Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 324
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 550
Мамасита, и във вашата ДГ вече би трябвало да не приемат торти за РД. Имат нови изисквания в градините.

# 2 551
Откога са изискванията? Аз последно януари носих.

# 2 552
горе-долу това черпят и повечето от децата.  

Това е тенденция в Пловдив явно.
По нашенско все още не е.
Няма такива работи, и аз живея в Пловдив.
Мамасита сигурно имаше в предвид частните детски градини.
Ние ходим в държавна в София и нито веднъж не съм носила торта. Има майки носят-не са им отказвали. Но масово със сигурност не е .

# 2 553
  • Пловдив
В държавните (общински) градини в Пловдив е забранено носенето на торти от много време, във всички. Носи се скромна почерпка, евентуално дребно подаръче за рожденника, което да му бъде "подарено" от групата в рамките на 2-3лв. Подчертаха да е скромно, препоръчаха книжка. Ще има парти с музика и танци. На дневен ред ми е празнуването, другата седмица ще мога да дам съвсем точен отчет.

Единствен "келепир" от имането на три деца с малка разлика видях в класирането за детски градини. И за второ дете таксата е наполовина, за трето е безплатно. Това и еднократната помощ при раждането са единствените форми на социално подпомагане които ЛИЧНО аз съм използвала като родител на три деца.

# 2 554
Хмм, като каза това, се замислих дали пък това изискване не е във вътрешния правилник само на някои градини. Защото имам позната, която беше много тъжна, че купила голяма торта за детето си и от детската градина я върнали, като са й цитирали новите изисквания.

# 2 555
Хмм, като каза това, се замислих дали пък това изискване не е във вътрешния правилник само на някои градини. Защото имам позната, която беше много тъжна, че купила голяма торта за детето си и от детската градина я върнали, като са й цитирали новите изисквания.
Оххх. Не мож им хвана спатиите на тези изисквания. Като посетих веднъж директорката в кабинета и ме накараха да се събуя по чорапи (изискване било), а тя госпожата си беше с обувки.

# 2 556
Това, което казаха по новините е "с 3 и повече деца", а не с 3 деца. Нали разбираш, че българите с 3 и повече деца са твърде малко, и масата, т.е големия процент многодетни, са от един друг етнос, които не работят и се издържат основно от социални помощи...

А защо според теб са твърде малко българите с три и повече деца? Явно не могат да си позволят повече. Мисля, че някои хора сами не си дават сметка и тогава се започва с упреците лице в лице "Бе, вие луди ли сте?" от близки хора (роднини), които им знаят положението и по някакъв начин даже ще усетят решението за повече деца и на своя си гръб. Иначе околните какво ги бърка - нито ще им хранят трите и повече деца, нито нещо друго ще им помагат. Единствено може да ги обсъдят зад гърба им като материал за благодатни клюки, колкото да убият времето между два индийски сериала.

# 2 557
Явно Мамасита е в много специална детска градина. 

# 2 558
  • Куциндрел
За да си сверите часовника, детски рожден ден във възрастта 3-6 и половина, важи както за частни, така и за държавни градини:

- Купуваш торта;
- Отделно почерпка за всяко дете в градината- сок плюс нещо сладко, което им се раздава;
- Поръчваш инсталация с балони, която да се сложи близо до входа на градината; по желание украсяваш салона на градината с балони;
- Викаш аниматор- клоун, фокусник, какичка с бои за лице или такъв, който прави животни от балони;
- Децата от групата празнуват с групата си и всичките тия балони с хелий или без.
Не позна. В държавна градина никой няма да пусне клоун/чужд човек да им разваля градинската програма.
В ДГ в София вече са забранени тортите. Mr. Green Поне сега родителите правят какви ли не почерпки, скрити в пакетчета за след градина, та дават тон на въображението си.

Мамасита, все повече си мисля, че ти е тесен кръгозора.

На Мамасита детето ходи в частна градина, та има наблюдения... от нея. Mr. Green

# 2 559
  • Пловдив
В частна може да може всичко, моите деца са в обикновена общинска.

# 2 560
Моята внучка е в частна. Да, разрешено е мамите да носят торти, в повечето случаи носят саморъчно направени сладкиши. И балони, и шапки. За аниматор изобщо дума не е ставало.  Но явно Мамаситинате е по-така.

# 2 561
Има някои определени държавни градини, в които нещата са малко като в частните. Особено при по-голяма критична маса на амбициозни майки и/или хилиардери с десетки левове.

Моята не знам дали е специална, но просто струпването е такова, че дори няма замисляне дали да има аниматор, а кой ще е най-забавен, модерен и по-интересен от всичко, което презадоволеното дете е виждало до момента.

Обаче дори да мога да си позволя, скептична съм и аз към аниматорите.

# 2 562
  • София
В нашето частно училище в София  (има си и детска градина) тортите без сертификат са забранени. //Разкарваха ме с часове в началото на учебната година, когато е РД на моя номер 3. //

# 2 563
  • Куциндрел
Те повечето деца са в обикновенна общинска, та си спестяваме тези надпревари с РД-тата. Mr. Green
Де са тези държавни градини, Мамасита?
Като гледам... ще връткаш и ти партита, че да не останете по-назад, на такова място сте попаднали.

Сетих се за едно познато семейство с 3 деца. Изглеждат много щастливи. Дали имат трудности - не знам, но пък имат пълна къща с радост.

# 2 564
Има някои определени държавни градини, в които нещата са малко като в частните. Особено при по-голяма критична маса на амбициозни майки и/или хилиардери с десетки левове.

Моята не знам дали е специална, но просто струпването е такова, че дори няма замисляне дали да има аниматор, а кой ще е най-забавен, модерен и по-интересен от всичко, което презадоволеното дете е виждало до момента.

Обаче дори да мога да си позволя, скептична съм и аз към аниматорите.

Мамасита, моята е в частно училище, в което има родители, които могат да купят една малка държава. Тези изхвърляния (които за тях не са изхвърляния, всъщност), ги правят на рождения ден вкъщи. В училище не е разрешено. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт