Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 689
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 730
  • София
Тогава разбирам защо ти се струва обременяващо да организираш или да присъстваш на детски РД.
Ако липсата на възможности по елементарни житейски въпроси се нарича липса на ресурс съм съгласна.
Mr. Green Не съм съгласна с теб. Значи Мамасита има възможности детето и да е в частна детска градина (от тук следва поне прилично ниво на финанси), може да пише по цял ден във форума (основна грамотност и достъп до информация), ама не може да организира един детски рожден ден. Това не е липса на ресурс!
Mr. Green Аз съм съгласна с теб, сигурно не го казах ясно - толкова си може жената, нищо и никой не й пречи. Тотално разминаване м/у приказки+претенции и дела/принос.

# 2 731
Стига де, наистина ли ще заведете децата на РД в музей? То поне да е Лувъра, както каза Софи. Laughing
Аз не бих. Голяма досада ми се вижда. Освен може би във военно историческия, обаче само при условие да им дадат да покарат и пострелят с експонатите.

# 2 732
Тогава разбирам защо ти се струва обременяващо да организираш или да присъстваш на детски РД.
Ако липсата на възможности по елементарни житейски въпроси се нарича липса на ресурс съм съгласна.
Mr. Green Не съм съгласна с теб. Значи Мамасита има възможности детето и да е в частна детска градина (от тук следва поне прилично ниво на финанси), може да пише по цял ден във форума (основна грамотност и достъп до информация), ама не може да организира един детски рожден ден. Това не е липса на ресурс!

Еми да кажем, че е такъв човек, че не търпи детско такова... дето му вика "фън", а аз му казвам веселба. Има и такива хора, явно, че им е неприятно и натоварващо всичко около организирането на детски рожден ден. Няма нищо лошо, както няма лошо и в това, да нямаш пари за да организираш такова - и в двата случая детето остава без организиран по тоя начин рожден ден, не е болка за умирачка.

Обаче защо е нужно да се вадят философски съждения за въображаеми бъдещи причинно следствени връзки, глупово е, просто кажи Не ща затрудняват ме такива работи, не ме кефи и толкоз....  излиза, все едно се чувстваш виновен.

# 2 733
Разбира се, че като не ми се занимава, може и да не се занимавам. Но не казвам, че понеже другите го правят, децата им ще го докарат до балконинг. Crazy hahaha Просто е уникално това.

# 2 734
  • Пловдив
Аз заведох трите деца в Дома на хумора и сатирата в Габрово, просто на посещение без повод. Делничен ден, платих беседа. Имат части точно за деца. Имат и експонати за пипане. На осемгодишния много му хареса, всичко разбра, задава разумни въпроси, шестгодишния хареса само детската част, което е да речем около 40% от експозицията, почти четиригодишния едвам изтърпя това наказание и се смя само на кривите огледала и хареса големите чанове на последния етаж. Спокойно бих могла да поведа 5-6 осемгодишни деца и на повечето да им хареса, обаче стадо четиригодишни не бих. Бих обвързала начина на празнуване на рожден ден със съответната възраст и лични интереси на рожденика.

# 2 735
Това не е липса на ресурс!
Жената си търси оправдание, защото не ѝ се занимава.
Аз пък директно си казвам и признавам, че не ми се занимава. Много по-лесно е, пък и децата разбират.  Simple Smile Знаят, че не винаги съм на кеф за мероприятия, както и те не винаги са в настроение да правят нещо.

Организацията на каквото и да е мероприятие си е занимавка.

Аз пък много обичам да се занимавам. С удоволствие съм организирала рождени дни. Правила съм партита на тема "принцеса", "фея", "олимпиада", парти с костюми за Халоуин. Всичко е тематично - украсата, тората. Първоначално се старах да им правя разни специални храни, красоти и тн., но не ги докоснаха. После минах на пици. Лесно и удобно. Бактериите си ги смесват, независимо къде са.

Ох, ще ме накарате да ви пусна линкове с изброените музеи. Те СА за деца! Не са скучните и прашни зали, каквито някой си представя.

http://cafmuseum.techno-science.ca/en/
http://nature.ca/en/home

http://cafmuseum.techno-science.ca/en/whats-on/birthday-parties.php
http://nature.ca/en/plan-your-visit/what-see-do/whats/birthday-parties
http://www.historymuseum.ca/childrens-museum/activities/partypartyparty

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 13:40 от sophiemmaspencer

# 2 736
Аз заведох трите деца в Дома на хумора и сатирата в Габрово, просто на посещение без повод.

Преди две години ходихме там с мъжа ми и дъщеря ми. По-голяма скука и безмислица от това не се сещам да съм виждала. Бяхме единствените посетители в цялата сграда. Не искам да те засегна, но наистина така го възприехме. За 10 минути се изнесохме на бегом.

И на мен понякога не ми се занимава и затова два пъти предложих скъп подарък вместо рожден ден. Прие се с радост, но беше в периода 10-12 години.

Софи, и без да отварям линковете ти вярвам, че музеите са за деца. Само казвам, че не го възприемам това като за рожден ден.

# 2 737
  • sofia
Разбира се, че като не ми се занимава, може и да не се занимавам. Но не казвам, че понеже другите го правят, децата им ще го докарат до балконинг. Crazy hahaha Просто е уникално това.
Опит да се отървеш от чувството за вина и да намериш сродна душа.
Големият ми син е ощетен от празнуване на РД. Завалията е роден на 12.09, не ми се организират празници, началото на уч. година ме психясва, в този период и в работа имаме кампания и съответно ангажименти. Та, последните 2-3 години нищо не съм му организирала. Торта вкъщи и подарък са ясни.

Софи, и аз обичам да се занимавам, ама когато съм на кеф. А това не винаги съвпада с РД  Mr. Green
Нали знаеш, че тук такива музеи няма. Освен един в Благоевград, но не сме ходили там.
Дребното намазва, защото е роден малко преди хелоуин и често сливаме празниците. Последно бях направила маски за всички деца от класа, тортата с духове, черепи и вещици пожъна успех и балони. Малко им трябва на децата. Тия маски ги влачиха цяла седмица.

# 2 738
Ако ще кръжите около Габрово (любимо мое място) Етъра е супер-повече става за деца от габровските музеи. Балкана нагоре е чудесен за разходки и Соколовския манастир е прекрасно място.
А ако искате кръчма на ниво беж към Боженците. Не е много далеч от Габрово.
Такива кръчми няма никъде другаде -нито в САЩ+Канада и + цяла западна Европа ....

# 2 739
Боженци също ми е много анти място. Вярно, че има много кръчми, но са си точно кръчми и то друго няма. Да не споменавам малкия паркинг и ужасния път.
Етъра ми харесва много. Соколският манастир също е интересно място, но не за всички. Компанията с която бяхме ме чакаха на изхода точно пет минути след като влязоха, но аз разглеждах доста време и ми беше приятно.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 13:49 от Анонимен

# 2 740
  • Пловдив
Аз заведох трите деца в Дома на хумора и сатирата в Габрово, просто на посещение без повод.
Преди две години ходихме там с мъжа ми и дъщеря ми. По-голяма скука и безмислица от това не се сещам да съм виждала. Бяхме единствените посетители в цялата сграда. Не искам да те засегна, но наистина така го възприехме. За 10 минути се изнесохме на бегом.
Joy И ние бяхме сами в цялата сграда. То през седмицата там няма жива душа, освен касиер и екскурзовод. Не пуснахте ли монети в говорещата котка, която изпълнява желания? Имаше едно насекомо с което се разговаря. На последния етаж има разкошна експозиция от африканско изкуство, маски и фигурки, може би да е по-добра от съответната колекция в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Има изложба на детски рисунки на котки, деца от цял свят. Има детска зала в която се правят разни неща (говориха на едно нещо и то им отвърщаше), има инсталации да се правят снимки (пухаш си главата и се снимаш). Първия етаж е най-тъп, по-нагоре става по-интересно Simple Smile

# 2 741
http://bio-game.org/rojdeni-dni/

vesi1, не е нужно да изпитваш вина. Досадно ти е, не го практикуваш, нямаш капацитет-финансов или друг, нямаш сили, нямаш идеи - това се случва, не е нужно да порицаваш другите, които го намират за забавно и не ги товари да си го организират. В себе си така трупаш негативи, отрицавайки наред всичко.

# 2 742
  • Пловдив
Соколски манастир е прекрасно място.
Соколски се казва Simple Smile

# 2 743

Софи, и аз обичам да се занимавам, ама когато съм на кеф. А това не винаги съвпада с РД  Mr. Green
Нали знаеш, че тук такива музеи няма. Освен един в Благоевград, но не сме ходили там.
Дребното намазва, защото е роден малко преди хелоуин и често сливаме празниците. Последно бях направила маски за всички деца от класа, тортата с духове, черепи и вещици пожъна успех и балони. Малко им трябва на децата. Тия маски ги влачиха цяла седмица.

Да ти призная честно, не, не зная. Когато живеех в България най-малко са ме интересували музеите.  Laughing Бях млада и безгрижна, нямах деца, интересуваха ме само пиано-баровете и други такива хубавини.  Laughing Малко като Songes. А как се промениха нещата!  Wink

# 2 744
Янтра, нищо от това което описваш не видяхме. Сградата беше полутъмна, даже една жена дойде с нас и светна в залите. Със сигурност се качихме на повече от един етаж, но или не сме влезли навсякъде, или ги е нямало тези работи.

Общи условия

Активация на акаунт