Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 11

• 161 882
  • 949
  •   1
Отговори
# 840
  • Sofia, Bulgaria
В моята школа ни раздадоха още първия ден по едно листче с телефона на БЧК София и казаха, когато решим да се обадим и да питаме кога има свободно място в група. Дали не казаха, че всеки работен ден има...  Не помня вече. Може и да се обадя тия дни. Ще видя. Иначе запомних, че били 6 май часа лекции и тест след тях, всичко в рамките на един ден, било добре да си отделим свободен целия ден за това.

# 841
  • Mediterraneo
Да, отнема целия ден реално.

# 842
Корнелия,аз бях преди месец на БЧК курса. Има сутрин от 8,или след обяд в 2. С няколко почивки и накрая както са ти казали тест,които е елементарен. На мен лично ми беше много интересно,доктора обясняваше много увлекателно.

# 843
  • на Мелмак
В Сф са всеки ден курсовете.
Аз бях сутринта - към 13.30 бях приключила , с картонче в ръка , на път за КАТ  Crazy

# 844
  • Sofia, Bulgaria
ARIA, Etty, благодаря! Simple Smile И, предполагам, скоро след обаждането ви в БЧК е имало възможност да отидете. Т.е не сте чакали, както е писала Тарталета?

# 845
Ами не става от днес за утре,но и не е месец. Например аз се обадих в четвъртък за лекцията в събота,е нямаше места и се записах следващата събота. Незнам през седмицата дали има лекциии,но ако има предполагам,че не се чака така както за събота и неделя.

# 846
Аз се обадих в четвъртък и записах час за следващата седмица във вторник. Не беше цял ден, но като почнахме в 8, свършихме към 14:00. Беше си изтощително, защото през цялото време ти говорят и ти пускат филмчета и ти трябва да си съсредоточен, за да запомниш какво ти казват, за да минеш теста. Има си и доста практическа част- как се оказва първа помощ, как се вади пострадал от колата, дишане уста в уста на манекен ( #Crazy), сърдечен масаж и т.н.

# 847
Аз на БЧК още не съм ходила. Мисля да но направя след като приключа с кормуване и изпит.

Не си го причинявай  Grinning На мен така ми се караше кола след изпита, че едва изчаках 2 седмици да ми излезе книжката. Ако трябваше да чакам и за час за БЧК преди това...
Не пречи да си изкараш картончето по всяко време, важи 5 години.

Така е!
Аз съм сега на този хал. Laughing
Кара ми се кола МНОГО , ама друг път ще е.
Другата седмица ще пиша БЧК, пък за кога ще ми дадат час е друг въпрос.
Но , много отсъствия ми се насъбраха от работа и ще трябва малко да отваксам първо.
До Декември може и да имам книжка.
То пък сняг ще падне, лед ще скръцне.
Ама, нищо.
Така ще е по-сладко. Wink

# 848
  • Sofia, Bulgaria
Мари, и аз доста напирам вътрешно и и давам зор, че наистина ще се скапе вече времето. Може би нямаше да бързам толкова, ако тепърва имах да купувам кола или, ако не ме чакаха и други ангажименти, които съм отложила за след курса (пък ако може дори с кола да ги върша, ще е още по-добре).

Аз започвам да си избивам от главата, че непременно трябва да мина само с 31-те часа обучение, които се полагат стандартно. Не мога да определя кое ме човърка толкова. Че не е приятно да се дават допълнителни пари, не е. Но то и език да учиш не минаваш само с първо ниво, плащаш за следващо, плащаш евентуално и за отделни уроци и т.н.
Явно съм я подценила цялата тази работа с курса Sad Мислила съм си, че не би трябвало да е особено трудно ли, какво, не знам...  
Опитвам се да се настройвам да не изпадна в нервна криза, възмущение, чувство на неспособност и подобни, ако ме скъсат първия път. Голям процент от причината да минеш или не така или иначе е в главата!

Ох, да си стискаме палци да оцелеем психически и да постигнем успех, без сътресения Simple Smile

ПП: миналото ми кофти кормуване може да се е дължало частично и на ПМС - тресе ме още ден-два, след което ми дойде :/  А една приятелка твърди (за себе си и за нейна приятелка също), че много й влияе на уменията за шофиране, когато е в овулация  newsm78  (иначе много добре си кара, кара от 10 години). Например с голям зор паркира назад, което прави с лекота по принцип.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 09:37 от Cornelia84

# 849
  • Немция
Честито на взелите изпита- оттук нататък успех с шофирането, леко да върви и без инциденти!

Корнелия, ако се наложи да направиш допълнителни часове не е срам и позор, а само в твой плюс! Изкарай стандартните часове и ще можеш да прецениш дали се налагат повече, всичко е много индивидуално! Hug
И аз си представях кормуването по-лесно , но когато седнах зад волана, друга песен запях. Mr. Green Докато човек свикне с колата и с движението, в което се включва, си е едно притеснение- и след като си взел книжката.

# 850
В университета имам лекция Първа долекарска помощ и преподават тези, които водят и БЧК-то. Дали ще искат да ми дадат удостоверението, без да ходя на БЧК?  Mr. Green

# 851
  • на Мелмак
Най- вероятно няма да имаш проблеми.

# 852
  • Sofia, Bulgaria
Корнелия, ако се наложи да направиш допълнителни часове не е срам и позор, а само в твой плюс! Изкарай стандартните часове и ще можеш да прецениш дали се налагат повече, всичко е много индивидуално! Hug
И аз си представях кормуването по-лесно , но когато седнах зад волана, друга песен запях. Mr. Green Докато човек свикне с колата и с движението, в което се включва, си е едно притеснение- и след като си взел книжката.

Тъкмо пишех следното:
 Mr. Green Щастието, когато на предпоследното кормуване чуеш от инструктора си "Има шанс да вземеш изпита. Ако искаш, може да те включим другата седмица."  Mr. Green

Разбира се, че не е срам и позор. Нямам идея защо изобщо го мисля толкова.
Да видим следващото. последно кормуване в сряда, каза, че вътрешния може в четвъртък да проведем и ще докладвам пак Simple Smile

# 853
  • Mediterraneo
В университета имам лекция Първа долекарска помощ и преподават тези, които водят и БЧК-то. Дали ще искат да ми дадат удостоверението, без да ходя на БЧК?  Mr. Green

Хахахаха, не разбира се!

# 854
 Laughing
Сетих се ,как на около 20я час инструкторът ми се ядоса и ми каза " с това каране ще вземеш книжка на кукув ден."
Истината беше, че щях да я взема от първия път, даже и той ми го каза, ако не бях прибързала .
За това ще ви дам няколко съвета.
ГЛЕДАЙТЕ и СИ ГОВОРЕТЕ НА УМ.
С потеглянето веднага оглеждате пътя за пешеходци и коли.
След това търсете знаците.
Наближавате ли кръстовище, автоматично търсите брояча на секундите и преценявате.
Писах , че трябваше да направя ляв завой, но виждах, че тези 7-8 сек. няма да ми стигнат и има опасност да остана на жълто или червено в кръстовището.
Започнах бавничко да намалям от далече, да дам индикации , че ще правя завоя, но бавничко си свалям на втора и без газ пълзя към светофара. Аз бях първа кола и малко рискувах за " пропусната възможност" ,но трябва да го направиш много нежно, без излишно протакане.
И така, червеното ме хвана навреме и лявия завой си го направих на достатъчно зелено.
Имаше курсист, който имаше грешки, но в паниката спря на зелен светофар, за да пропусне пешеходец пред него. Shocked Никога го не е правил, защото знае, че на пешеходеца в момента му е червено. Сякаш го кани да се самоубива. Следете и изменението на пътя с предимство. И там има доста грешки.
Успех на всички!

За медицинското-само от личния и от очен ли трябва печат? Гледам, че има изброени доста позиции за лекари.

Общи условия

Активация на акаунт