Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 452
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 45
на мен ми прави впечатление как се правят толкова много аборти ..за да се избегне 3 то дете . И това повечето хора го намират нормално ,
Да при нас стана доста неочаквано 3 то дете ,но не съм и помисляла за такъв вариант
Аз сама си гледам децата и няма помощ .

В същото време вазектомията е пълно табу, и другия метод за жените...

Ще приема, че сме бяла държава, когато тридетното семейство стане обичайно.

# 46
А жилищния проблем как се решава?

# 47
Табу беше преди - през 70-80-90-те години, сега вече не, както са писали и повече от вас  Peace

на мен ми прави впечатление как се правят толкова много аборти ..за да се избегне 3 то дете . И това повечето хора го намират нормално ,
Да при нас стана доста неочаквано 3 то дете ,но не съм и помисляла за такъв вариант
Аз сама си гледам децата и няма помощ .

Не мисля, че го правят точно, защото е трето, много правят и след първо, и когато въобще нямат деца.
Факторите са много, не е само бройката.
Нормално е да не родят дете, ако преценят, че не искат. И дано после се пазят по-добре.

# 48
  • София
Не разбирам какво му е геройското имането на три деца. Нещо свръх ли иска, че да е геройство? Решили хората - родили!

# 49

Кое се води жилищен проблем- как да се поберат в детската стая или как да оставиш на всички по един апартамент, според българския тертип?

# 50
5 човека пред 1 тоалетна сутрин.

# 51

Жилището не е проблем до към 8-9 годинки на децата. После идва наистина трудното, когато 3 деца трябва да делят една стая от 10 квадрата... Имам пред себе си такъв пример - малко момиченце, и двама по-големи братя, единият е на 16 години, налага се да спят в една стая.Както и да го гласиш, когато жилището е от 2 стаи и парите постоянно не стигат,няма какво да се направи.

# 52
  • Щастлива мама на 3 слънца
по мой наблюдения се маха много често дете ,не от нямане на пари ,а от егоизъм.
За мен майките с по 3 деца винаги са били героини ,знам какво е да имаш 1 ,2 деца и е много трудно .То най лесно по 1 детенце и купона да тече Simple Smile

# 53
  • София
ами, не, не е по-лесно с едно дете. Дори е по-гадно и за детето, и за родителите, защото всичко се фокусира върху това единствено дете - и доброто, и лошото. С две деца е по-лесно, защото всичко се разпръсва между двете, а и децата започват да играят заедно, да се разбират, да си помагат. Достатъчно е да се заиграят и да е мирно и тихо половин час. Да, битовите условия са важни, парите са важни, децата са скъпо удоволствие, но е по-важно те да се имат един-друг.

# 54
За мен майките с по 3 деца винаги са били героини ,знам какво е да имаш 1 ,2 деца и е много трудно .То най лесно по 1 детенце и купона да тече Simple Smile

Както казах не само парите са фактор. Не всяка жена е готова да мине през още бременности. Аз на втора не мога да се навия, та за трета съвсем не си представям. Все пак не е като да идеш да си го вземеш готово от щанда за бебета.

5 човека пред 1 тоалетна сутрин.

Ще ги планират така, че да са в различни смени  Mr. Green

# 55

За мен пък "получи се неочаквано"  е доста глупаво за възрастни хора с 2 деца.  

# 56
  • Щастлива мама на 3 слънца

така или иначе съм щастливо бременна Simple Smile) понякога се случват такива неща Глупаво не глупаво човек не може да избяга от съдбата си колкото  и  да иска . Тази бременност ми показа това

# 57
  • където ми харесва
Да уточня, не съм чела нито едно мнение по темата, ще отговоря на поставения въпрос.
Не знам дали е табу, но много малко хора реално могат да си позволят да отглеждат три деца.
Въпроса не опира само до финанси, а до място, до внимание, до компромиси, до всичко.
Лично аз, не обмислям трето дете в момента. Признавам си, че съм изморена. Не съм сигурна, че ще успея да се справя с трето така, както съм се справила с двете, които вече имам. Имам достатъчно финансова стабилност, не ме спира това. Но, се притеснявам, ще бъда ли достатъчно добра майка и на трите си деца, да имат еднакво от моето време и внимание. Това е моята граница.
Ако все пак се случи, че се решим на трето, няма да се замисля и ще дам 1000% от себе си, то да е добре отгледано, възпитано и да получи достатъчно внимание и любов, както и другите ми две деца.

# 58
Скрит текст:

така или иначе съм щастливо бременна Simple Smile) понякога се случват такива неща Глупаво не глупаво човек не може да избяга от съдбата си колкото  и  да иска . Тази бременност ми показа това

Ей затова има елемент на табу. Като се види майка с 3 деца, хората се питат-абе тия не се ли научиха да се пазят:)

Щото в БГ все още децата стават по-скоро случайно и чак след това се мисли за пазене.

# 59
Ей затова има елемент на табу. Като се види майка с 3 деца, хората се питат-абе тия не се ли научиха да се пазят:)

Щото в БГ все още децата стават по-скоро случайно и чак след това се мисли за пазене.

Не мисля, че е толкова разпространено това мислене  newsm78
Казва се за хора, които имат непланирани бременности, без значение поредността.

Общи условия

Активация на акаунт