Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 066
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 985
  • София
просто ще кажа да си избира - пари за закуска или сандвичи от къщи. Не сме стигали дотам, макар да имаше един кратък период в начална степен, и то точно като беше поредната мода на някакви боклучави играчки. То е елементарно да се разбере, няма смисъл да си играем на стражари и апаши.

# 2 986
  • sofia
Ако няма - няма и да харчи! Нещата са прости.
Прости друг път. Не се е усетила още да взима на заем.....  Laughing
Чек, не че те плаша, ама имам една колежка - тя като твоята щерка. Все реве, че няма пари, а ги харчи за простотии. Знам, защото тя сама се хвали какво си била купила. Мъжът ѝ не ѝ дава, оставил я е да разполага със заплатата си. Тя не плаща режийни вкъщи и храна. Отделно взима пари и от сина си.

# 2 987
просто ще кажа да си избира - пари за закуска или сандвичи от къщи. Не сме стигали дотам, макар да имаше един кратък период в начална степен, и то точно като беше поредната мода на някакви боклучави играчки. То е елементарно да се разбере, няма смисъл да си играем на стражари и апаши.

А варианта да не си купува закуска, а играчки?  Просто да седи гладно, за да не го хванеш.

# 2 988
И аз имам приятели, които въобще не се оправят с парите и все нямат - при все че сме на еднакви заплати, те си имат апартаменти, аз изплащам кредит и те пак нямат.
Прави ми впечатление, че са израсли в семейства с добър стандарт. Мисля, че имането на пари те кара да харчиш повече.

# 2 989
  • Куциндрел
Чек, същата бях като твоята дъщеря на нейните години относно парите.
И без пари са ме оставяли, намирах си начин да имам. newsm78
Чак като започнах работа и се отделих от родителите ми, започнах да не харча като отвързана и да ми стигат парите.
Общо взето варианта е - обяснява се, обяснява се, чат-пат се слагат ограничения, пак се обяснява, обяснява..... и стискаш палци в един момент да узрее за идеята.

# 2 990

Щом профуква, значи не е за седмични още, а за дневни. А има вероятност цял живоот да си остане така. Тогава освен да търсите кой да й плаща капризите, друго едва ли може да се направи. Тя си решава кое е важно - дъвките са много спешъл.

Да, много е вероятно да си остане такава, защото характер само се "фризира", но не се променя из основи. Капризите ще си ги плаща сама като започне да работи. До тогава ще стои безпарична като си изфука парите. Реално, в момента на нея пари не и трябват, защото и закуската, и обядът са и у дома. Джобните са само за фонд "Боклуци" и заради това се спрях на вариант седмични, а не дневни пари.  Но може би е още малка да прецени седмично разпределение на финансите.

# 2 991
Щом профуква, значи не е за седмични още, а за дневни. А има вероятност цял живоот да си остане така.

Е, един се учи от опит, а друг знае предварително.
На мен ми даваха седмично джобните, когато бях още на девет. Бях много пестелива до годините, когато започнахме да си купуваме гривни и гримове. Та изхарчих си парите още в началото на седмицата, но колко пъти? На третия-четвъртия вече се научих да чакам, защото майка ми удържаше стоически на всичките видове молби и умилквания. Единственото, което правеше понякога, е да ми даде допълнителна задача вкъщи и да ми я заплати. После си призна, че просто е търсела компромис- от една страна да държи на принципите си, а от друга и аз да получа нещо.  Simple Smile

# 2 992
  • София

А варианта да не си купува закуска, а играчки?  Просто да седи гладно, за да не го хванеш.

колко време ще издържи?

# 2 993
Ако е моето-цял живот.
Няма да закусва. hahaha

# 2 994
  • Куциндрел
От личен опит - доста дълго. Mr. Green
И с ядене веднъж на ден се оцелява. bowuu

# 2 995
  • София
дете в начална степен? При големите вече си е чиста глупост на квадрат, а при гимназистите пък, съвсем. Така я карат и после. Имах колежки, които стояха гладни, за да си купуват парцалки и се присламчваха към този и онзи да просят ядене. Противна картинка.

# 2 996
Точно така. Дете в начална степен.
Не е глупост, аз самата живея без закуска над 40 години. Wink

# 2 997
"Родители искат "Фейсбук" да върне сумите от онлайн пазаруване, изхарчени от деца"
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/03/23/2489674_roditeli … in/?ref=yellow_fp

# 2 998
С парите за закуски беше още по-зле. Купуваше си шоколадово мляко и желирани бонбони или някакъв зрънчо с играчка. Като правех сандвичи не ги ядеше, защото другите не си носели и било срамно. Сега избор няма, защото няма от къде да си купува храна в училище, нито може да излезе извън училище, а другите си носят даже готвена храна в кутия.

# 2 999
Причината да са малки шопинг маниаци, може да е защото са стресирани...училище, уроци и прочие неща може да са доста натоварващи. Така се разтоварват, а и чужди пари се харчат много по-лесно Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт