Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 706
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 715
  • Пловдив
Ако много иска някоя дама, може да намери и сто начина. Въпросът е дали наистина иска, защо го иска и защо се подлага на такава комбинаторика, след като може да се мине и по-лежерно. Но е ясно, че има някакво ескалиране кой ще направи по-интересен и креативен рожден ден. Тоест коя майка ще го направи, щото не виждам идеята, че и таткото може да изобрети нещо. Пак опираме до някакво състезание, или някакъв женски мазохизъм, не мога да определя.
Е, то е ясно, че е най-лесно да му кажеш - сине, честит ти рожден ден! И това да е отбелязването. Ама все пак аз поне гледам да е интересно на детето ми. Питам го какво иска, какво предпочита в рамките на предварително одобрен от мен избор, каква картинка да има тортата или фигурки. Такива неща. И ако си попиташ детето почти съм сигурна, че няма да избере рожден ден с възрастни на маса (поне сред моите близки деца на 6 години няма никое да избере това).

# 2 716
Кой е казал, че няма да има отбелязване? Минимумът е торта и подарък плюс нещо малко и специално.

Друг е въпросът доколко имам възможност и смисъл да организирам още 10 деца. В моя случай не става лесно и автоматично, нито ще кача няколко деца на 6 в колата си и ще поема отговорност да ги опазя няколко часа, дори с аниматори. Абсурд е това.

# 2 717
  Десет страници вече си търсиш оправдания и изсмукани причини за нещо, което никой не ти налага и отново състезанието е само в твоята глава.

Аз много обичам организацията по празниците, избирането на покани, торта, рокля, място, въобще всичко. Обичам и да избирам подаръци за други деца, особено ако ги познавам добре (или поне майките им).
 Последния рожден ден на друго детенце беше в Коколандия и беше супер.

http://www.citykids.bg/places/prikluchenski-park-kokolandia/

# 2 718
  • София
Това с Б....стан беше грозно.

За РД на и около дъщеря ми извозваме децата с по 2-4 коли, че и родителите също, ако има нужда и останало място.
Ама ние сме от 'кварталните'  - децата са заедно от ДГ и чудесно знаем кои родители с какви коли и време разполагат, дори не се чуваме вече. Децата се уговарят за час, събират се в двора на училището или в градинка, ние товарим, после връщаме. При покана родителите през детето си винаги казват дали те ще извозят дъщеря ни, или ще разчитат да се включим. Намирам това за чудесна възможност да се самоорганизират и да се научат да помагат/разчитат на приятели.

Возили сме много по молба на учителките или тренери, понякога и с двете коли сме ходили. В първи клас на сина ми малката беше бебе - колко кашони, торби, тави и деца съм извозила заедно с нея в кошчето-столче... Могла съм да съм полезна, правила съм го. Алтернативата - да бутам количката край блока, отпивайки кафенце, пушейки цигарка или чоплейки семки, а или говорейки с мама и свеки по новия си телефон   Sick обсъждайки манджата и мъжа...  

# 2 719
Ми не, всъщност алтернативата е да не ти се заема съзнанието с организационни въпроси, да си четеш приятна книга, да нямаш досег с пискливи деца и техните бактерии, изобщо- рай на земята. А, и да имаш ресурс за второ и трето дете.

Да карам чужди деца с колата си? няма да стане тая...нито да возя бебето си заедно с тави и кашони.

# 2 720
Бактерии? hahaha

# 2 721
  • Пловдив
Ми не, всъщност алтернативата е да не ти се заема съзнанието с организационни въпроси, да си четеш приятна книга, да нямаш досег с пискливи деца и техните бактерии, изобщо- рай на земята. А, и да имаш ресурс за второ и трето дете.
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Мда, аз нямам ресурс, ожалете ме горката, едвам се справям с децата, помоооощ!

# 2 722
Наскоро:
Синът иска да си празнува рождения ден в точно определен клуб, което ще струва към 2 хил лв. Аз  посъветвах майката да му обясни, че това са страшно много пари за рожден ден, нека да го отпразнува по-скромно и с разликата да направят нещо смислено.
Отговорът беше, 'аз не го възпитавам така'. Мен честно казано ме озадачи.

А, ако тя дава по две хиляди за своя рожден ден, а за на детето и се свидят, "защото не помни", няма ли пак да се озадачиш? И такива хора има Simple Smile

# 2 723
Децата подаръци не помнят, помнят преживявания.

Или поне нормалните, средностатистически деца, възпитани нормално, а не в консуматорски дух.

# 2 724
  • София

Да карам чужди деца с колата си? няма да стане тая...нито да возя бебето си заедно с тави и кашони.
Тогава разбирам защо ти се струва обременяващо да организираш или да присъстваш на детски РД.
Ако липсата на възможности по елементарни житейски въпроси се нарича липса на ресурс съм съгласна.

# 2 725
  • София
Абе какви ванове, кви 6 хил. марки... не може ли да се поканят 5 дечица вкъщи, като тактично кажеш на майките да заповядат в 4 и могат да си приберат децата в 6 и 30?
Музика, пица, торта, игра и то минали двата часа. Егати драмата, егати натоварването... Tired

# 2 726
  • Пловдив
Тогава разбирам защо ти се струва обременяващо да организираш или да присъстваш на детски РД.
Ако липсата на възможности по елементарни житейски въпроси се нарича липса на ресурс съм съгласна.
Mr. Green Не съм съгласна с теб. Значи Мамасита има възможности детето и да е в частна детска градина (от тук следва поне прилично ниво на финанси), може да пише по цял ден във форума (основна грамотност и достъп до информация), ама не може да организира един детски рожден ден. Това не е липса на ресурс!

# 2 727
Абе какви ванове, кви 6 хил. марки... не може ли да се поканят 5 дечица вкъщи, като тактично кажеш на майките да заповядат в 4 и могат да си приберат децата в 6 и 30?
Музика, пица, торта, игра и то минали двата часа. Егати драмата, егати натоварването... Tired
Малко по-нагоре виж ... не може в къщи, децата имат бактерии.

# 2 728
Стига де, наистина ли ще заведете децата на РД в музей? То поне да е Лувъра, както каза Софи. Laughing

Разбира се! Не говорим за картинна галерия, а за музей.
Ние имаме:
Детски музей
Научен музей
Музей по селско стопанство (всъщност е ферма с животни)
Природо-научен музей.
Авиационен музей
Исторически музей
Музей на войната.

Всички те организират рождени дни. Имат си определени тематики. Самите музеи са абсолютно подходящи за деца.

# 2 729
  • sofia
Това не е липса на ресурс!
Жената си търси оправдание, защото не ѝ се занимава.
Аз пък директно си казвам и признавам, че не ми се занимава. Много по-лесно е, пък и децата разбират.  Simple Smile Знаят, че не винаги съм на кеф за мероприятия, както и те не винаги са в настроение да правят нещо.

Организацията на каквото и да е мероприятие си е занимавка.

Общи условия

Активация на акаунт