ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 256
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 2 325
Здравейте , на някоя от вас дали се е случвало , мъжа ви да направи спермограма в ин витро център , после втора в друг ин витро център  и резултата от втората да няма нищо общо е първата ?

https://bg-mam.ma/p/1475503/46436164

Това е моят пост по същата тема. За последните две години имам 7 спермограми - 5 блестящи, 1 катастрофална и 1 средна работа. Между катастрофалната и едната блестяща нямаше и 2 месеца. (по-малко дори от една пълна спермогенеза, която е около 80 дни).

Щерев броят с компютър, ИК София - с компютър, Надежда твърдят, че броят паралелно и по двата начина.

И до ден-днешен нямам идея какво ми е качеството на спермата при толкова различни резултати.

# 2 326
Аз съм на 42 години, а мъжа ми на 44 години. Имаме 3 неуспешни инвитро опита и стартираме четвърти последен опит. След 2 годишни  опити по естествен начин решихме, че има нещо нередно и така започна нашата одисея с докторите. След направена цветна снимка се оказа, че имам хидросалпинг на едната тръба и запушване на другата или казано двустранно запушени тръби. Казано накратко шанс за естествено забрвеменяване=0. Последва  операция (лапароскопия) по премахване на хидросалпингса и стартирахме първата процедура. Беше неуспешна. По препоръка на доктора направихме и хистероскопия. Всичко беше наред за радост. Направихме и тестове за хромозомен анализ(кариотиоп) на двамата и там всичко ни беше наред. Изпратиха ни и за тест на НК клетки. Там имаше някакви отклонения и последния път ни пуснаха вливки с интралипид. Отново нямаше имплантация. Трети опит на естествен цикъл с една успешна замразена яйцеклетка но за жалост отново нямаше имплантация. Спермограмата на мъжа ми е нормална. Това е до сега нашият опит . Общо взето доста пари и нерви. Ако не стане и сега мислим да приключваме с опитите ни. За ДЯ не знам дали си заслужава защото и там има доста опити които завършват без имплантация. С една дума никой специалист не знае защо няма имплантация. Казват, че основната причина е възраста и това е.

# 2 327
Щом нямате други проблеми с инвитро ще стане рано или късно. Не се отказвайте. Ние вече направихме 3 инвитро процедури без успех и сега стартираме четвърта последна но при нас по естествен начин не може да стане, а и сме доста по големи от вас. Така, че при вас ще се случат нещата. Simple Smile
Мъж на 35 със съпруга на 33.
Не се пазим от лято 2021, лято 2022 започнахме да следим овулация и да правим дните около нея.
Зимата на 2022 отидохме на репродуктивен специалист.
Оттогава досега - 6 репродуктивни специалиста, 3 клиники, 2-ма уролози, 4 инсеминации, няколко хиляди лева за процудури, тестове, изследвания, снимки и спермограми ... диагноза нямаме и нямаме. За българската репродуктивна медицина сме идеалки. Thinking
Одобриха ни от ЦАР и ни предстои да се опитаме да си имаме детенце и по този последен начин.

Особен тип мъка е да нямаш диагноза и всички да те поздравяват, че с жена ти сте здрави, а бебе да няма.
Още по-голяма е да си мъж и да си стожера на двойката в цялата тази ситуация, а да криеш от жена си колко те съсипва това нещо и че избягваш приятелите си, защото не можеш да слушаш колко бързо и лесно са станали бащи. Sad

# 2 328
  • София
Щом нямате други проблеми с инвитро ще стане рано или късно. Не се отказвайте. Ние вече направихме 3 инвитро процедури без успех и сега стартираме четвърта последна но при нас по естествен начин не може да стане, а и сме доста по големи от вас. Така, че при вас ще се случат нещата. Simple Smile
Мъж на 35 със съпруга на 33.
Не се пазим от лято 2021, лято 2022 започнахме да следим овулация и да правим дните около нея.
Зимата на 2022 отидохме на репродуктивен специалист.
Оттогава досега - 6 репродуктивни специалиста, 3 клиники, 2-ма уролози, 4 инсеминации, няколко хиляди лева за процудури, тестове, изследвания, снимки и спермограми ... диагноза нямаме и нямаме. За българската репродуктивна медицина сме идеалки. Thinking
Одобриха ни от ЦАР и ни предстои да се опитаме да си имаме детенце и по този последен начин.

