Отговори
# 105
Здравейте! Много нови сърчица, браво!!!
За кафето, аз пия едно сутрин. Едно кафе няма да навреди.
Пиета ли витамин Д? С предната бременност не си спомням да ми бяха казали, но с тази ми натъртиха, че е изключително важно освен фолиевата киселина да пия витамин Д.

# 106
denise78,
аз пия Огестан (има вит Д), АГто ми го изписа, преди седмица, че бях болна, а и от декември насам 3 пъти пих антибиотик. Сега пия пробиотик, огестан и биозин мама. Миналата бременност не пих нищо освен фолиева к-на. Но сега съм определено по-изтощена.

# 107
Здравейте и от мен. Днес не съм се включвала, заведох малката на ясла и се върнах в леглото цял ден спах, лежах.....мързел ме е налегнал и ми е малко лошо.Но дойде време да ставам имам работа. радвам се за всички нови мамита....
 Нанинка.....стискам и аз палци чакаме хубави новини.
Незнам при вас как е, но аз напоследък за каквато и храна да си помиля ми се гади. Днес толкова много ми миришеше на готвено вкъщи, нали всеки ден готвя, и толкова много ми се гадеше, че отворих навсякаде прозорците и отидох да си легна в спалнята на топличко. Няма да ви казвам сега колко е студено..... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 108
denise78, на мен АГ ми изписа Огестан да пия, той съдържа витамин D3.

pcelichka33, доколкото знам (освен ако изрично не е забранено от лекар), няма проблем за  luvbed Така, че най-добре обсъдете нещата с АГ  Peace

# 109
  • София
Аз пия комбинация Мg, Ca,D3,Cu,Mn - Допел Херц още от преди забременяването. АГ каза да си ги продължа.

# 110
Здравейте момичета, на 33 години на 10.02 потвърдена първа бременност, в момента 6 г.с. и два дни Simple Smile, термин 10.10.15- не потвърден от доктор. На 27.02- на преглед за тонове и дали всичко е наред.
Търпение- никакво до следващия преглед.

Момичета от Пловдив ако споделят за лекар от който са доволни за проследяване на бременността работещ със здравна каса ще ми е от помощ. Спряла съм се на ДКЦ 2 поради местоположение от работа и дома, но нищо конкретно като информация нямам за това ДКЦ и лекарите там.
Здравей,Hrista!Аз също съм от Пловдив и сега обмислям при кой да си водя женската консултация.Мерджанов работи ли по Здравната каса?
Браво Роксанче, темата е страхотна  Hug   От Пловдив съм и за първичен преглед бях при Росен Петров в Рилон центъра (Хипоталамус клиниката) Останах доволна, взе ме без час и без проблем.Каза ми ако прокървя или има нещо което ме притеснява да отида веднага.  Peace  Беше много внимателен, но за един път нямам кой знае какво мнение. Работи със здравна каса. Иначе за раждане мисля или в Селена или при Карагозян. Също съм чувала много добри отзиви и за Амалиеви и Мерджанов.  Peace

Аз съм при Мерджанов. След като следеше първата ми бременност почнах да го препоръчвам горещо на всеки, който ме е питал.  Simple Smile Много съм доволна от него. Добър човек и добър специалист. Росен Петров също е едно от имената сред пловдивските гинеколози.

Полинчето, радвам се. Още малко търпение и ще чуеш сърчицето!

denise78, съчувствам ти.  Sad Дано да се излекува окото и да заздравее!!! Много неприятно!  Sad 

Аз самата съм много притеснена след прегледа при моя лекар. Нямам зацапване и кървене, но според доктора отлепването на плодния сак е много голямо. Шансът бил 50/50.

Гаденето, киселините, болките в гърдите допълнително ми "оправят" настроението.  Crazy  При първата ми бременност тези симптоми отшумяха отведнъж след като влязох в 12-та седмица. Това го пиша за всички, които са бременни за първи път. Кураж, втория триместър на бременността е най-приятен.   Simple Smile    Hug  После коремчето натежава, но пък тогава все по-често и осезаемо идват "срещите" с крачетата и лактите на бебчо и се забравят всички неприятни усещания.

# 111
Момичета, Аз съм се записала в първата тема,но не съм казала предполагаемата дата на термина 10,10,2015 г. От Пловдив  съм на 33 г.- първа бременост.На 27,02,15 съм на преглед и се моля да се чуе сърчице и всичко да е наред. Simple Smile

# 112
Вие пиете ли витамини, освен фолиева киселина?

Аз от вчера почнах да пия Пренатал. Моята АГ каза, че е рано за витамини, но аз реших, че имам нужда от тях  newsm78
Знам, че масово не дават да се пият до към 4 месец, но не мисля, че биха навредили ? newsm78

# 113
  • София
Аз пия единствено Огестан по предписание на лекар и чат-пат ВитаминЦ

# 114
Защо не дават да се пият витамини през първите 3 месеца всъщност? Не ми е ясна причината  newsm78

# 115
Не знам, при предишната ми бременност първата ми работа като разбрах, че съм бременна беше да си купя витамини за бременни. Въпреки , че и тогава АГ-то (не настоящата ми) ми каза, че не е нужно на този етап да пия витамини. То тогава нищо не се получи, та ми останаха витамини от преди със срок на годност 07.2015 и затова почнах да ги пия...
Сега моята АГ ми каза същото. И днес говорих с една приятелка, която е бременна и нейния гинеколог й е казал, че не й дава все още да пие витамини, а тя е в 4-ти месец  ooooh!
Затова събирам мнения и от вас  Wink

# 116
Според мен причината е, че в първите месеци бебето е още малко и не изтощава толкова много организма. А и преди да са направени изследвания не може да се назначи нищо. След кръвните изследвания ако нещо не е в норма, ще изпишат каквото е необходимо.

# 117
Интересно, ще чакам значи следващия си преглед. Аз иначе веднага си поръчах, но тъй като четох тук, че не дават и не посмях да ги отворя. Пия си само фолиевата киселина и ям здравословно, надявайки се, че си набавям всичко.

# 118
То и аз може да спра да ги пия, докато не ми кажат, че и предозирането не е добре. Всмисъл като се храним здравословно и отделно витамини. Но пък ме е страх да не да имам недостатък на нещо ..

# 119
Аз си мисля, че най-добре е да се ядат повече зеленчуци и по някой друг плод от колкото да се пият химии. Освен ако няма друга причина. На мен и двете предишни бебета ми бяха големи за моите размери и ме бяха предупредили за следващата бременност никакви витамини. Не знам дали има връзка, тази ще пробвам и живот и здраве ще разбера Simple Smile
Искам да питам на някой да му горчи в устата като яде? Чудя се дали има общо с бременността или ми е от жлъчката (преди много години имах възпаление и така ми горчеше) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт