Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са моите възможности за получаване на издръжка от бащата на детето ми?
Какви са правата ми като майка на дете, което живее с мен, а баща му не присъства?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Според българското законодателство родителите имат равни права и задължения към детето, независимо дали е родено в брак или извън него. Това включва и задължението за издръжка. Ако бащата на детето има значителни средства, може да се консултира с адвокат, за да проучи възможностите за получаване на подходяща издръжка за детето. В случай на разногласия съдът може да определи размера на издръжката въз основа на доходите на бащата и разходите за отглеждане на детето.
-
Какви са правата ми като майка на дете, което живее с мен, а баща му не присъства?
Според българското законодателство като майка на дете, което живее с вас, имате равни родителски права с баща му. Това включва правото да вземате решения относно възпитанието, образованието и здравето на детето. В случай на разногласия можете да се консултирате с адвокат, за да защитите правата си и интересите на детето.
-
Според българското законодателство, в случай на разногласия относно издръжката за детето, съдът може да определи размера на издръжката въз основа на доходите на бащата и разходите за отглеждане на детето. В този случай е препоръчително да се консултирате с адвокат, за да защитите правата си и интересите на детето.
-
Какви са правата на майката в случай на общо дете с бащата?
-
Какви са обичайните издръжки за деца в България?
То по тази логика и жена му е никоя, какво като е съпруга, а мъжа и има други жени, пък и деца от тях има... И претенциите й са обосновани на факта, че "имаме брак и по закон аз съм ти съпруга".