Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 140
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 4 890
Аз така съвсем обективно и с ръка на сърцето съм готова да заява, че от българското образование по-скапано нещо ми е невъзможно да си представя. Говоря за това, което се случва последните години, не знам точно колко, имах наблюдение в продължение на пет.

# 4 891
Смятам, че освен четенето, писането и смятането до 20 което научи досега, нищо друго няма да му помогне. С английския ще може да емигрира, а с таекондото да оцелее, дай боже да не му се налага. Другото си е губене на време и отчитане на дейност. Ама какво да се прави.

И какво ще прави само с това ? Езикът отдавна не е предимство, то е задължение, особено когато си в чужда страна. Човек трябва да има и други умения за да си намери работа.

# 4 892
  • София
Аз съм завършила ПУП. Предучилищната педагогика си е предучилищна педагогика. С нея три от колегите ми работят успешно в Скандинавието като учители, една е във Франция, имам и при баба Бети дружка. Т.е. такава каквато я учим и работим се котира не само у нас, дори напротив. Виж, организацията на детските градини куца много. Не ми допада хич.
НУП в теоритичната си част също е стабилна и съвременна специалност, но отново организацията на учебен процес, самите сгради и учебниците не стават за нищо.
Няма какво да защитавам. Няма и какво чак толкова много да плюя. Просто съм обективна.
Животът ми не зависи от учителстването.

Аз пък съм забелязала, че майките на по-малки деца, незапочнали училище най-често, пледират за свобода, забавление, олекотен материал, отворени класни стаи и пр., явно имайки спомени от последните си години в училище и .... идва първи клас и о, чудо! Каква свобода, бога ми, то ходило само до стола да си вземе обяда.  Mr. Green

Обективна си дотолкова, доколкото аз от своя страна съм обективна по отношение на преподаването на студенти в 1, 2, 3 курс. Тоест, донякъде, но не съвсем.

Защо да не ходи само до стола? Не разбирам. Моята щерка е супер самостоятелна, около мен децата на приятелите ни също не ги дондуркат.

Това за Китай е ужасно. Съжалявам, но аз не мисля, че училището трябва да е къртовски труд, експлоатация и унижение  Rolling Eyes

# 4 893
Всяко семейство самостоятелно си взима решение колко деца да има.

# 4 894
Не, бе, Таис, мен градинския и училищен батак не ме карат да се чувствам готино, нито да ги хваля.
Но самите специалности, като чиста теория, като начин на преподаване на студентите, като научна стойност са на голямо ниво.

Не, зная какъв е проблемът със стола. Вчера една мама се пундзреше на класната на сина си, че ходил сам до там.

# 4 895
  • София
Аз така съвсем обективно и с ръка на сърцето съм готова да заява, че от българското образование по-скапано нещо ми е невъзможно да си представя. Говоря за това, което се случва последните години, не знам точно колко, имах наблюдение в продължение на пет.

Мда, за съжаление и аз така. 8-ма година борим батака със сина ми, а сега като наближава ред на малката, направо студена пот ми избива от мисълта за училище. 2 години имаме, а аз вече чета като гламава теми и отзиви за училища, белким успея да открия някой неочакван 'диамант' и да запиша детето спокойно. Ама няма де.
Накрая ще я пратя при Касита, поне да знам, че сърцат човек работи с нея.

# 4 896

Но самите специалности, като чиста теория, като начин на преподаване на студентите, като научна стойност са на голямо ниво.

.
Уф. Кои специалности са на ниво? Ами в ТУ или в УАСГ са на по-ниско ниво от германски техникум...
То направо да избягаш с писъци като ги видиш тези "професори" , с прашасалите очила, останали си на нивото от преди 30 години.... Sick
Другия тип са нагли печалбарчета, обърнали си държавните кабинети на офиси...

А началното училище. Ами аз съм в потрес от Читанката, от Човекът и общество, от Човекът и природа. Рядко некадърно написани учебници.
Математиката не е чак толкова зле, просто защото самата материя не може да се обърка така генерално. Само добрата и свястна учителка спасява при нас положението.

# 4 897

Мда, за съжаление и аз така. 8-ма година борим батака със сина ми, а сега като наближава ред на малката, направо студена пот ми избива от мисълта за училище. 2 години имаме, а аз вече чета като гламава теми и отзиви за училища, белким успея да открия някой неочакван 'диамант' и да запиша детето спокойно. Ама няма де.
Накрая ще я пратя при Касита, поне да знам, че сърцат човек работи с нея.

Касита къде е, къде работи сърцат човек! Веднага трябва да го похвалите, те са изключителна рядкост!
И аз искам да науча.

# 4 898
  • София
Каси, сред родителите има всякакви образи, вече съм се нагледала. Включително майка, която опищя махалата защото детето й - на видима възраст около 7-8 годинки, гушна моето. Това преди няколко дни, направо ми изкара акъла. Не можело момиченца да се прегръщат  Shocked

Бърди, и аз като теб - чета теми и форуми за училища, а има още 2 години. Около нас има завидна липса на читави основни училища, егати.

# 4 899
Гери, пиша за специалностите ПУП, НУП, ПНУП и ПУПЧЕ.
Къде работя, предпочитам публично да не се афишира.  Simple Smile

# 4 900
  • София
Кас, аз не бих написала нищо лично за друг потребител, инфорамцията си е само за мен, само споделям като факт, че съм си го мислила  Peace

Таис, тази майка ще да се е борила със собствената си латентна хомосексуалност  Laughing

# 4 901
Не го афиширай публично! А лично!
Искам да знам къде работи сърцат човек! Те са изключителна рядкост и заслужават признание и уважение!
  bouquet Heart Eyes

# 4 902
  • София
Хайде, хайде, ако не знаеш точния адрес на работното й място, не можеш да я уважаваш ли  Laughing Laughing

# 4 903
Ако иска ще си каже!

Heart Eyes

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 16:31 от Анонимен

# 4 904
По моето скромно мнение точно началният курс е приличен в повечето училища, стига учителката да не е някой звяр, и е все едно къде ще си запишеш детето, материала ще си го научи, а ако решиш след четвърти клас да го местиш, така или иначе наученото в училище не стига, за да изкара изпитите и ще трябва да го водиш на курсове допълнително.
Като влезеш в училищата се вижда същото - където учат малките, обикновено първия етаж, стаите са супер - модерни, чисти, светли, а нагоре все едно преминаваш в някое гето - боядисани наполовина стени в гадна охра или зелено, няма щори, едни гадни стари чинове, мизерия абсолютна.

Общи условия

Активация на акаунт