Особен тип мъка е да нямаш диагноза и всички да те поздравяват, че с жена ти сте здрави, а бебе да няма.
Още по-голяма е да си мъж и да си стожера на двойката в цялата тази ситуация, а да криеш от жена си колко те съсипва това нещо и че избягваш приятелите си, защото не можеш да слушаш колко бързо и лесно са станали бащи. Sad

Говорете си. Споделете всичко, което ви тормози. Вие сте двойка и теглите една кола. Ако има проблем в лядо или в дясно цялата кола не върви напред. Simple SmileSimple Smile А и това може да ви успокои, да получите подкрепа и нещата да се случат. Скоро по телевизията даваха за една двойка известни личности подобен проблем. Няма да споменавам двойката. И при един процент вероятност за бременност те имат дете. Така, че горе главата. И увереността и спокойствието, че партньора е до теб прави чудеса.
Стискам палци.

# 2 329
Няма да се отчайвате ?Правихте ли ПИД ? 

Аз съм на 42 години, а мъжа ми на 44 години. Имаме 3 неуспешни инвитро опита и стартираме четвърти последен опит. След 2 годишни  опити по естествен начин решихме, че има нещо нередно и така започна нашата одисея с докторите. След направена цветна снимка се оказа, че имам хидросалпинг на едната тръба и запушване на другата или казано двустранно запушени тръби. Казано накратко шанс за естествено забрвеменяване=0. Последва  операция (лапароскопия) по премахване на хидросалпингса и стартирахме първата процедура. Беше неуспешна. По препоръка на доктора направихме и хистероскопия. Всичко беше наред за радост. Направихме и тестове за хромозомен анализ(кариотиоп) на двамата и там всичко ни беше наред. Изпратиха ни и за тест на НК клетки. Там имаше някакви отклонения и последния път ни пуснаха вливки с интралипид. Отново нямаше имплантация. Трети опит на естествен цикъл с една успешна замразена яйцеклетка но за жалост отново нямаше имплантация. Спермограмата на мъжа ми е нормална. Това е до сега нашият опит . Общо взето доста пари и нерви. Ако не стане и сега мислим да приключваме с опитите ни. За ДЯ не знам дали си заслужава защото и там има доста опити които завършват без имплантация. С една дума никой специалист не знае защо няма имплантация. Казват, че основната причина е възраста и това е.

# 2 330
не се отчайвате пуснете максимално разширена спермограма, бактерии, пид и газ към Турция 🤗струва си да пробвате и там

# 2 331
Здравейте аз съм на 24г. мъжа ми е на 35г. Имам едно раждане .
От 1г. и 5 м. Се опитваме да имаме бебе.
Откриха ми анаеробна инфекция която излекувахме . Откриха ми и ендометриозна киста в дясно зад матката около 3 см и половина за сега я следим докторката каза, че кистата не би трябвало да пречи на овулацията и менструацията ми, но напоследък менструацията ми стана нередовна. Този месец ми закъснява .
Последната ми менструация беше на 06.01.2025 На 27.01.2025 лекарката видя , че съм в втора фаза на цикъла с 9 мм. дебелина на лигавицата...
Още нямам цикъл на 05.02 направих тест, но беше отрицателен...имам малка надежда, да има бременност.  Извинявам се за дългото обяснение.  Има ли други мами които са били в подобна ситуация като моята . Благодаря ви 🥰

# 2 332
Здравейте, силни момичета!
Аз съм на 32 години, моят партньор е на 40 години. Тръгнахме по този път преди почти 3 години, като досега имаме само една стимулация, завършила със само една яйцеклетка, която не се оплоди.
Аз имам четвърта степен ендометриоза, имам 2 операции заради нея. Ендометриозата обхващаше матка, яйчници, маточни тръби, част от червата, уретрите, както и сухожилия към гръбнака. Матката беше в капан от сраствания и дори и по чудо да бях забраменяла, нямаше как матката да расте и да осигурява място на бебчето. Заради зверските сраствания се наложи да се отстранят тръбите и единият яйчник. От 15 години имам оплаквания от тежка и обилна менструация, но диагнозата се забави твърде много и затова последствията са толкова тежки.
Доста съм отчаяна, знам, че първият опит рядко е успешен, но определено се надявах на повечко яйцеклетки. Приемам доста добавки за качество на яйцеклетките (от "Всичко започва с яйцето"), храним се здравословно. Нямам идея какво да направя, за да си помогна на изстрадалия яйчник. На стимулацията имах големи и хубаво оформени фоликули, но на пункцията се оказаха празни.
Пожелавам здраве и успех на всички ви! 🍀

# 2 333
Leda, при мен добавките нямаха ефект. Ходих на барокамера, също без резултат. Октомври започнах да ходя на акупунктура и се надявам тя да даде резултат. Така че може да пробваш и с акупунктура. Като там е много важно доктора да е добър.

# 2 334
Leda, при мен добавките нямаха ефект. Ходих на барокамера, също без резултат. Октомври започнах да ходя на акупунктура и се надявам тя да даде резултат. Така че може да пробваш и с акупунктура. Като там е много важно доктора да е добър.

Може ли координати къде ходи на акупунктура, ако става въпрос за София.
Ние ще опитаме отново, след почти 10 г. и всичко започва отначало.

# 2 335
  • Пловдив
А нещото, което най ми чупи главата е, че при положение, че от години темата за репродуктивните проблеми е все по-застъпена в медиите, все още мнозинството хора приемат нераждалите за някакви полужени.
Това е нещото, което буквално смачква жена ми - нейните приятелки развяват децата си като някакво доказателство, че са успели в живота, без значение как ги гледат и дали ги възпитават добре.

Децата са приравнени на Айфони - показват статус в обществото и "успешен" живот, а репродуктивните проблеми са някакво наказание за някакви грехове.

Приятелките не си "развяват" децата, на нас ни изглежда така, защото ни е болната тема.

Раждането на деца = биологична реализация, факт. Не зачеквам темата добре ли ги гледат и тн. Всеки иска биологична реализация, или почти всеки.

Аз не мога да си простя.
Че още след първия аборт не отидох на репродуктивен.
Че след това, вече запозната с ген.мутации, пак не потърсих репродуктивен, а се доверих на един обикновен гинеколог, само защото от 15-20 години ходех при него и дотогава бях доволна.
Че само защото забременявах лесно, никога не съм знаела за яйчников резерв, и не съм си го мерила докато станах на 41 години. 🥹
И хоп: за няколко месеца от 0.4 на 0.02.
Как да живея с тази празнота?

При последното ми помятане преди 3 години, оттогава не съм забременявала, написах един стих и оттогава спрях и да пиша стихове.

Гостенче от онзи свят

Защо те изпратиха на този дълъг труден път
Самичко, свито като запетайка, нарамило торбичка?
А се изгуби и не стигна?
Или не ти хареса?
Или те извикаха обратно?
Аз толкова дълго приготвях трапезата.
Ти имаше си столче там!
Ти имаше човешки облик,
Сърчице, което бие
И една мъничка устичка,
Която не успя да ми като"Мамо".
А за мен остана празната утроба
И червена болка да тече във вените.
Вените - крехките нишки
Между този и онзи свят.

1 май 2022
С.П.

# 2 336
Скрит текст:

Може ли координати къде ходи на акупунктура, ако става въпрос за София.
Ние ще опитаме отново, след почти 10 г. и всичко започва отначало.

В Стара Загора ходя на акупунктура, при д-р Малчева. Мисля в темата за намален резерв съм чела, че някои потребители ходят на акупунктура в София. Може да питаш някоя от жените от София от темата.

# 2 337
  • София/Севлиево
Акупунктура правеха в клиниката на д-р Владимиров,но не съм ходила никога и не съм се интересувала , при все че бях над 6 години техен пациент...

# 2 338
Здравейте! След направени хистероскопия и цветна снимка преди 2 месеца, този месец искахме да започнем с опитите, но ме събори някакъв вирус. В момента съм в 4ден от МЦ и все още вдигам темп., въпросът ми е, ако успея да се излекувам до 2-3 дни, дали можем да правим опити?
П.С: Не се лекувам с агресивни препарати, само с парацетамол, отривин за нос и билков сироп.

# 2 339
  • Sofia
Здравейте! След направени хистероскопия и цветна снимка преди 2 месеца, този месец искахме да започнем с опитите, но ме събори някакъв вирус. В момента съм в 4ден от МЦ и все още вдигам темп., въпросът ми е, ако успея да се излекувам до 2-3 дни, дали можем да правим опити?
П.С: Не се лекувам с агресивни препарати, само с парацетамол, отривин за нос и билков сироп.

Какво разбираш под опит? Естествено забременяване или някаква процедура? Ако имаш в предвид естествено - да може, няма причина да не може, все пак няма да сте изтървали овулацията (най-вероятно), а и не приемате сериозни медикаменти. Ако имате в предвид процедура - изтървали сте момента и ще трябва да карате на домашни опити.

Общи условия

Активация на акаунт