ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 613 703
  • 2 381
  •   1
Отговори
# 150
здравейте,аз съм на 27 години и от известно време следя този форум,но едва сега се престрашавам да пиша.от 2 год. с мъжът ми правим опити да имаме дете,но......спермограмата му е добра,моите хорм.изсл.също,яйчници,матка-нормални.нямам проблеми с цикъла си ,а бебето все още не идва.мои приятелки забраменяха едва ли не от нищото,пазеха се,а въпреки това забраменяха без да го искат.може ли някой да ми даде логичен отговор,защо при такива като нас,които от все сърце искат едно хубаво и здраво бебче и не се пазим не става,а при други-даже и от 1 път.справедливо ли е това

# 151
Здравейте и от мен!
От доста време следя форума и все не намирам време да се представя. Ето сега най-после ще го направя.

Казвам се Илияна, през февруари ще стана на 32. Съпругът ми е на 33г. Женени сме от 4 години и половина. От скоро правим опити да забременея, но нещо не се получава. Не съм правила по-сериозни гинекологични изследвания освен нормален преглед и ехограф.
Имам понижена функция на щитовидната жлеза и завишен пролактин (и обърната матка, но според гинеколозите това не е проблем).Нямам предишни бременности или аборти. Не съм имала оплаквания като кисти или възпаления на яйчниците, цикълът ми е бил винаги редовен. Това, че не се получава със забременяването го отдавам на щит.жлеза и на пролактина, но от около 2 месеца пия достинекс и последното изследване показа пролактин в нормата. За щит. жлеза също вземам лекарства и TSH-то е също вече в нормата. Из други форуми четох, че за да мога да забременея трябва да имам TSH не повече от 1mU/ml при реф.ст.( 0.340-4.820)mU/ml. Не зная до колко е вярно. Два цикъла по ред вече правя тестове за овулация и имам положителен резултат. Дано всичко да е въпрос на време, а не да се окаже, че имам и други проблеми. Толкова ме е страх  дали ще се получи, защото съм вече на години...

Съжелявам, че се съгласих на приказките на моя мъж, че трябвало да планираме бебето. Като го планираш, то пък не става. Чувствам се като на изпит, времето ми тече, а аз нищо не съм написала. Давам си аванс от още няколко месеца и ако не стане до тогава ще сменя гинеколога и ще си правя по-сериозни изследвания .

Пожелавам успехи на всички! И да се срещнем в другия форум скоро! Grinning

# 152
Здравейте момичета!  love001 Аз съм Пепи /Раеle /.
От скоро съм във форума, но много ми хересва и научих много полезни неща. Семейна luvbed съм от 2003г. м.октомври. Оттогава опитваме за бебе, но уви до сега никакъв резултат. Не съм си правила по задълбочени изследвания, единствено преглед и ехограф, а мъжът ми спермограма и изследване на два хормона - тестостерон и пролактин. При него всичко беше наред. Тези дни ми се наложи да отида на лекар, заради болки ниско долу в корема. cry Оказа се възпаление на тръбите. Така, че сега като се излекувам ме чака цветна снимка и сигурно куп други неща. Но в името на бебето ще направя всичко. Аз и мъжът ми сме на по 28 г.  Желанието ни за дете е огромно. И двамата работим в транспортна фирма. В свободното си време обичам да гледам телевизия, да се рова в нета, да се виждам с приятели. Ами това е общи линии за мен. Пожелавам на всички да постигнат заветната цел  ylinfant

# 153
Здравейте момичета! На 30 години съм и от май 2005 г. съм омъжена. Съпругът ми е прекрасен човек, живеем сравнително добре и спокойно, но... Трудно ми е да го напиша, но май имаме проблем със забременяването. Вече 4-ти месец опитваме, но резултат няма. Преди да започнем с опитите ходих на лекар профилактично, всичко беше наред.
Иначе обичам да сготвя нещо вкусно и да поканя някои приятели на гости, обичам да чета, вярвам в Бог и ке моля Той да ни помогне да си имаме детенце.

