За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 851
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Каква е разликата бебето да се слага да сяда след шестия месец и да се научи само да сяда? Щом навсякъде пише, че след шестия мога да го слагам, проблем ли ще е, ако той сам не може да се вдигне да седне, но примерно стои стабилно, когато го оставя седнал?

# 601
И мен ме вълнува сядането, че лекарката забрави да ни обясни на консултацията, пък аз забравих да питам. Та, как да я слагам да седи-оградена с възглавници ли, и най-вече колко време да я държа седнала? Даже се чудя дали вече мога да я слагам в стола за хранене?

# 602
  • София
Разликата е в готовността на мускулатурата да поеме теглото му.
6 месеца малко или повече пак е ориентир, някои деца са готови за самостоятелно седене на 7 например.

Какво ще рече стои стабилно като го оставя седнал - къде го оставяш седнал и как точно? Иначе ако искаш може да му подаваш  показалците си да се набира до седнало положение на тях, да  закрепва коремните мускули.

Седнало дете на възглавници и не нам какво си облегнато не бих. А полуседнали и без др си стоят на тази възраст в колички, шезлонг, стол за хранене(с позиции) и т.н.  известно време в денонощието.

# 603
  • Sofia
Не, не е проблем, щом може да седи, значи ти трябва да го сложиш да седи. Може да мине доста време, докато се научи само. Идеята е, да не го подпираш ти- например с възглавници, при положение, че бебето още няма сила да се държи седнало само.

# 604
  • Шумен
Има ли значение/правило от кои зъби ще започне смяната на млечните с постоянни?
На моето момче му се клатят долу двата предните.Единия много другия малко.

п.п. Аз мислех ,че трябва да почнат да падат първо горните предни зъби.

Аз се вълнувам от същото.
Като гледам и при Вали започва да се клати преден долен зъб и ми стана странно. Ще се ходи скоро на зъболекар и ще го обсъдим, замислят ме и кътниците колко бързо пробиха за няма и 6 месеца Вали се сдоби вече с 5-ти (частично пробил последния) а Мишето със 6 (последните два частично и при нея). Но като знам че от 3 годишни на периоди как ги мъчеха направо се радвам Simple Smile Стресна ме само първия на Миша с него вдигна за пръв път Т от зъби за ден 38,5 и след 2 дни проби, другите не ги усетихме. Нямаше го отказа да мием зъби както при млечните като прорязваха венците, направо неусетно и безболезнено.

# 605
Има ли значение/правило от кои зъби ще започне смяната на млечните с постоянни?
На моето момче му се клатят долу двата предните.Единия много другия малко.

п.п. Аз мислех ,че трябва да почнат да падат първо горните предни зъби.

Аз се вълнувам от същото.
Като гледам и при Вали започва да се клати преден долен зъб и ми стана странно. Ще се ходи скоро на зъболекар и ще го обсъдим, замислят ме и кътниците колко бързо пробиха за няма и 6 месеца Вали се сдоби вече с 5-ти (частично пробил последния) а Мишето със 6 (последните два частично и при нея). Но като знам че от 3 годишни на периоди как ги мъчеха направо се радвам Simple Smile Стресна ме само първия на Миша с него вдигна за пръв път Т от зъби за ден 38,5 и след 2 дни проби, другите не ги усетихме. Нямаше го отказа да мием зъби както при млечните като прорязваха венците, направо неусетно и безболезнено.

Аз помня, че моите млечни зъби никога не се клатеха, ами направо си растяха постоянните зад тях и все на зъболекар са ме водили да ми ги вади с клещи.Та, със сигурност ми извадиха първо предните долни, нашите някак ме излъгаха, защото не знаех какво ме чака, но за горните вече беше голямо тръшкане.От това съдя, че първо долните се сменят.

# 606
Едното зъбче до седмица ще падне.Клати се доста.Аз това се притеснявам да не излизат постоянните накриво,защото не са паднали млечните.
Малкия има силни позиви за повръщане от миризми и ако му бръкнеш малко повечко в устата.И на зъболекар има проблем с миризмата.С машинките си е о.к.,но това,че му мирише не може да го работи много,защото повръща.И гледам да не го водя ако не се налага.

# 607
  • София
Не помня Дияна как започна да ги сменя, но не бяха по реда на излизане. Мисля, че първия който смени беше долен.
На Алекс му падна счупения, сега се надявам да излезе и постоянния. Аз бях останала с впечатление, че е започнал да расте, но съм се объркала. Ще отидем да му направим снимка, да видим дали има зародиш.

# 608
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Моя хубостник ( 2,5 мес.) започна да си смуче пръстите!
До скоро смучеше понякога биберон преди да заспи, но от няколко дни все едно отрова лапа, ако му дам биберон, и започна неистово смучене на палеца, първо цялата ръчичка, но установи, че и само палеца върши работа. Слагах ръкавички, но стават целите в слюнка и не ми е много хигиенично.
Като му вадя ръчичката плаче неистово... Дали да не го заведа на лекар? Иначе се храни, спи, поплаква си понякога, раздава усмивки,  нищо различно!

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 16:04 от Grim Reaper

# 609
  • Sofia
За какво да го водиш на лекар Thinking

# 610
Защото не знам защо започна да си смуче пръстите, не знам как да го спра, питам се дали не греша някъде, да не го боли нещо...

# 611
Когато си открият ръцете, бебетата ги лапат, като почне да си стига крачетата, ще лапа и тях, а след това и всичко, което докопа. Така опознават света. Не виждам защо ще го водиш на лекар. Махай му ръчичките от устата, да не свиква да си цока палеца. Ръкавички аз никога не съм слагала, за мен са опасни. Пробвай с нова биба ако толкова не може да се успокои като му махаш ръката от устата. Ще свикне с ръцете и постепенно ще спре да ги лапа толкова Simple Smile

# 612
Биберони има две - силиконова и каучукова ( Нук са и двете ), но каучука изобщо не го иска, смучеше понякога силиконовата!
Снощи направо се "дереше" от рев, като се опитвахме да му дадем биберон!
Сега чета разни статии, ( на кърма е ), ако си смуче пръстите между храненията, бил гладен... Да бе, той качи два кг. за първите два месеца, колко повече да яде?

# 613
И моето дете е на същата възраст и прави абсолютно същото. Вчера бяхме на педиатър, питах и за това - каза, че сега си опознава ръцете и затова така. Аз се опасявах да не се е засилила пустата млечница по езика и да се чеше, защото го сърби, но той ми обясни, че слюнката дори създава алкална среда в устната кухина и спомага за убиването на гъбичките.
Иначе за лигите бях чела, че сега започва яко слюноотделяне, при някои бебета по-изразено, а пък бебетата по принцип не могат да си гълтат цялата слюнка и тя потича напред, което глътнат пък, излиза при зхождането, защото липсвали все още някакви ензими за преработката й.
И моето отказва бибата, която доскоро с кеф си лапаше и заспиваше, като тръгна да му избутвам ръцете от устата, не само се сърди, но и упражнява натиск върху моите ръце, за да си набута неговите обратно Grinning и ръкавички пробвах, и те, и ръкавите на бодито, са целите в слюнка, какво да се прави...  Simple Smile

# 614
Нашият пък се се научил да си вади бибата и после криво, ляво, да си я слага обратно.  Laughing
Това с ръчичките наистина е много досадно, но какво да се прави. Ние пък сега сме болни и нещо имаме проблем със храненето. Как ядат ваще бебчовци, когато са болни? Cry

Общи условия

Активация на акаунт