Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 842
  • 169
  •   1
Отговори
# 30
И каква е като е някоя - майка на детето на женен мъж, която си е точни никоя. Претенциите на бившите обосновани с аз съм майка на детето ти са меко казано смешни.

Както ти казах разсъждението е плоско Peace То по тази логика и жена му е никоя, какво като е съпруга, а мъжа и има други жени, пък и деца от тях има... И претенциите й са обосновани на факта, че "имаме брак и по закон аз съм ти съпруга".
Хората веднъж попаднали в подобна ситуация, са все някакви в нея - съпруга, любовница и т.н. И всички тези хора са свързани по между си и съдбите им зависят една от друга цял живот, ако имат деца. Който вярва в нещо друго е пълен наивник.

# 31
Щом са наивници тези които смятат брака за нещо, какви са онези които се връзват на приказки на женени мъже че и деца раждат.
И да, детето е свързано с родителите си и те са му длъжни до навършване на определена възраст, но родителите му ако нямат брак не си дължат нищо един да друг - нито средства нито уважение.

# 32
моето си е мое сега , в момента.
ако ти си моя сега , след като се разделим ти си оная , бившата ....
няма значение за мъж или жена се отнася.
децата са друго - те са първото звено от веригата след  мен/теб

# 33
Кой на кого какво дължи е описано в данъчния кодекс.Всичко останало е на добра воля.
Обаче на този мъж не му пука за вас,защото му е по мило имущество и пари ,които би загубил при развод отколкото вие.И от там изпадаме на едно меркантилно ниво и задоволяване на нагон.И раждане на детето,защото си си повярвала,че някой ти е длъжен.
И жена му е някаква и има права на съпруга точно ,защотоима брак,който е уреден със закон.Към теб няма отговорности ,а само към детето.И през съда можеш да вземеш пари ,за детето ,но съда не може да накара този баща да обича,да се грижи,да гледа ,да вижда детето.А за теб ,като нямаш брак и пари няма да отсъди.

# 34
Авторката май е от този тип жени, които раждат дете на някой мъж. Не защото те искат да са майки.
И си мислят, че им е длъжен до гроб. Crazy

# 35
Авторката се е опитала да заеме мястото на съпругата, обаче не и се е получило и сега се се опитва поне да сложи ръка на част от доходите му залъгвайки се че след като е родила дете трябва да е на почит.

# 36
Струва ми се, че грубо влизате в ролята на съдници...Не смятам да влизам в ролята на адвокат на жената, отворила темата(въпреки, че по принцип съм адвокат), но не бъдете толкова критични към хора, които дори не познавате. А,още по-малко и историята им.
Поне аз съм на принцип - ако не мога да помогна, поне да не нагрубявам и допълнително утежнявам положението на един човек.

# 37
  • София
Днес мярнах това. Може да ти е полезно!
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=18522701

# 38
Днес мярнах това. Може да ти е полезно!
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=18522701

Да, много хубав пример как се изнудват бащи. ooooh!

# 39
  • София
Издръжката на децата по принцип се определя от два фактора - от нуждите на децата, и от финансовите възможности на бащата.

Ако наистина взема по 18 000 лв на месец за какво изнудване говорим?

# 40
Детето има ли нужди за 800 лв.?
Какви?
Точно Пловдивския съд знам какви издръжки присъжда и какви нужди гледа.
Само базови.

# 41
  • София
Детето има ли нужди за 800 лв.?
Какви?

За частна детска градина, училище, спорт, чужди езици ....  Още трябва ли? Направо де се чудиш за какво пък са му на таткото толкова пари?  Laughing

# 42
Въпрос на борба на адвокати според мен, може и да греша.  newsm78
Нуждите на децата май са последна грижа. (лични наблюдения)

# 43
Има държавни градини, май е 50 лв,. таксата. училището е безплатно. Учебници се плащат след 7 клас, но сега не е на дневен ред. А издръжката не се присъжда за 18 г. напред. Тя се актуализира.
Таткото си ги заработва тези много пари, с много специализиран труд и умения.
После ревете защо нямало добри лекари.

# 44
  • София
Говорим си явно на различни езици. Да е жив и здрав доктора! Никой не му оспорва труда, уменията и заплащането, ама като ги заработва тези пари, не може ли да е малко по-щедър към детето си?! И честно ли е издръжката  при 800 и 18 000лв  доход на месец да е все 150 лв?

Общи условия

Активация на акаунт