АПРИЛчето е малък акробат, в корема прави салто след шпагат. - ТЕМА 14

• 31 950
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
paKris ти няма да пишеш на първа страница,а ще си пишеш в темата като обикновен пост. просто ще е в различен цвят и шрифт. Например : Имаме бебе ! Мама Драганка е родила бебе Пенчо на 01.04 , 3500, 52 см.
П.С Имената на героите са измислени и не отговарят на действителността

Лина, благодаря ти. Успокоих се. Значи съм още по-навита, защото то ставало супер лесно.. Слагам тел по-долу. Ех, че се радвааам  Heart Eyes  Дано да раждаме само здрави и сладки бебоци, и на всички да ни мине леко раждането.  Hug

За телефона, моля пишете на лични

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 22:02 от paKris

# 631
  • София
Привет момичета Simple Smile Чета ви, но все съм назад и темите в които искам да се включа са отдавна обсъдени...
За водите да кажа - и аз така с първата бременност се бях притеснила, даже ходих в спешното, защото имах леко течение на ежедневната превръзка. Направиха тест и установиха, че не са води. Количеството наистина е по-голямо от млалко течение на ежедневна, но когато е близо до термин и е за първи път се притеснява човек...
За тези които не са във Фейсбук - организираме среща на софийските мами Дата: 25.02.2015, Час: 13.00, мястото го мислим още, но вероятно ще е в някой мол (най-вече заради паркирането).
Радвам се, че Тиквичките са добре  Hug Пожелавам скорошно наддаване на малките герои и мама да си ги гушка вкъщи!

# 632
  • София
Оооооо каква хубава музика се вихри в нашата темичка  Heart Eyes И аз обучавам моята беба в този стил Simple Smile Аз също на моменти имам подобни притеснения за водите, но щом док не казва нищо значи само си въобразявам  Thinking
 И аз искам да бъда вестителка, ако ме искате де  Laughing Прави сте за телефона, но с бременния ми мозък кой да се замисли за това  Laughing Даже видях че в отчетната на баткото от преди 7 години ми стои телефона  Joy
Аз много искам да дойда поне този път на срещата, дано сме приключили с какафонията покрай ремонта и да успея да дойда  Praynig

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 13:00 от doly_dog

# 633
Маце, и аз съм на утрогестан  и си имам безцветно течение от самото начало. Последните две седмици ми се увеличи, особено нощем. И аз на моменти се шашкам и се чудя дали не са околоплодни води. Нямам идея дали ще ги разпозная ако започнат да изтичат в малки количества. Моят лекар прие за нормално това, че ми се е увеличило течението.

# 634
estelitka ако приемате и "по-пресни" членове на групата ще се радвам и аз да се присъединя Simple Smile

# 635
kalitarka, дръж този хубав човек и не го пускай! Моят подозирам,че ми предложи брак скорострелно, защото аз го открехнах за Ramones https://www.youtube.com/watch?v=MXZwHTRfQw8Simple Smile) Моля да се отбележи текстът Simple Smile)) Опера и от нас се слуша с удоволствие, че и си имам на 3 мин от дома е точно Старозагорската:)) Стараят се хората.. в общи линии.
Преглед при съмнения за изтичащи води, моля. Аз вече веднъж отекох в петия месец с 50 лв, има такива тестове, прави се в домашни условия, за 5 мин. При мен въпреки голямото количество се оказа фалшива тревога.

Не помня дали бях казвала, но моя близка приятелка шие за Щатите 100% био матрачета, лен, лен и памук, пълни с чиста вълна, без акари, хипоалергенни и така нататък, американците са полудели по тях. Ще ги пусне и в България на много по-ниски цени, защото детенцето й е с атопичен дерматит и тя така е започнала - заради него. Ако искате ще питам за цени 120 х 60 и ще пиша тук ако има други като нашия татко - с астма и алергии, калпазанинът му с калпазанин bouquet

# 636
Идеята с вестителките е страхотна, като се съберат 2-3 (или колкото прецените) вестителки, нека да се сложат имената им с телефоните на първа страничка Simple Smile
Преди малко дойде поръчката ми на к-т за изписване, хавлийка и едно боди с надпис и съм супер доволна.Макар че чаках една седмица, след един мейл днес са вече тук.Е, развълнувах се значи  bowuu
За водите и аз съм ги мислила и то все някакви щури неща-ако са през нощта, ако ме сварят навън и тем подобни глупости, но както дойде  Peace

# 637
  • Бургас
На първа страница е хубаво да се сложат само имената. Телефоните да се дават на ЛС. Peace

# 638
  • София
estelitka ако приемате и "по-пресни" членове на групата ще се радвам и аз да се присъединя Simple Smile
Пиши ЛС на Миринда  Peace

# 639
Тиквичке, много, много се радвам, че сте добре с тиквенцата. Те са сериозни мъже и бързо ще се приберат при мама и тати!  Hug
За изтичането на водите и аз съм новобранка, понеже първият път не ми изтекоха спонтанно. Иначе пък си бях застлала всички легла и дивани вкъщи към края. Rolling Eyes

Ако сте с първо детенце, искрено се надявам, че термометър няма да ви трябва дъълго време. Първите деца рядко се разболяват през първите месеци, виж за вторите съм чувала, че каките и батковците им носят много вируси...
Аз имам един електронен термометър /нормален, не специално детски/, който почти не съм ползвала. Синът ми до година и нещо беше вдигнал температура само веднъж при една ваксина. След това е вдигал още два пъти като единият е сега. И като цяло го усещам и без термометър кога температурата е за сваляне /не давам нищо за температура под 38,6-38,7/. Освен това никога не съм и не бих мерила температура или помагала при акане с намеси в ректалната част. Peace Сега се надявам да устискаме положението поне до септември, когато баткото ще тръгне на градина.  Praynig Между другото и аспиратор за нос не ползвам.  Rolling Eyes

За правописа да кажа, че познавам една филоложка, която пише "по-вече" ...  Shocked

Днес звъннах на работа да питам кога са ми занесени болничните и ми казаха, че са ги дали в началото на този месец. Което значи, че до следващия петък трябва да имам превод /тогава стават 15 работни дни/, въпреки че още не са излезли в сайта за обработка. След това вече ще се разправяме с НОИ ...  Crossing Arms

Момичета, според мен по-добре си изтрийте номерата на телефоните. Рози може да ви напише имената на първа страничка и да ги давате само на ЛС!  Иначе аз си ги записах, благодаря!  Hug Peace

# 640
  • София
Момичета да за телефоните изтрийте ги, ще ве налазят разни и безобразни! Това е бг.мама всички я четат.

Аз си мисля че това при мен си е течение + утрогестан. То си личи много течението от утрогестана. Абе верно ако истекат водите вкъщи хубаво е да има нещо под нас? Хм ... Не друго всичко ни е новичко вкъщи хихихи

За термометъра според мен е хубаво да си имаме особено след ваксини да следим.

# 641
Колко големи трябва да се родят близнаетата ,за да не остават в болницата допълнително ? При преждевременно раждане например килограмите имат ли значение или само развитието на плода ? И мен много ме е страх да не се родят манички да стоят дълго в болницата .Почти постоянно ям нещо ,за да пораснат възможно най- много .Остава точно 1 месец да се родят . В момента са 1.600 и 1.400 .Уж всичко върви нормално за в момента .Вярно ли ,че е хубаво да се родят в  8 месец ,заради развитието на дробчетата на бебета ?

# 642
Да ви се оплача, правя една баница, и нещо обърках пропорциите. Та може да обядваме ушите си  #Cussing out Мразя като не ми се получават нещата!

Смехорани, и през пънка съм минала, изобщо да има жици Simple Smile ММ е по електронната музика обаче, така че вкусовете ни се събират някъде около боса новата. Аз не мога да се начудя колко е достъпно изкуството в България! За 7 евро можеш да гледаш Травиата напр, това къде го има по света?

За водите - моите само капеха часове наред, това се случва когато пукването е в горната част на мехура. Към 8я час изведнъж се изляха зверски, заболя страшно и родих!

# 643
Колко големи трябва да се родят близнаетата ,за да не остават в болницата допълнително ? При преждевременно раждане например килограмите имат ли значение или само развитието на плода ? И мен много ме е страх да не се родят манички да стоят дълго в болницата .Почти постоянно ям нещо ,за да пораснат възможно най- много .Остава точно 1 месец да се родят . В момента са 1.600 и 1.400 .Уж всичко върви нормално за в момента .Вярно ли ,че е хубаво да се родят в  8 месец ,заради развитието на дробчетата на бебета ?

Колкото по-близко до термин се родят, толкова по-добре!

# 644
  • София

Аз си мисля че това при мен си е течение + утрогестан. То си личи много течението от утрогестана. Абе верно ако истекат водите вкъщи хубаво е да има нещо под нас? Хм ... Не друго всичко ни е новичко вкъщи хихихи

Моите изтекоха спонтанно голямото количество в 7ч. сутринта докато спях на чисто новия ни матрак Sad Естествено после си взехме протектор, но защо не и преди това  ooooh!

Термометър имам електронен Lumiscope за 5-6 лв. от аптека Ceiba  (в Кауфландите). Препоръча ми го едната аптекарка и наистина много точно мери (сравнявала съм го с живачен няколко пъти в началото). Скоро си купих още един да имам нов - ако нещо стария откаже.
Аспиратор сме ползвали на Маример с каката, тя докато не тръгна на ясла (1,5г)  не беше боледувала. После много бързо се научи сама да си издухва нослето.

Общи условия

Активация на акаунт