# 154
Здравейте, аз съм нова тук и ще се радвам ако ме приемете.Искам да споделя моята история дано поне ми олекне малко.С мъжа ми правим опити за бебе от близо 1 година, но без резултат. През юли миналата година ходих на гинеколог и той миказа че всичко е наред само матката ми била изместена в дясно.Попитах го дали е проблем а той ми отговори че не е.От тогава не съм ходила отново и продължаваме с опитите но уви нищо.Миналия месец менструацията ми дойде на 15 число. Този месец трябваше да ми дойде на 13 число по мои изчисления но още ми го няма. Имам болки в кръста и в яйчниците а също така и болки в гърдите и са доста напрегнати. В началото на месец януари съвсем случайно разбрах че стане ли 8 часа вдигам температура 37.1 и не я свалям до сутринта. Така и до сега. Иначе като цяло се чувствам  жизнена.Та във връзка с това искам да ви кажа  че ходих на лекар във връзка с този проблем но преди това си направих тест за бременност защото не знаех какви изследвания ще ми правият и за де не се получи някакъв гаф реших да се уверя че не съм бременна. Наистина не бях. Изследванията бяха добри изписаха ми антибиотици но ттемпературата всяка вечер се покочва до 37.1  Но най важното  е че ми закъснява с 7 дни но ме е страх да си направя тест защото разочарованието е много гадно нещо. Благодария ви че ме изтърпяхте.

# 155
1. На колко години сте, а партньора? Aз на 32, съпругът ми на 33

2. от колко врме опитвате за дете?   сериозно от май 2005

3. Имате ли поставена диагноза? хипофункция на щит. жлеза, повишен пролактин, съмнение за ПКЯ или ендометриозна киста(още нямям точна диагноза, в процес на изследване съм), имам редовна менс. и овулация

4.  Кой лекар посещавате?  Dr. Romeo Reichel, гинеколог във Виена

5. Какви изследвания сте направили? хормони на щит. жлеза, пролактин, очаквам резултати от хламидии и хормони

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви? Euthyrox за щит.жлеза, Достинекс, фол. кис., витамини, минерали

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
не, нямам

# 156
Здравеите аз съм от Бургас от 3 години правим опити за забременяване първите месеци от опипите забременях извън матъчно оперирахаме  запазиха тръбата и  се почна 2 години опити надежде изледвания досещате се за какво става въпрос но сега на22 януари не ми доиде М и се започна ха тестове съответно всеки ден положителни разтреперана (от страх)отидох на гинеколог тя ме увери че вижда плоден сак и ме вика към 10 февруари да уточня просто не издържах и се разплаках в кабинета но не от радост не знам какво ми става, А аз работя като търговски агент обичам да чета книги всякакви и да пътувам  надявамсе че съм добре дошла при вас

# 157
Здравейте и от мен!Няколко месеца бях с вас тайничко.Регистрирах се в петък. От Бургас съм. През май ще навърша 34г., а половинката през тази година ще навърши 37г. Вече 1г. и 9 мес. опитваме да си имаме бебче, но неизвестно защо природата е решила друго.От февруари 2005г. се започна едно ходене по лекари..Уж всичко беше наред, ама резултат никакъв. Опитахме и с малко помощ - три неуспешни инсеминации /доколко редовна беше третата може да се спори/. По нова година направихме почивка един месец от лекари и лекарства /дуфастон най вече/. Трябваше този месец да правя снимка на тръбите /правена ми е само хидротубация/ и след това евентуално нова инсеминация. Само че се оказа че вече си имаме проблем - киста на яйчника - луф синдром и вероятна ендометриоза. Впредвид възрастта и на двама ни лекарката дори и не ми предложи лапароскопия и лечение за ендометриозата, а направо заговори за инвитро. И ето ни на прага на последната възможност за свое дете. Надявам се и ние и всички вие да се преборим и колкото може по-скоро да гушнем нашите бебчета. Вярвам че ще бъдем страхотни родители. 

# 158
Stop Здравейте на Всички,
казвам се Еди, наблюдавах Ви около седмица и незнаех какво точно да напиша, но днес е един хубав ден в който успях да се преборя ( след дълги перипетии) с НЗОК е  - наполовин  победа, но ми приеха  документите за  ICSI  и сега ще чакам отговора за така жадуваните лекарства. На 33 г. съм, от София, опитвам се да забременея от близо 2 г. , преминах през лапароскопия на яйчниците (имах кисти) - което пречеше да забременея. Оказа се , че не само това проблема и от доктор на доктор така до клиниката на доц. Щерев. Надявам се всичко да бъде наред и след време, вместо за проблемно забременяване си говорим за колики, зъбки и т.н. Ще се радвам да ми пишете  Hug
Чао newsm10

# 159
здравеите на 25 годене съм имам дъщеричка на 1 и 5 месеца но сега с татенцето искаме 2 бебе но за сега неуспешно дано скоро се полу4и

# 160
Здравейте!

От почти година се навъртам в съседния форум Искам бебе, а отскоро се питам каква е границата, и кога е време да се преместя от Искам бебе в Проблемно забременяване... няма да се чудя повече а ще се представя.
На 29 години съм (след 20 дена ще стана на 30), мъжът ми е на 32. От 1 година правим сериозни опити да си имаме бебе. След 8 месеца без резултат забременях, но се оказа извънматочна бременост. Това обаче се установи в 8 седмица чак и когато ме оперираха ми отстраниха дясната тръба.
Правихме изследвания, хидротубация, след като свърши курса с противозачатъчни ми предстои и лапароскопия ако няма резултат до няколко месеца...
Това е в общи линии... Аз съм оптимист както за мен, така и за всички вас! Прегръщам ви и ви желая от сърце най-голямата радост!

# 161
Здравейте на всички момичета тук Laughing
От скоро съм в този форум.Ето и моята история!Казвам се Ани и съм на 26 години.Съпругът ми е на 32.Имаме син на 3,8години .С него забременях както се казва от раз - от един път  Grinning.Беше много вълнуващо - един път пробвахме и на другия месец лелката не ме посети.След това сложих спирала и по едно време се оказах бременна с нея  #CrazyВъпреки желанието ни да запазим бебето , това не можа да се осъществи и отстраниха бременността със спиралата.Имаме огромно желания за бебче, но от 5 месеца правим опити и за жалост нищо не става. CryХодих на лекар и уж всичко е наред , няма възпаления , усложнения и т.н , изписа ми Дуфастон и си го пия втори месец , но вътрешно усещам / или вече съм си втълпила / че нещо ми куца с овулацията.Мразя дните, в които видя че лелката ме е посетила !Но все пак продължаваме с опитите и се надявам скоро да видя двете положителни чертички и го пожелавам от все сърце на всички Вас! Simple Smile

# 162
Здравейте!Казвам се Деси,на 26 години от Велико Търново. С моето мом4е сме заедно от мнооооого време, а от две години живеем заедно.Мислим и за сватба,но първо ве4е сме ре6или да имаме бебе.
Имам диагноза ПКЯ от 8 години и дълго време пих противоса4атъ4ни,а от половин година хода на лекар при доц.Тан4ев в Плевен(някоя от вас ходила ли е при него?).Вси4ко тепрърва ми предстои...опити,разо4арования или радфости....Така 4е тепърва ми предстои да вземам у4астие във вси4кое което обсъжаде тук.
успех на вси4кки!  bouquet Grinning

# 163
Здравейте и от мен!!!! Казвам се Стела на 28 год., от Бургас и преди месец се регистрирах при майчетата очакващи бебе през септември. За съжаление преди няколко дни направих аборт или т.нар missed abortion. С моя приятел опитваме от скоро и в момента в който спряхме да се пазим забременях, но за съжаление в 11 г.с се случи това. Не знам дали е подходящото място за тази история, но исках да споделя. От както решихме да си имаме бебе съм редовно в сайта и много ми помагат всички. Те първа ще си правя изследвания и ще си следя състоянието - дали всичко след кюретажа е наред.
Успех на всички.  newsm10

# 164
И аз от доста време съм при вас,но чак сега се регистрирам.Казвам се Елица,на21.Мъжлето-Анатоли-на26.Преди 2год забременях,но направих спонтанен аборт.От година опитваме,но все не се получава.
И ВСЕ пак се надявам  да се случи.
Желая на всички най-сладкото бебче на света!!!!!!!!! Много усмивки и много любов newsm30 newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт