Отговори
# 4 785
Не съм държала да има тествано ДНК на донора, не съм и проверявала. това не ме е и притеснява. Много от синдромите могат да дойдат и от бащата или в частност от нас, износващи плода. Скъпо изследване, което не гарантира успешна бременност и живо раждане, като цяло.

Момичета, какво мислите за тези хетерозиготни изследвания?
Писах до всички клиники извън България и от отговорите ми става ясно, че никъде не се правят на донор.
Само кариотип.
Сега съм в голяма чуденка.

# 4 786
Момичета, какво мислите за тези хетерозиготни изследвания?
Писах до всички клиники извън България и от отговорите ми става ясно, че никъде не се правят на донор.
Само кариотип.
Сега съм в голяма чуденка.

Не знам кои са тези всички клиники, до които сте писали, но на първо четене в Гугъл виждам, че в Испания правят. Успех. 😊🍀

# 4 787
Това е стандарт
Чупливи Х
Муковисцидоза
Не хетерозиготни

# 4 788
Това е стандарт
Чупливи Х
Муковисцидоза
Не хетерозиготни

Преведено през Гугъл, за Вас:

Разширен скрининг на носители в програма за донорство на яйцеклетки: Прилагане на нов тест и резултати след две години опит
Статусът на хетерозиготно носителство на автозомно рецесивно заболяване не е причина за изключване от програмата за даряване на яйцеклетки, но предполага избор на реципиент, чийто мъжки партньор не е носител на същото заболяване. Генетичното консултиране на донори и реципиенти на различни етапи от клиничния процес на донорство на яйцеклетки беше от съществено значение за намаляване на безпокойството, постигане на добро разбиране на резултатите и възможност за предоставяне на подходящи препоръки относно техния собствен репродуктивен риск или този на членовете на техните семейства, когато е необходимо.

От доста време е, а от тогава насам нещата със сигурност доста са се развили. За това силно се съмнявам, че никой не прави, както казвате, но все пак Вие си знаете.

# 4 789
Сега проверих точно какво е тествано в секцията с генетичните изследвания освен кариотип и таласемиите:
Cystic Fibrosis
Autosomal recessive non-syndromic sensorineural deafness type DFNB
Sickle cell anemia
Spinal muscular atrophy
Fragile X chromosome syndrome
Glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency

# 4 790
Точно същото бяп прочела и за него ми отговориха това което питах
Чупливи Х
И Муковисцидоза [гquote author=Florecita* link=topic=827920.msg49336958#msg49336958 date=1739969105]
Това е стандарт
Чупливи Х
Муковисцидоза
Не хетерозиготни

Преведено през Гугъл, за Вас:

Разширен скрининг на носители в програма за донорство на яйцеклетки: Прилагане на нов тест и резултати след две години опит
Статусът на хетерозиготно носителство на автозомно рецесивно заболяване не е причина за изключване от програмата за даряване на яйцеклетки, но предполага избор на реципиент, чийто мъжки партньор не е носител на същото заболяване. Генетичното консултиране на донори и реципиенти на различни етапи от клиничния процес на донорство на яйцеклетки беше от съществено значение за намаляване на безпокойството, постигане на добро разбиране на резултатите и възможност за предоставяне на подходящи препоръки относно техния собствен репродуктивен риск или този на членовете на техните семейства, когато е необходимо.

От доста време е, а от тогава насам нещата със сигурност доста са се развили. За това силно се съмнявам, че никой не прави, както казвате, но все пак Вие си знаете.
[/quote]

# 4 791
Здравейте, момичета!
В деня на трансфера какво трябва да си нося предвид болничния престой /чехли и др. /. Някакви указания давали ли са ви?
При мен ще се изследва прогестерон и TSH, което мисля предполага да не съм закусвала.
Моля да споделите опит.

# 4 792
Здравейте,може ли някой от вас да разчете този резултат от импо +?Нищо не разбирам и се притесних много.Благодаря🤗

# 4 793
Нищо никога не съм носила, освен бутилка вода. Не съм имала болничен престой, както и изследвания преди трансфера. Буквално това е най- бързата и приятна част от процеса. Но най- напрегнатата и вълнуваща.
Щом ви викат сутринта и ще пускате изследвания говорете с болницата, заради ТСХ трябва да е сутрин, на гладно и без кафе или цигари

Здравейте, момичета!
В деня на трансфера какво трябва да си нося предвид болничния престой /чехли и др. /. Някакви указания давали ли са ви?
При мен ще се изследва прогестерон и TSH, което мисля предполага да не съм закусвала.
Моля да споделите опит.

# 4 794
  • Be realistic - plan for a miracle.
Няма болничен престой при трансфер, то няма и за какво. Извършва се манипулацията и си тръгвате. Не носите багаж освен бутилка вода да си пиете. Там ви дават какво да облечете/обуете. Успех!

# 4 795
В деня на трансфера ми бяха каза,че трябва да изпия 2 литра вода ,пуснаха ми изследвания ,след трансфера ми сложиха и инжекция (мисля прогестерон)След 1 час си тръгнах от клиниката.

# 4 796
Един месец е болничният

# 4 797
Здравейте момичета! С трети неуспешен опит с ДЯ съм, от ЗЕТ на 5 дневни. При мен дори имплантация не настъпва, а нямат обяснение защо..Не зннам вече какво да предприема и съм в безизходица..

Не мога да ви помогна, но ви разбирам. И искрено съчувствам.
Аз самата съм с три неуспешни донорски програми- различни донори.
Имам преди това и 10 инвитро опита със свои яйцеклетки. Част от тях при прехваленото светило Стаменов.

Не искам да коментирам комерсиализацията в тази индустрия, в която се използва неимоверното желание на жената да бъде майка и да прегърне рожбата си.

Индустрия, не клиники с лекари, а търговци.

Първият ми опит с ДЯ - от максималния пакет от 8 ДЯ украински от Овобанк, ползвана донорска сперма от Криос, оплодени 7 ДЯ, преживели след трети ден само 2, останали за трансфер - само 1 бластоцист с лошо качество, с минимален шанс за имплантация дори при млада жена.

Втори опит от 4 ДЯ от Овобанк-пак по мое желание - украински/ държа на славянски произход/, донорска сперма от Овобанк- бял испанец, отново само 1 останал бластоцист, пак никаква имплантация.

Веднага правена хистероскопия - микрополипоза на половината матка, което според лекуващия АГ не било проблем, а качеството на ембриона бил проблема.

Трети опит - донорски ембрион - средно към лошо качество - отново ВС  - пак никаква имплантация .....
Уж няма проблем в матката, хубава лигавица, оптимален прогестерон.... никакъв резултат....

Спрях с опитите, защото 2 инсеминации с лека стимулация , 10 инвитро опита /някои завършили без трансфер, някои от тях с тужки стимулации при Стаменов/, 3 стимулации с естрофем за подготовка за трансфер и множество прогестерон - инжекционно и вагинално - то си е огромен риск от онкологични проблеми .....

Не знам тези лекари как спят спокойно, като знаят колко много вреди нанасят - физически, емоционално, финансово на своите пациенти.

Приятелка, която от години е пациент на Стаменов също с няколко неуспешни инвитро опита с донорски яйцеклетки.

Един донорски ембрион в Надежда струва 5 хиляди лева, поне така ми каза главната ембриоложка по телефон.
Никаква гаранция за успех не ти дават.

# 4 798
Здравей Ади, провокира ме да пиша отново, понеже 6 години бях пациентка на Стаменов и Надежда и знам за какво говоря. Това, което можеш и трябва да изискваш е добро качество! И да се пита предварително, защото ембриоложката много удобно премълчава тези неща. Как така ще правят трансфер с ембрион BC качество! Това са нашите тела, нашето здраве и нашата психика. За пари дори не говоря. Не сме им опитни зайци. Понеже съм фамилно обременена онкологично (от трима близки) и се притеснявам и споделих на преглед: Стаменов реагира супер неглижиращо и ми каза “ами тъкмо по-често ще се проверяваш и изследваш. Това било важното.” Без коментар.
Качеството на последния (засега успешен) трансфер беше 4АА на 5-дневен балансиран с ПИД. Еми на 100% съм убедена, че затова се хвана. Стаменов беше разбрал, че държа на добро качество и ми се подигра, че чул, че съм станала голям експерт по ембрионите и че от четене във форуми не се забременявало. Не отговорих нищо. Замълчах. Почти си мислех, че “саботират” последния ми опит когато ми се обадиха да ми кажат датата за трансфер, която не отговаряше на уговорената и тази от изследването за имплантационен прозорец. Докторът искал да опита нещо друго. Попитах защо сме правили тези биопсии, когато променят датата. Отделно предният път имплантация си имаше, така че логика не видях и отказах. Защо пиша това? Защото болезнено достигнах до прозрението, че те за нас не мислят. Ние трябва да мислим, четем и да се борим. Поне в Надежда е така според моя опит. И докато имат изгледи да взимат пари от теб като клиент те държат, мен с положителния тест ме отсвириха, преди 12-та седмица и с кървене ми казаха, че аз вече не съм тяхна пациентка, а Стаменов не пожела да ме прегледа…
Искам просто да кажа, че след като си плащаме имаме право да получим качество насреща. Без емоции, като в търговско дружество каквото те са. Защо трябва да се притесняваме да питаме и да изискваме? Ако ставаше въпрос за нещо не толкова свидно и болезнено нямаше ли да си търсим правата? Еми нямат право да използват болката на хората и да си играят с тях!

# 4 799
Не струва толкова
Имат ценоразпис
Моя позната сега е бременна от донорски ембрион.
Ембриоложката е гледала да се отърве явно Sad
Аз също имам мпого опити със замразени и накрая Станулов ми каза " това са боклуци бягай при пресен донор"
Здравейте момичета! С трети неуспешен опит с ДЯ съм, от ЗЕТ на 5 дневни. При мен дори имплантация не настъпва, а нямат обяснение защо..Не зннам вече какво да предприема и съм в безизходица..

Не мога да ви помогна, но ви разбирам. И искрено съчувствам.
Аз самата съм с три неуспешни донорски програми- различни донори.
Имам преди това и 10 инвитро опита със свои яйцеклетки. Част от тях при прехваленото светило Стаменов.

Не искам да коментирам комерсиализацията в тази индустрия, в която се използва неимоверното желание на жената да бъде майка и да прегърне рожбата си.

Индустрия, не клиники с лекари, а търговци.

Първият ми опит с ДЯ - от максималния пакет от 8 ДЯ украински от Овобанк, ползвана донорска сперма от Криос, оплодени 7 ДЯ, преживели след трети ден само 2, останали за трансфер - само 1 бластоцист с лошо качество, с минимален шанс за имплантация дори при млада жена.

Втори опит от 4 ДЯ от Овобанк-пак по мое желание - украински/ държа на славянски произход/, донорска сперма от Овобанк- бял испанец, отново само 1 останал бластоцист, пак никаква имплантация.

Веднага правена хистероскопия - микрополипоза на половината матка, което според лекуващия АГ не било проблем, а качеството на ембриона бил проблема.

Трети опит - донорски ембрион - средно към лошо качество - отново ВС  - пак никаква имплантация .....
Уж няма проблем в матката, хубава лигавица, оптимален прогестерон.... никакъв резултат....

Спрях с опитите, защото 2 инсеминации с лека стимулация , 10 инвитро опита /някои завършили без трансфер, някои от тях с тужки стимулации при Стаменов/, 3 стимулации с естрофем за подготовка за трансфер и множество прогестерон - инжекционно и вагинално - то си е огромен риск от онкологични проблеми .....

Не знам тези лекари как спят спокойно, като знаят колко много вреди нанасят - физически, емоционално, финансово на своите пациенти.

Приятелка, която от години е пациент на Стаменов също с няколко неуспешни инвитро опита с донорски яйцеклетки.

Един донорски ембрион в Надежда струва 5 хиляди лева, поне така ми каза главната ембриоложка по телефон.
Никаква гаранция за успех не ти дават.

Общи условия

Активация на акаунт