КРУИЗИ /тема 5/

• 77 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • sofia
Шефа на баровете е българин - Здравков, жена му сервира в основния бар. Очакваме 2 ра част. Прекрасни дни сте имали

# 736
lyuba84 Кой е основният бар? Ние ходехме само в този, в който се пушеше, в Armonia Lounge и в Bar del Duomo, но сме ги пропуснали тези хора... Наистина беше много хубаво, въпреки някои минуси на кораба, втора част ще я завърша през седмицата Simple Smile

# 737
  • sofia
В този със зелените канапета се пушеше Pub някакъв беше, а в Дуомото сервираше това момиче.
Аз следващия кораб ще го подбера внимателно, имах леки разочарования тук

# 738
lyuba84 Ясно, просто не сме го засекли това момиче явно. И ние не сме впечатлени от обслужването на кораба, но пък маршрутът беше супер, и беше пълно с млади хора, за първи път да си намеря компания, така че като цяло съм доволна Simple Smile

# 739
Започвам да ви чета и в тази тема. Круизите никога не са представлявали интерес за мен, защото ги свързвах основно с възрастни английски и немски туристи. Но, сега като чета, този тип туризъм става все по-популярен и сред младите хора, най-вече защото се посещават много места за кратко време. Започвам да следя офертите в различни сайтове, на този етап бих предпочела да направя круиз по Средиземно море, без значение западно или източно. Предпочитам отплаването да е или от Истанбул, до където ще стигнем с кола, или от Венеция (с някоя от нискотарифните авиолинии).  
Блед, вече съм ти фенка. Много ми харесва всичко, което публикуваш. Надявам се в близките 1-2-3 години да отидем до Флорида, тъй като имам близки там и да си направим круиз до Бахамите. Дано паднат и визите до САЩ, защото предпочитам парите, които ще дадем за визи, да ги изхарчим за други неща.
Имам около 1 месец, за да си изясня къде искам да почивам и за това в момента чета много съсредоточено повечето теми в този подфорум. Simple Smile. Бях се насочила към Закинтос, но предвид ситуацията в Гърция, не искам да рискувам с предварителни резервации. Ако до края на юли се изяснят нещата, ще запазим нещо в последния момент.

# 740
Здравейте,вече направихме един круиз с Costa и сме много доволни,така че сега плануваме следващия.Маршрутът е от Савона до Израел и обратно,но някъде четох(вече не си спомням къде),че ако имаш в паспорта печат от Дубай,после имаш проблеми при влизането в Израел.Имам още и печати от Тунис.Ако някой може да ми даде малко информация,дали това е така, ще съм много благодарна

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 19:43 от Lili1973Wien

# 741
  • София
Moите наблюдения са по-скоро обратните - ако имате печат от Израел, след това има пречки при влизането в арабски държави.
Преди 6 год. като ходихме в Израел имахме печати от Египет в паспортите и нямахме проблеми. Но пък в Израел питаха хора, които имат намерение след това да ходят в арабски страни и им слагаха печатите на отделно листче към паспорта.

# 742
  • sofia
Аз също зная, че е проблем да влезнеш в Дубай ако имаш печат от Израел, но въпреки това мояблизка влезна без проблем.

# 743
  • Sofia
На нас миналата година ни дадоха входните визи на отделен лист в Израел.Иначе после на много места ти правят проблем.Не са ни питали дали искаме.

# 744
  • София
Прибрахме се по живо, по здраво от Триест.
Прекрасен круиз, хубаво време, никакви проблеми.
Маршрута беше супер, макар с посетени от нас места. Включително две спирки в Гърция/Корфу и Кефалония/, което ми даде възможност да видя какво става в тази страна, но не ми се говори по въпроса.
Само ще ви кажа, никога не съм виждала толкова пасажери да остават на кораб, както на тези две пристанища......

