Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 217
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 895
  А, тоя ли фън.
 Ограничила съм го с филцова кошничка за яйца и пухести жълти пилета, другите кичовини ще ги филтрирам и аз.

# 2 896
Разбира се. Ти знаеш най-добре как филтрирам аз.  Hug
Това ми е малко като - не му давам ягоди, защото са алерген. Даде му на 7 години и то се обрина цялото. Моите си хапват редовно, от малки, пъпка не са получили до сега, па нека е алерген.
Ти го дръж в саксия, да не види, че съществува и кич, и фън и балконинг (моля да не се чете като-пусни го да практикува балконинг), па после се чуди що иска непременно да участва и да пробва. И понеже не е видяло и чуло, се опиянява без да знае, че се е опиянило.
Та внимателно с ограничението на достъпа до тези неща. Липсата на една малка доза може да нанесе големи вреди.

# 2 897
  • София
Днес денят е слънчев и чудесен и гледам, че много майки с колички тръгнаха за парка.

Само подсещам, освен, ако някой не работи във форума, прокламирайки закаченото си родителство, серийниото бракуване и останалите стереотипни философии.

Иванула, това за малката доза е много важно да не го забравяме  Hug

# 2 898

Ти го дръж в саксия, да не види, че съществува и кич, и фън и балконинг (моля да не се чете като-пусни го да практикува балконинг), па после се чуди що иска непременно да участва и да пробва. И понеже не е видяло и чуло, се опиянява без да знае, че се е опиянило.
Та внимателно с ограничението на достъпа до тези неща. Липсата на една малка доза може да нанесе големи вреди.

Peace

То не е и възможно без ненужно груби рестрикции, от които детето да страда. Освен това за децата една доза панаирджийски кич си е задължителна, то си е част от детството.
 Рей Бредбъри много добре ги описва тия неща, особено за момченцата.

# 2 899
Момченцата на Рей Бредбъри биха избръмчали от днешния кич. При тях е било специално и рядкост, ежедневието е било по-скоро обикновено. За тях кичът е бил по-скоро символичен и странен, докато днес детският свят от-до е обичайно кичозен, прекалено ярък. Почва се от дрешките, минава се през храните и вкусовете за деца. Необичайното и извънредното стават напълно обичайно нещо.

И веднага давам пример с истинска случка (да не кажете, че нямам досег с реалността): Момиченца в детска градина (държавна) се подиграват на едно от децата, че не носи бельо с Уинкс, ами просто обикновени гащички и потниче.

Да, да, знам, вие такова нещо не сте виждали и вашата реалност и мнение са по-други...

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 11:16 от Mamacita Bandida

# 2 900
Напротив. Скоро беше модата на черното. Ник'ви шарени дрешки. Черна рокля. Черна блузка.
Всяка втора количка-черна.

# 2 901
  • София
И кое му е смислено на Великдена.
Без шарени яйца, козунаци и кифлички за радост на децата какво има да му се празнува?
Да обикалям църкви и да паля свещи?
Егати фъна, няма що...

# 2 902
#Crazy newsm78 doh

Ми...нищо, то само така...

# 2 903
#Crazy newsm78 doh

Ми...нищо, то само така...
Joy hahaha
И аз щях да питам кое му е смисленото на Великден и то за човек, който не вижда защо да празнува РД на детето си, но разни хора, разни идеали.

# 2 904
  • София
Ами и аз се пуля и бия по челото така, не знаех, че залиташ по религиозни тъпотии, Мамасито. Crazy

Дано поне децата получават подаръци за Коледа, че как ще разваляме с тоя комерс хубавия религиозен празник... Crazy

# 2 905
1. Не съм казала, че не празнувам. Казвах много пъти, че организирам детска торта, подарък, други неща като приключение- обаче не и детски клуб със 110 децибела. Това за "непразнуване" ли се брои?
2. Помисли малко за разликата между двата вида празници.

Елица, изобщо не залитам, съвсем здраво стъпила съм. Обичам нещата да имат смисъл. Обичам да има и козунак и яйца, но без смисъла не са ми вкусни някак. Дали това изискване за смисъл е "религия"- може би. Дали е глупост? Не знам...не ми се струва.

# 2 906
Ако бях с трето сега, бебе, щях да съм навън. Ех, прииска ми се.

# 2 907
Ако беше навън, вятърът щеше да ти издуха шапката. Пролетта е решила да влезе на скорост.

# 2 908
    Детските моди не са от днес, така че примера с потничето не е подходящ. Когато аз бях учениче пък други неща нямаше, а трябваше да имаш за да си шик. Това никога няма да се промени, така че малък-голям човек трябва да е свикнал.

Погрешното родителско поведение е идеологически да не купиш на детето си потниче с Уинкс - които то харесва - просто заради противопоставянето на "кича" и "фъна". Това е жестоко и немилостиво моделиране на детето според някакви идеи на родителя, за да се опива от нестандартността си и не знам точно какво.

Всяко дете е в състояние да проумее и приеме умело поднесено и вградено в семейното битие послание, че може и без потниче на Уинкс, ако то струва майка си и баща си. Но не и поради това, че майка му иска да се противопоставя на "индустрията".  Познавам и такива кукувици...

# 2 909
Ако беше навън, вятърът щеше да ти издуха шапката. Пролетта е решила да влезе на скорост.

Шапки не нося. И на вятър. Чудесно е малко да ти се разроши косицата.

Общи условия

Активация на акаунт