Отговори
# 585
Венците кървят от прогестерона и като цяло от хормоните и увеличаващият се кръвен обем. И аз кихам от няколко дни, това го отдавам на занижения имунитет поради бременността.
greteteto взела съм си паста за зъби Пародонтакс, ще видя дали тук мога да намеря водата   bouquet

# 586
На мен също венците много ми кървят, както каза Elsa_, заради увеличаващия се кръвен обем. Дори когато ми взимаха микробиология прокървих от шийката на матката и докторът каза, че е от силното кръвоснабдяване.
Кихам постоянно, разбира се и с хрема, за сметка на това обаче, косата ми спря да се омазнява и да пада. Преди ми се омазняваше на втория ден, сега издържа почти седмица. Ноктите ми са страшно твърди и растат с невероятно скорост. Кожата на лицето ми направо блести, като цяло мога да кажа, че бременността наистина ме разкрасява.
Свалих 5 кг., заради постоянното повръщане, но слава Богу вече почти спря и се надявам скоро да почна да качвам. Прилошава ми основно от глад или ако преям, вероятно защото ми се е свил стомаха.
В 15 г.с. все още нямам никакво видимо коремче. Не го и усещам да мърда, усещам само къркорене и газове Grinning
Бих искала да добавя и относно болничните - работодателят е длъжен да подаде болничния до 15-то число на СЛЕДВАЩИЯ месец. След това зависи от НОИ колко време ще го обработят и преведат парите. По принцип е редно да стане до 15 календарни дни, но ако са претоварени се получава забавяне.

# 587
Привет на всички! И аз съм с термин през септември. Simple Smile

# 588
Добро утро и от мен! При мен положението с венците е същото ,не мога да си измия зъбите сутрин.  И моите нерви нещо са опънати ,много ме дразни мъжа ми ,каквото и да направи ,а и каквото и да не направи ме ядосва  Laughing Хормоните ми ще побъркат не само мен ,но и него. Корема ми е доста голям ,през първата бременност така изглеждах в края на 5 месец,лошото е ,че и Д-то ми е пораснало  Blush  Лек и успешен ден на всички! 

# 589
Добро утро, дами!
По повод на болничните да доставя току-що проверена информация - за обработка и изплащане:
след депозирането на документа в НОИ, оттам имат 15 РАБОТНИ дни за обработка и изплащане. Ако това не стане в рамките на текущия месец, трябва да бъде направено в рамките на първите 5 работни дни от следващия месец. Може да има забавяне, ако осигуровките на лицето не са преведени в срок от работодателя(примерно в МВР ги превеждат на тримесечие). На мен също не ми е изплатен болничен, депозиран на 16.02 и писах за допълнителни обяснения, защото вече всякакъв срок прескачат.
За корема - ми вижда си се, че съм бременна, с палто, без палто... Карам даже без колан - много ме притиска. Панталоните за бременните ме спасяват още от сега...

# 590
Така съм се шашнала да не ми правят серклаж, но ако се наложи, ще трая. Само с бебето да е ок всичко. Praynig

Мен миналия път наблюдаващата ме изпрати да ми правят серклаж, и тъй като бях ужасно притеснена, разпитвах всички които успях да намеря. На мен серклажът ми се размина, но мисълта ми беше, че разбрах че се прави с упойка и не е болезнен. Като навлезеш в 9-ия месец свалят конците и ми казаха, че също не е кой знае колко болезнено - траело се. Конците се сваляли без упойка (но може би зависи и от самите конци - не съм запозната)

така че ако този път ми бяха казали пак за серклаж - със сигурност щях да бъда много много по-спокойна. И ти не се притеснявай.  Hug Hug Hug

# 591
Здравейте! Аз също много кихам още от началото,разрових се тук там и нещото което много ми помага да не ме боли корема при кихане е като си свия краката към корема, а ако съм права клякам. Опитайте,има ефект!
За вода за уста аз лично използвам на Лакалут(няма алкохол в нея и не разранява венците),Листерин лично за мен е много агресивна и ми засилва кървенето  Rolling Eyes

# 592
Нa всички момичетa, които ги е стрaх от рaждaнето препоръчвaм дa прочетaт трите теми "Смешно ли е рaждaнето?" в бг мaмa. Уникaлно зaбaвни и нaистинa успокоявaщи  Peace Следвaщите дни кaто имaм повече време ще ви рaзкaжa и зa моето нормaлно рaждaне.

Шмокси - можеш ли да пуснеш линковете като ти остане време

благодарско   bouquet  bouquet  bouquet

Руми, ето я темата  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597249.600;topicrefid=20

# 593
  • София
Здравейте момичета  Hug
Надявам се, че приемате нови попълнения Party. Следя ви от самото начало, но вече се записвам официално във вашата групичка .
Инфо за първа страница - термин 23.09., 25 години, гр. София.
Вчера бяхме на ФМ и БХС и за сега всичко е наред.  Praynig
Надявам се септември месец всички да се радваме на здрави бебчета.  Hug
Относно болничните - имам болничен от 09.02. който към момента не ми е изплатен, но се надявам тази седмица да пуснат паричките.

# 594
Здравейте!
Вчера и аз бях на ФМ и БХС,всички показатели са в норма и бебчето засега се развива нормално,дано и така да продължи.Желая хубав ден на всички!

# 595
  • Драгоман
  Здравейте момичета   bouquet
  Днес пак ми е много зле  Sick Май това мъчение скоро няма да спре  Sad
  Аз вчера си купих паста за зъби БилкаДент с анти парадонтозно действие и още след първото измиване усетих стягане на венците! Струва ми се доста добра паста, даже по-добре ми действа от Лакалут  Peace И аз тако кихна и ми се раздрусва целия корем, даже понякога ме заболява, ще пробвам това с клякането  Peace  

# 596
Момичета, аз пак имам едно такова "дръпване"на корема,както във втория месец. Все едно ме стяга нещо.При вас има ли го това?  Hug

# 597
Здравейте и от мен   Hug
Ако позволите се записвам във вашата групичка Simple Smile
Аз съм от София, на 34 години, с термин 13 Септември, втора бременност

Не знам при вас, но на мен коремчето вече ми личи и започвам да имам проблем с дрехите, от които все по- малко ми стават  Rolling Eyes  При първата ми бременност коремчето ми пролича чак към края на 4 месец

Проблем с венците при мен не се е получавал, но аз ползвам само паста БилкаДент или Сенсодин и съм доволна и от двете. Peace

# 598
Момичета, аз пак имам едно такова "дръпване"на корема,както във втория месец. Все едно ме стяга нещо.При вас има ли го това?  Hug
И при мен се появи-бях се притеснила , че понеже съм болна и пия разни хапове и чайове затова. Дано е нормално- момичетата с опит да кажат , моля !

# 599
Здравейте! И аз се присъединявам към групата за м. Септември Simple Smile
Моят термин е на 29.09, втора бременност (34г мама)

И на мен постоянно ми става лошо; не знам какво ми се яде (по скоро нищо), но ако не ям - е още по зле; салати не мога да ям, шоколад също, спрях кафето... даже и вода не ми се пие, изобщо трудна работа. Не ми се спи, за разлика от първата бременност... Дано отмине по-бързо този период!

Поздрави!

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 14:50 от PoliNP

Общи условия

Активация на акаунт