с най-добри чувства!  Hug Naughty

# 582
  • Шумен
Наистина какво е това лутане с тия часове? Моето бебе яде на три часа, ма понякога и на четири, понякога и на три и половина. Понякога спи по осем часа, понякога по десет, яде ту в шест сутринта, ту в седем, понякога в осем. Не ги ли усещате тези бебета? Част от вас са най-малкото и още повече показват еднозначно от какво имат нужда...форума е доста полезен откъм информация, но няма да ви отгледа децата. Аз също не ям точно в дванадесет на обяд и не винаги дори ям, така са и бебетата, тъй че...Всичко с най-добри чувства!  Hug Naughty

+1  Peace

Всичко е до дете, ние помня имахме един период с доста шантав режим на хранене (на около 7-8 м. сме били). И си го спазваха малките за мое най-голямо изумление. Та хранеха се около 6 ч. с АМ, после в 9 закуска (макар че като бебета закуска и вечеря беше само АМ, твърда храна така и не приеха), после чак към 14.30-15 ч. обяд и в 17 следобедна закуска и около 21 ч. вечеря (АМ). В този режим така и не намерих логиката, приех че децата си знаят най-добре и го следвах  Wink

# 583
Аз и часове не мога да кажа.Като му се яде му давах,като му се спи спеше.Режим нямаше за нищо.Ядеше често спеше малко.

# 584
Може би си е до човек, първите месеци с бебето са трудни и майките се тревожат много и аз бях от тях и разбирам тези питания но  сега осъзнавам че дете по книга и по час не се гледа, а по интуиция не случайно сме майки ,а и това с тези мерки дето се следват все едно всички деца по калъп наддават и са еднакви на кг и прочие и прочие Simple Smile на мен вече ми идва малко в повече.

Общи условия

Активация на акаунт