Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 11

• 161 863
  • 949
  •   1
Отговори
# 885
  • NE
Е, то повече от ясно е че всичко е за пари.

# 886
Здравейте на всички Simple Smile
Скоро пак ще ходя на изпит и вече си взех допълнителните 4 часа, но още не съм сигурна в себе си. Мисля си да отида още веднъж да покарам преди изпита, но не знам. Просто, ако сме късат пак, ще се откажа за винаги, въпреки че много ми харесва шофирането.

# 887
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте на всички Simple Smile
Скоро пак ще ходя на изпит и вече си взех допълнителните 4 часа, но още не съм сигурна в себе си. Мисля си да отида още веднъж да покарам преди изпита, но не знам. Просто, ако сме късат пак, ще се откажа за винаги, въпреки че много ми харесва шофирането.

Мишок, щом ти харесва - никакво отказване!  Simple Smile  Ако трябва, карай още няколко часа преди изпита.

# 888
А, отказване, ние до тук го добутахме, че сега ли!

Мишок, задължително преди изпита трябва.

Хиля се на това: Дърво - това е нещо, което дълги години седи на едно място и изведнъж най-неочаквано изскача пред някоя жена шофьор!

# 889
  • Немция
По принцип трябва да се отвори нова тема. Аз мога, но тези дни нямам много време- ако има друг желаещ, нека пусне нова.

Мишок, не се отказвай. Ако трябва вземи 20 допълнителни часа Simple Smile, но няма да се предаваш, упражнение му е майката!  Hug

Тези вицове за жени шофьорки хич не са ми по вкуса. Sunglasses Може да сме по-страхливи, но не клоним към надценяване на възможностите, каквито са мъжете. Караме като цяло по-предпазливо, а това е важно на пътя.

Джери, не мисли за паниката- на изпит сядаш зад волана и слушаш инструкциите на изпитващия, изключи емоциите. Hug Концентрирай се какво ти се казва и следи уличното движение.
Моите изпитващи споделиха, че били спокойни, докато съм ги возила- аз бях самото спокойствие, нещо ми стана на изпита Mr. Green и това се усети. Това не значи , че съм заспала на волана или съм карала като джигит, а просто карах разумно и спокойно.

# 890
И аз бях на косъм инструктора да сменя, да се откажа и какво ли още не... На единия час даже се разплаках в колата, той вика не става с отказване, с мислене става...
Не се отказах, това с шофирането беше най-голямото предизвикателство в живота ми досега, пълна концентрация и само напред, на тези които им предстои изпит

# 891
Момичета, никакво отказване!
Аз първото си дете чаках 7г , та на една книжка ли ще се дам.
Когато започнах курсовете бях като в мъгла.
Много неща трябваше да правя, но не ми се отдаваше.....в началото.
Бях пред отказване, но благодарение на тази тема и колежките от работата успях.
Непрекъснато рових в Нета за информация , също така питах околните. Кога да направя това, как да го направя и т.н. По-добре да питаш и да знаеш, отколкото да не питаш и да грешиш всеки път.
Да, въпросите за някои са елементарни и почти смешни, но за начинаещите са като сламка за удавника.
Винаги ще се връщам в темата защото тук получих голяма подкрепа. Hug

Вчера взех БЧК. Лекцията се водеше от работещ в Спешната помощ лекар.
По-скоро протече като беседа. Човекът задаваше въпроси от обща култура и използваше наблюденията ни от живота и от филмите за да стигнем сами до изводите. Беше много интересно и поучително. Нямаше суха теория. Питаше ни неща като " какви са видимите симптоми при спадане на кръвното налягане, защо е важно да не спира притока на кръв към мозъка и какви са според нас последствията". Сякаш бях в час по Биология. В началото беше малко по-срамежливо положението, но така ни предразположи, че после отговаряхме без подкана. Grinning Каза също , да не се страхуваме да помагаме при ПТП . Загинали хора в неговата практика за 30г,  след намесата на свидетели няма. Но има загинали от бездействие. Също така сподели, че с годините все повече среща хора, на които е бил лектор за БЧК и те са реагирали адекватно и са спасявали хора до пристигане на линейката. Възмути се също от модата на селфитата при ПТП и грешното мислене, че не трябва да се пипат хората до пристигане на спешния екип. Не може ти да се щракаш с телефона, а на човека да са му преброени минутите. С една дума, ако не помагаш по-добре не прави навалица и се махай.

Вчера подадох документи за книжка. От притеснение направих куп грешки във формулярите, но служителките и на двете гишета бях много любезни. Пуснах я обикновена поръчка. Излишни пари да бутам на държавата нямам. Wink Мъжо се съгласи, къде ще отиде пред такъв аргумент. Пък и ще я взема след 21 дни. Сега за 10дни още 25лв няма нужда.

# 892
  • Sofia, Bulgaria
23 страници след появяването ми в тази тема да взема да се похваля - вчера си взех изпита!

Ошашках се само на инструктажа като започна да изброява хилядите неща, които би сметнал за ПТП и съответно прекратяване на изпита, както и изявеното му желание да видел "динамично каране". И си викам "Олеле, аз както се туткам малко повече при престрояване и при заварено зелено на светофар (знам ли дали няма всеки момент да светне жълто) и не съм и още съвсем сигурна кога да превключвам на по-ниска предавка.

Но.... Седнах, спокойно, бях първа и единствена с моя инструктор, познат маршрут, без изненадващи ситуации, времето бързо мина и готово Simple Smile

Само наистина сега съм малко мината с това БЧК, дето не го минах до сега Sad Свободно да се запиша имаше чак за следващия петък... Така че документи за книжка ще мога да подам най-рано на 14.11. Но нищо. Големият зор мина, та ще се напъна да дочакам още малко Simple Smile

Благодаря на всички в темата, които споделяха и своите кормилни приключения, за да видя, че не съм сама на тоя хал, и че нещата рано или късно си се получават.

Разбира се, ще продължа да стискам палци на колежките, които още не са приключили, както и ще следя темата.

Успех на всички и чакам и вие да се похвалите скоро  bouquet

# 893
Честито! Безаварийно шофиране. Дано скоро и аз се похваля. Нещо много започвам да се дразня на инструктора,прекалено много ме мотае. Три часа ми остават. Дано не ми се наложи пак да ходя на листовки. Някой знае ли има ли значение кога е минал изпита? Има ли нещо като давност?

# 894
Корнелия, честито Simple Smile Безаварийно сега!
Ариа, има давност- 1 година Peace Успех!

# 895
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря, Aria! Дано и ти скоро, да! Дай му малко зор на инструктора. Кажи, че ти зависят от това и други ангажименти. Или просто е зает с други курсисти и няма свободни часове за кормуване?!

Благодаря, leninka Simple Smile

# 896
  • Немция
Корнелия, ЧЕСТИТО! Сега смело, но внимателно като самостоятелен шофьор!  Hug

В Немско дават книжката, която е под форма на електронна карта, директно след изпита- тъкмо вече си спрял с колата, изпитващият дава някакви насоки и хоп- вади книжката, което е голям кеф, веднага получаваш в ръка това, към което си се стремял.  Simple Smile

# 897
Ами зает е. Школата е малка,а той има курсисти за всички категории. Разбирам го,но наистина много се проточи. От юни до сега. Поне съм свършила всичко останало,остава ми само тези часове и изпита.

# 898
Корнелия, честито и от мен! bouquet

В България ,ако не чакаш определен период за документ или друга бумага, се губи тръпката. #2gunfire
Те германците са напред с материала. Laughing

# 899
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря, Бибит!
Благодаря, Мари!

Немецът го е измислил, браво. Направо слизаш от учебната, качваш се на своята и заминаваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт