Спонтанен аборт :( Моля помогнете

• 19 039
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Madlen4etoo преживях същото преди 20 дни загубих бебето си в 22 сведмица.На ФМ се видя,че шийката ми е скъсена,обадих се на лекаря си и думите му бяха-" Няма проблем" ......Точно след 3 дни водите ми започнаха да изтичат по малко и на прегледа се видя,че мехура е пролабирал и 2 см разкритие Sad около 10 дни лежах в болница,но все пак се наложи да предизвикаме раждане.Забременях ин витро от първият опит и може би  грешката е моя,че се оставих да ме следят лекари от града в който живея,понеже ме беше страх да пътувам чак до София.Знам колко боли,опитвам се да преглътна, но не мога.Сега незнам и аз от къде да започна а лекар не искам да видя още поне 2-3 месеца направо изпитвам ужас от тях.

# 16
Madlen4etoo преживях същото преди 20 дни загубих бебето си в 22 сведмица.На ФМ се видя,че шийката ми е скъсена,обадих се на лекаря си и думите му бяха-" Няма проблем" ......Точно след 3 дни водите ми започнаха да изтичат по малко и на прегледа се видя,че мехура е пролабирал и 2 см разкритие Sad около 10 дни лежах в болница,но все пак се наложи да предизвикаме раждане.Забременях ин витро от първият опит и може би  грешката е моя,че се оставих да ме следят лекари от града в който живея,понеже ме беше страх да пътувам чак до София.Знам колко боли,опитвам се да преглътна, но не мога.Сега незнам и аз от къде да започна а лекар не искам да видя още поне 2-3 месеца направо изпитвам ужас от тях.

eklektus Съжалявам много за случилото се с теб, разбирам напълно какво изпитваш и знам колко боли. При мен дори уж едно от светилата ми прави ФМ и не видя, че шийката ми се е скъсила... Не знам дали ако се беше гледала тук щеше да е по-добър резултата. Тъй като вече знам, че дори и прехвалените лекари претупват нещата. Не знам какво да ти кажа, освен да бъдеш силна. Сигурно не ти е до банални фрази и до това някой да ти обяснява как следващия път ще се получи, както и че може би така е трябвало да стане... На мен преди седмица ми свърши първия цикъл след кюретажа. Вчера ходих при една лекарка от "Майчин дом", матката ми се е прибрала напълно и се е възстановила, но сега започва ходенето на лекари и изследванията. Моя съвет е да не се отказваш да търсиш причините. По-добре сега да преглътнеш неприятните срещи с лекари, отколкото някой ден това да се повтори, поне аз съм на това мнение.
Ако мога с нещо да помогна, кажи  Hug

# 17
Благодаря ти мила  bouquet,но за съжаление в момента с нищо не може да ми се помогне,трябва първо психически да се съвзема а за изследванията е ясно,че ще се правят.......не знам още какви....не знам и къде,може би първо да ми излезе епикризта и резултата от аутопсията на плода newsm78

eklektus Съжалявам много за случилото се с теб, разбирам напълно какво изпитваш и знам колко боли. При мен дори уж едно от светилата ми прави ФМ и не видя, че шийката ми се е скъсила... Не знам дали ако се беше гледала тук щеше да е по-добър резултата. Тъй като вече знам, че дори и прехвалените лекари претупват нещата. Не знам какво да ти кажа, освен да бъдеш силна. Сигурно не ти е до банални фрази и до това някой да ти обяснява как следващия път ще се получи, както и че може би така е трябвало да стане... На мен преди седмица ми свърши първия цикъл след кюретажа. Вчера ходих при една лекарка от "Майчин дом", матката ми се е прибрала напълно и се е възстановила, но сега започва ходенето на лекари и изследванията. Моя съвет е да не се отказваш да търсиш причините. По-добре сега да преглътнеш неприятните срещи с лекари, отколкото някой ден това да се повтори, поне аз съм на това мнение.
Ако мога с нещо да помогна, кажи  Hug

# 18
Здравейте, момичета,
Реших да пиша, за да ви вдъхна кураж и да ви препоръчам лекаря, който помогна на мен. Аз също преживях много тежко спонтанния си аборт в 19 седмица...
Наистина лекарят е страшно важен и аз имах късмета да открия правилния - д-р Сигридов, определено той е експертът за случаи като нашите. Бях обиколила доста лекари преди това в търсене на причините за случилото се с мен - всички ми казваха, че следващия път ще направим серклаж, после си трябва лежане, а пък от там нататък нещата са божа работа... Събрах смелост за нова бременност едва след прегледа при д-р Сигридов, който ме убеди, че знае съвсем точно от какво е предизвикан абортът и има ясна визия какво трябва да се направи, за да не се повтори злощастната бременност.
И наистина се оказа така. Със следващата ми бременност той направи серклаж, но преди него излекува и т.нар. инфекция (не такава, която се хваща с микробиологично изследване, а друга, дължаща се доколкото разбрах на лош имунитет на тъканта), която предизвикваше скъсяването на шийката и изхвърлянето на бебето. Пила съм лек антибиотик само непосредствено преди серклажа, давали са ми медикаменти по време на серклажа, но не и след това. Доколкото разбрах неговите серклажи са по някакъв нов метод - за всеки случай докато не натежа много бебето в 7-ми месец изобщо не си усещах серклажа и съвсем не беше наложително да лежа. Родих преди около 2 месеца - естествено във втората половина на 9-ти месец.
Напълно разбирам Nedinka за кошмарите и тичането до спешното при всяко по-странно усещане. Правех го и аз в седмиците около серклажа, а д-р Сигридов ме изтърпя и ме е приемал неведнъж без час, за да ме успокои, че всичко е наред.
За доктора мога да кажа, че е доста своенравен, но е страхотен специалист (казвам го на база на моя опит, опита на мои познати, историите, които съм чула в чакалнята пред кабинета му) и съвсем не е комерсиален.
Както е написала magnet_for_happiness, от скоро той преглежда в
МЦ Света Петка, бул. Ген. Ст. Тошев 15-17 в сградата на 20 поликлиника, предполагам още не се е разчуло достатъчно и имате шанс да си запазите скорошен час.
Ако мога да съм полезна с нещо друго, пишете.
Пожелавам ви позитивни мисли, спокойна следваща бременност в скоро време и едно прекрасно малко здраво човече на финала!  Hug

# 19
Здравей willful Simple Smile наистина много окуражаваща история дано всички да имаме твоя късмет  bouquet Ще разкажеш ли малко повече,за това как засякохте инфекцията и как я лекувахте.Аз единственото,което знам,че се случва при цервикална недостатъчност,някъде бях чела и за липса на колаген  newsm78

# 20
Здравей willful Simple Smile наистина много окуражаваща история дано всички да имаме твоя късмет  bouquet Ще разкажеш ли малко повече,за това как засякохте инфекцията и как я лекувахте.Аз единственото,което знам,че се случва при цервикална недостатъчност,някъде бях чела и за липса на колаген  newsm78

Ще се опитам да обясня каквото съм разбрала от доктора, но далеч не претендирам да е съвсем вярно - затова казвам, че докторът е важен, той е училият и практикувалият, не може ние да разбираме всичко...
Та доколкото съм схванала от неговите обяснения - такива случаи в миналото са се обяснявали почти на 100% с цервилната недостатъчност (което значи, че мускулът ти там нещо не е ок и се отпуска) - такова мнение изразиха и лекарите, при които бях ходила преди д-р Сигридов. Всъщност обаче цервикалната недостатъчност е причината в много малко от тези случаи - затова понякога се случват аборти въпреки серклажа, просто става дума за друг вътрешен процес, заради който бебето се изхвърля от организма и някакъв си конец не може да го спре.
Т. нар. инфекция е причинена от нормални си за организма бактерии, затова те не се хващат с микробиологичното изследване. По време на бременността обаче имунитетът на конкретната тъкан рязко пада (възможно е причината за това да са някакви предишни интервенции с матката ти) и дори нормалните бактерии се оказва, че причиняват проблем.
Въпросните нормални бактерии, причиняващи проблем, няма как да се изследват, затова се следи следствието от тяхното действие, а именно скъсяването на шийката на матката. Следенето на шийката трябва да се прави при всяка бременност след 16-та седмица, когато е установено, че най-често започват такива проблеми (пикът на абортите е в периода 19-22 седмица). Та докторът ми следи шийката редовно и много внимателно около тази седмица, видя, че се скъсява, даде ми слаб антибиотик, за да излекуваме инфекцията, причиняваща скъсяването, и след това направи серклажа.
От 22-ра седмица нататък понякога сме правили един тест, хващащ в ранна фаза такива инфекции - фетален фибронектин се казва, може да намериш инфо за него в нета. При мен е бил отрицателен, затова не съм и пила лекарства.
В общи линии това съм разбрала. Пак казвам, не знам дали е вярно... важното е да се намери достатъчно добър доктор, а д-р Сигридов е такъв!
Стискам палци всичко при теб да се получи успешно скоро, да получиш твоето вързопче щастие и да се похвалиш след това  Hug

# 21

Ще се опитам да обясня каквото съм разбрала от доктора, но далеч не претендирам да е съвсем вярно - затова казвам, че докторът е важен, той е училият и практикувалият, не може ние да разбираме всичко...
Та доколкото съм схванала от неговите обяснения - такива случаи в миналото са се обяснявали почти на 100% с цервилната недостатъчност (което значи, че мускулът ти там нещо не е ок и се отпуска) - такова мнение изразиха и лекарите, при които бях ходила преди д-р Сигридов. Всъщност обаче цервикалната недостатъчност е причината в много малко от тези случаи - затова понякога се случват аборти въпреки серклажа, просто става дума за друг вътрешен процес, заради който бебето се изхвърля от организма и някакъв си конец не може да го спре.
Т. нар. инфекция е причинена от нормални си за организма бактерии, затова те не се хващат с микробиологичното изследване. По време на бременността обаче имунитетът на конкретната тъкан рязко пада (възможно е причината за това да са някакви предишни интервенции с матката ти) и дори нормалните бактерии се оказва, че причиняват проблем.
Въпросните нормални бактерии, причиняващи проблем, няма как да се изследват, затова се следи следствието от тяхното действие, а именно скъсяването на шийката на матката. Следенето на шийката трябва да се прави при всяка бременност след 16-та седмица, когато е установено, че най-често започват такива проблеми (пикът на абортите е в периода 19-22 седмица). Та докторът ми следи шийката редовно и много внимателно около тази седмица, видя, че се скъсява, даде ми слаб антибиотик, за да излекуваме инфекцията, причиняваща скъсяването, и след това направи серклажа.
От 22-ра седмица нататък понякога сме правили един тест, хващащ в ранна фаза такива инфекции - фетален фибронектин се казва, може да намериш инфо за него в нета. При мен е бил отрицателен, затова не съм и пила лекарства.
В общи линии това съм разбрала. Пак казвам, не знам дали е вярно... важното е да се намери достатъчно добър доктор, а д-р Сигридов е такъв!
Стискам палци всичко при теб да се получи успешно скоро, да получиш твоето вързопче щастие и да се похвалиш след това  Hugи
Благодаря ти  bouquetмисля,че тази информация е много важна за всички ни ще бъде полезна до някаква степен.Някой беше публикувал английска статия и там пишеше,че е хубаво приемането на витамин C при бременни със скъсена на шийка,тъй като той не позволява развитието на инфекции и сега като прочетох твоята история някак си ми се стори логично newsm78Но разбира се това само лекар може да го потвърди за това е важно и лекаря на който ще попаднеш...МНОГО Е ВАЖНО Naughty

# 22
  • София
Фетален фибронектин  е тест за оценка на риска от преждевременно раждане.
Наличието на фетален фибронектин във влагалището на бременната жена до 22 г.с. е нормално. При една нормално протичаща бременност между 22 г.с. и 35 г.с. не би трябвало да се открива фетален фибронектин в цервико-вагиналната секреция. Присъствието му е високоинформативен биологичен маркер за риск от преждевременно раждане.