Няколко пъти сме били в Триест, но не бяхме тръгвали от там на круиз. Оказа се твърде удобно и лесно. На 12-13 часа от София с почивки и кафе.
Този круиз ще го има до ноември месец, ако решите да се възползвате.
Тръгвате ли от там ще ви разкажа подробно, сега само ще вметна…
Корабите спират буквално в центъра, нощувката преди тръгването ни беше на метри от порта.
Паркинга е на 700-800 метра от кораба, на нас ни закараха колата до там от хотела. Цената за пасажери е 10 евро на ден.
За сега толкова…

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 23:27 от Bled

# 745
  • София
Прибрахме се по живо, по здраво от Триест.
Прекрасен круиз, хубаво време, никакви проблеми.
Маршрута беше супер, макар с посетени от нас места. Включително две спирки в Гърция/Корфу и Кефалония/, което ми даде възможност да видя какво става в тази страна, но не ми се говори по въпроса.
Само ще ви кажа, никога не съм виждала толкова пасажери да остават на кораб, както на тези две пристанища......

Няколко пъти сме били в Триест, но не бяхме тръгвали от там на круиз. Оказа се твърде удобно и лесно. На 12-13 часа от София с почивки и кафе.
Този круиз ще го има до ноември месец, ако решите да се възползвате.
Тръгвате ли от там ще ви разкажа подробно, сега само ще вметна…
Корабите спират буквално в центъра, нощувката преди тръгването ни беше на метри от порта.
Паркинга е на 700-800 метра от кораба, на нас ни закараха колата до там от хотела. Цената за пасажери е 10 евро на ден.
За сега толкова…

Блед, с коя круизна компания бяхте и къде ходихте? Heart Eyes

# 746
  • София
Popule
Аз съм писала за маршрута назад в темата/пост 716/.
Тръгнахме на 24-06 в малките часове и след обяд вече бяхме на плажа Лидо в Опатия.
На следващия ден мислехме да минем през Пореч, но го пропуснахме и направихме следващия плаж в Словения, Порторож.
На 26-06 вече се любувахме на Триест, за плаж нямаше време, а и трябваше да ходим извън града.
След това започна круиза, изключително спокойно, не бързахме да видим нищо, познати места.
Сплит, отново на плаж за малко на Bacvice, близо до кораба. Но се развали малко времето и се разходихме по Obala, крайбрежната.
Котор, да влезеш с кораб в залива, какво повече от това. Нямаше плаж, страхотна разходка в Стария град и стоп в Kantun, прекрасно заведение.
Кефалония-Аргостоли, познато до болка, пълен релакс със слизане за фрапе и разходка по Константину/главната/ и крайбрежната. Като умишлено посетихме места предимно само с гърци, да разберем какво се случва в тази красива страна. Разбрахме много, но не ми се говори по въпроса. Да изчакаме референдума, който според мен не е от особено значение. Вече на 95% знам какво ще се случи.
Корфу-Керкира, приблизително същото , потвърдихме си това, което вече видяхме предишния ден. Пак фрапе, малко пазар и на кораба.
Дубровник, тук вече за сметка на предишните две спирания кораба почти се изпразни. Ние се отправихме към Стария град и деня ни мина прекрасно.
Венеция, тук не слязохме въобще, оправихме багажа и цял ден плаж на празен кораб, наистина невероятно. Стигаше ни само влизане и излизане през лагуната.....
Триест, кораба пристигна още по-тъмно, слязохме много бързо и вече бяхме на път. Никога не пътуваме толкова за кратко време, но сега се налагаше. Още преди да се стъмни напълно, бяхме в София.
Може би забелязахте, нито една екскурзия, никакви излишни разходи, един от най-евтините ни круизи до сега, особено неговата цена/199 лири/.
Радвам се много, че сменихме Гърция с Италия и с круиза въобще.
В никакъв случай не бих си причинила излишни мисли и напрежение. На почивка и пътуване се отива да се отърсиш от ежедневието и да не мислиш за нищо. Само мисли да са за положението в Гърция, е достатъчно да си обремениш почивката. А дали ще е само това ?
Не бих послушала никой, затова и не давам съвети, тръгвайте или не.
Толкова неща прочетох снощи в темите, че главата не ми го побира, как е възможно да се пише толкова безотговорно ?
Но без коментар…който ме е попитал лично, съм му казала каквото трябва.

# 747
Popule
Аз съм писала за маршрута назад в темата/пост 716/.
Тръгнахме на 24-06 в малките часове и след обяд вече бяхме на плажа Лидо в Опатия.
На следващия ден мислехме да минем през Пореч, но го пропуснахме и направихме следващия плаж в Словения, Порторож.
На 26-06 вече се любувахме на Триест, за плаж нямаше време, а и трябваше да ходим извън града.
След това започна круиза, изключително спокойно, не бързахме да видим нищо, познати места.
Сплит, отново на плаж за малко на Bacvice, близо до кораба. Но се развали малко времето и се разходихме по Obala, крайбрежната.
Котор, да влезеш с кораб в залива, какво повече от това. Нямаше плаж, страхотна разходка в Стария град и стоп в Kantun, прекрасно заведение.
Кефалония-Аргостоли, познато до болка, пълен релакс със слизане за фрапе и разходка по Константину/главната/ и крайбрежната. Като умишлено посетихме места предимно само с гърци, да разберем какво се случва в тази красива страна. Разбрахме много, но не ми се говори по въпроса. Да изчакаме референдума, който според мен не е от особено значение. Вече на 95% знам какво ще се случи.
Корфу-Керкира, приблизително същото , потвърдихме си това, което вече видяхме предишния ден. Пак фрапе, малко пазар и на кораба.
Дубровник, тук вече за сметка на предишните две спирания кораба почти се изпразни. Ние се отправихме към Стария град и деня ни мина прекрасно.
Венеция, тук не слязохме въобще, оправихме багажа и цял ден плаж на празен кораб, наистина невероятно. Стигаше ни само влизане и излизане през лагуната.....
Триест, кораба пристигна още по-тъмно, слязохме много бързо и вече бяхме на път. Никога не пътуваме толкова за кратко време, но сега се налагаше. Още преди да се стъмни напълно, бяхме в София.
Може би забелязахте, нито една екскурзия, никакви излишни разходи, един от най-евтините ни круизи до сега, особено неговата цена/199 лири/.
Радвам се много, че сменихме Гърция с Италия и с круиза въобще.
В никакъв случай не бих си причинила излишни мисли и напрежение. На почивка и пътуване се отива да се отърсиш от ежедневието и да не мислиш за нищо. Само мисли да са за положението в Гърция, е достатъчно да си обремениш почивката. А дали ще е само това ?
Не бих послушала никой, затова и не давам съвети, тръгвайте или не.
Толкова неща прочетох снощи в темите, че главата не ми го побира, как е възможно да се пише толкова безотговорно ?
Но без коментар…който ме е попитал лично, съм му казала каквото трябва.

Блед, ако има да казваш нещо - кажи го. Не е нужно от недомлъвки и писане на лични съобщения? Не го разбирам това. Безотговорно е да хвърляш някакви думи и да кажеш: "Не ми се говори..." Не го приемай като нападка, но наистина ми се струва странно. Създаваш впечатление, че искаш да си полезна, направи го и сега.

# 748
  • София
slastna
Съжалявам, нито темата е за Гърция, нито искам да говоря по въпроса и то точно днес.
За това, което ме питаха вече отговорих.
Приеми, че нямам какво да кажа...поздрави.

# 749
Bled, с голяма част от пасажерите на вашия кораб се разходихме из Аргостоли и пътувахме с малкото фери до Кси, защото престоя ви като време е повече от достатъчен не само за двете, но  и позволява  много повече.  Щеше да ми е интересно да науча кои са любимите ви места в столицата, и защо само там оставате. Моите сегашни впечатления от Аргостоли са по-различни от изказаните от теб, вероятно защото не говоря гръцки като теб, и тук е мястото да препоръчам Vaflaki в Рremier, за който не ги е опитал.

Общи условия

Активация на акаунт