# 23
  • София
Момичета, това което споделяте за този прекрасен д-р Сигридов, направо ме обнадеждава, че макар и след три спонтани аборта и един минсед и аз ще успея да си имам още едно прекрасно детенце. Моля ви посъветвайте ме само (понеже все още не съм зачочнала стимулация и дори в момента не съм бременна), дали доктора ще се съгласи да направи консултация с мен.

# 24
Момичета, това което споделяте за този прекрасен д-р Сигридов, направо ме обнадеждава, че макар и след три спонтани аборта и един минсед и аз ще успея да си имам още едно прекрасно детенце. Моля ви посъветвайте ме само (понеже все още не съм зачочнала стимулация и дори в момента не съм бременна), дали доктора ще се съгласи да направи консултация с мен.

Ще се съгласи, много е човечен. Аз направих консултация преди да забременея. Записвай час и носи всички документи от миналите бременности.

# 25
Моля за съвет как да изляза от депресията...преди 3 седмици направих спонтанен аборт в 11 г.с. Въпреки, че очаквах такова развитие, имам здравословни проблеми, въпреки зрялата ми възраст и общо взето стабилната ми и спокойна натура, страхувам се, че изпаднах в дупка и понеже отказвах да си призная, сега съвсем затънах. Имам чувството, че се гледам отстрани, как съм на пръв поглед нормална, ям, дишам, чистя, готвя...обаче все едно гледам актриса на филм. Усещам се как се зазяпвам в една точка и стоя така дълго време. Не чувам като ме питат нещо. Имам две деца, да са ми живи и здрави, постоянно ги прегръщам и целувам, не ги изпускам от поглед. Май не ги оставям да дишат без мен... Още не съм ходила на преглед, кървенето още не е спряло. Някои дни, срам ме е да го напиша дори, нямам сили да се изкъпя. Зарязах всичките си хобита, рядко вдигам телефона, когато ме търсят. Най-често пиша в този форум, защото никой не ме познава. И пак се улавям, че се заставям да изглеждам като нормална жена.
Силна жена съм, не се давам лесно. Имам прекрасни деца и съпруг, който ме подкрепя безусловно. Би трябвало по-леко да го преодолея, но не. Вероятно точно силния ми характер ми е изиграл лоша шега, да се правя на каменна статуя. Успях да заплача един-единствен път, оттогава съм като пън.  Дори ме е срам да се жалвам, като виждам колко много момичета се борят да имат поне едно бебче.

# 26
Montessori, няма кой да ти помогне освен ти самата. Най-вероятно хормоните ти са още разбъркани и затова се чувстваш зле. Насили се малко, накарай се да не мислиш за случилото се и гледай във всеки ден момент умът ти да е зает с нещо, което не касае деца. Посещенията на този форум също можеш да ограничиш.

Ако видиш, че не можеш да се справиш сама, потърси лекарска помощ. Имаш семейство, което разчита на теб и нямаш избор освен да продължиш напред. Ще стане постепенно.

Успех и горе главата, няма да се даваш!   bouquet

# 27
  • София
D-r Cigridov konsultira samo bremenni , i ne vodi jenska konsultaciya ,taka mi kazaha ot M.C. "Sv. Petka " .

Да, прегледите са платени, т.е. не е т.нар. женска консултация по здравна каса.
Според мен няма да откаже да прегледа никоя небременна жена, която е преживяла спонтанен аборт, така че бъдете по-настоятелни.
Peace Peace Peace освен ако не е променил тотално начина си на работа.

# 28
  • София
В момента д-р Сигридов, само в Св. Петка ли преглежда? Преди време бях чула, че след като е напуснал клиника Надежда е  започнал да преглежда в Малинов.

# 29
В момента д-р Сигридов, само в Св. Петка ли преглежда? Преди време бях чула, че след като е напуснал клиника Надежда е  започнал да преглежда в Малинов.

Само в  МЦ "Св. Петка" преглежда (преди Нова година напусна "Малинов" и от 2 седмици преглежда в МЦ "Св. Петка").

Не вярвам такъв човек да промени така бързо принципите си, така че, все още небременните, бъдете настоятелни. Все пак може да ви посъветва да изследвате нещо преди да забременеете пак, има смисъл от преглед дори преди забременяването...

Общи условия

Активация на акаунт